Το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο για τις διαγραμμίσεις στην οδό Άγγελου Σικελιανού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην οδό Άγγελου Σικελιανού το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας με απόφασή του καθόρισε τη χρήση του καταστρώματος της οδού, διαχωρίζοντας τα τμήματα της οδού, που τα καταστήματα θα αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, από τα τμήματα που θα εξυπηρετήσουν τον περίπατο των πολιτών και την διέλευση των αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης.

Έτσι όρισε ζώνη 1,50 μ. από την άκρη της θάλασσας ελεύθερη για την χρήση πεζών και ζώνη 4,00 μ. για τη βόλτα του κόσμου και τη διέλευση αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία. Συγχρόνως με την διευθέτηση αυτή η μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονταν δίπλα στη θάλασσα διπλασιάζεται και οι δύο πλέον σειρές τοποθετούνται σε απόσταση 1,50 μ. από την θάλασσα, παίρνοντας και επί πλέον χώρο για να διατηρούνται οι αποστάσεις που προβλέπονται από τις υγειονομικές διατάξεις λόγω CONID 19 ενώ δίνονται ακόμη δύο ακόμη σειρές τραπεζοκαθισμάτων προς την πλευρά των καταστημάτων. Σημειώνεται πως στη πλευρά των καταστημάτων δεν είχε δοθεί ποτέ άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων. Συνολικά τα καταστήματα αναπτύσσουν δύο σειρές προς την πλευρά της θάλασσας από μία που είχαν και δύο επί πλέον σειρές στην πλευρά των καταστημάτων, δηλαδή ουσιαστικά θα έχουν τριπλάσιο χώρο από τον χώρο που νόμιμα μέχρι σήμερα αξιοποιούσαν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συγκέντρωση που έγινε στο Δημαρχείο, παρουσία και του Δημάρχου, και συμμετείχαν όλοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι και συμφώνησαν με την παραπάνω διευθέτηση. H διευθέτηση αυτή ισχύει από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί που η οδός Άγγελου Σικελιανού είναι πεζόδρομος.

Το Λιμενικό Ταμείο υλοποιώντας την παραπάνω απόφασή του, που πάρθηκε ύστερα και από την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων, διαγράμμισε τον χώρο ώστε να είναι εμφανής η περιοχή που θα κινούνται οι πεζοί και τα αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης, και η περιοχή που θα αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα ώστε να αποφεύγεται ο επικίνδυνος συνωστισμός, ειδικά σήμερα που τα αυξημένα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται.

Πιστεύουμε ότι όλοι θα συμβάλλουν στην τήρηση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, που είναι και απολύτως ισορροπημένη και προς όφελος όλων, καταστημάτων και πεζών. Σε κάθε περίπτωση μπαίνει μια τάξη, περιορίζεται η αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, εξυπηρετούνται καλύτερα τα καταστήματα και κυρίως διασφαλίζεται επαρκής χώρος για την βόλτα του κόσμου στη παραλία και την διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Τονίζεται πως το Λιμενικό Ταμείο είναι αποφασισμένο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση της απόφασης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδος

Σπύρος Καρβούνης

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.