Το … γιαπί ! (4ο Δημ. Σχολείο Λευκάδας)*


Το έργο με τίτλο “Αποκατάσταση – ενίσχυση 4ου Δημ. Σχολείου” προϋπολογισμού δαπάνης =190.000,00= ευρώ ξεκίνησε το 2017.

Ακολουθώντας πιστά τη … συνήθη πορεία των δημοτικών μας έργων των τελευταίων τουλάχιστον χρόνων (ήτοι μετά από συνεχείς παρατάσεις προθεσμιών για την ολοκλήρωση του έργου και αλεπάλληλες τροποποιήσεις της μελέτης και κατ’ επέκταση και των αρχικώς προβλεπόμενων εργασιών που έπρεπε να εκτελεσθούν για τη στατική κυρίως ενίσχυση του κτηρίου) ολοκληρώθηκε στα τέλη του Αυγούστου 2019.

Τώρα βέβαια όταν λέμε ότι ολοκληρώθηκαν μη το παίρνετε και τις … μετρητοίς καθώς μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου στις 29/07/2019 διαπιστώθηκε ουσιαστικά και η ανάγκη νέων εργασιών (αντικατάσταση των αλουμινίων εξωτερικών πορτοπαραθύρων, τοποθέτηση σωμάτων καλοριφέρ, κατασκευή τεσσάρων (04) τουαλετών….) Εργασίες των οποίων η δαπάνη των οποίων προϋπολογίσθηκε στις =24.000,00= ευρώ. Με απόφαση του δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού έγινε ήδη η απ’ ευθείας ανάθεσή τους σε εργολάβο που ήδη έχει εγκατασταθεί και τις εκτελεί.

Συγχρόνως όπως ενημερωθήκαμε από το Δ/ντή του Σχολείου από πιστώσεις της Σχολικής Επιτροπής έχει ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση του κυλικείου οπότε δεδομένης της συγκυρίας του κορονοϊού (που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά) και των καλοκαιρινών μηνών που ακολουθούν οι εργασίες προβλέπεται να συνεχισθούν και ολοκληρωθούν.

Οπότε οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου (που χαριτολογώντας ή και δυσανασχετώντας κάποιοι από αυτούς το χαρακτήριζαν ως γιαπί) από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριο) θα πρέπει να ξεσυνηθίσουν τις … σκαλωσιές !

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

πρώην δήμαρχος Καρυάς

Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

 

About Ομάδα Σύνταξης 28422 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.