Το Δ.Σ του της Ένωσης Αστυνομικών Λευκάδας στις εργασίες και κοπή πίτας ΠΟΑΣΥ


Το Δ.Σ του σωματείου μας σας ενημερώνει ότι ο πρόεδρος κ. Κουντούρης Κωνσταντίνος και ο γραμματέας κ. Καββαδίας Ευστάθιος εκπροσώπησαν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΟΑΣΥ.

Μετά την συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ και τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκο Γρηγόριο οι εκπρόσωποι του σωματείου μας  συνέxισαν  για ακόμη μια φορά  δυναμικά την προσπάθεια τους για την επίλυση βασικών προβλημάτων της Δ.Α Λευκάδας .

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ένωσης  κατά τη διάρκεια της Γ.Σ τόνισε  το μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη μετεγκατάσταση της Δ.Α Λευκάδας και τα κτηριακά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο της αστυνομίας αλλά και την εικόνα μας στη κοινωνία της Λευκάδας,  καθώς και αρκετά Υπηρεσιακά προβλήματα όπως οι συνεχείς αποσπάσεις του προσωπικού στα νησιά προς ενίσχυση του μεταναστευτικού ,το οποίο σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού καθιστά  όλες τις Υπηρεσίες δυσλειτουργικές, αφού δεν υπάρχει επαρκής και κατάλληλη αστυνόμευση.

Στη Γ.Σ της ΠΟΑΣΥ   ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με τη συμμετοχή τους  τόσο την Ομοσπονδία όσο και την Ελληνίδα και τον Έλληνα  αστυνομικό οι:

Υπουργός και Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ.κ. Παναγιώτης ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ και Γεώργιος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ, Υπουργός ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Θεοχάρης ΘΕΟΧΑΡΗΣ, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα Θεοδώρα ΑΥΓΕΡΗ, Βουλευτής Επικρατείας του  Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος ΚΑΜΙΝΗΣ και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής κ. Μαρίνος ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ, Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανώλης ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ, Βουλευτής του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή ΜΠΑΚΑΔΗΜΑ, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, Βασίλειος ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ και Κωνσταντίνος ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος  κ. Νικόλαος ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΨΩΜΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Υποστράτηγος κ. Πέτρος ΤΖΕΦΕΡΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος   Αντιστράτηγος κ. Στέφανος ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΠΕΤΣΑΣ, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ κ.κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ και Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Υποστράτηγος ε.α. κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτριος ΡΩΤΑΣ, ο Πρόεδρος της ΙΡΑ κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Δημήτριος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ και άλλοι.

 

Καλωσορίζοντας τους επισήμους προσκεκλημένους στην εκδήλωση κοπής πίτας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους κ.κ. Υπουργούς και τους επέστησε την προσοχή στους μεγάλους κινδύνους που απειλούν το αστυνομικό προσωπικό όσο αυτό παραμένει αθωράκιστο σε δολοφονικές επιθέσεις και άδικες επικρίσεις. Τους κάλεσε δε να ανταποκριθούν άμεσα στην καθολική μας απαίτηση για επίλυση των χρόνιων αιτημάτων μας ώστε η Ελληνική Αστυνομία να βγει από το τέλμα και να αισθανθεί ασφαλής τόσο ο αστυνομικός όσο και ο πολίτης. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι Ομοσπονδία και Ενώσεις είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα διότι η περίοδος του μέλιτος για την κυβέρνηση έχει πλέον τελειώσει, αν και έχουν φανεί τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής για τα οποία εργαστήκαμε σκληρά το προηγούμενο διάστημα. Όλοι, ωστόσο, θα κριθούν από το αποτέλεσμα στα μεγάλα μας ζητήματα, όπως η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, η ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης και των αστυνομικών σχολών, οι προσλήψεις νέων αστυνομικών και ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής, η εργασιακή τάξη, ο αστυνομικός επαγγελματισμός, η τιμωρία των επιθέσεων κατά των αστυνομικών να γίνεται με ιδιαίτερο νόμο και άλλα κομβικής σημασίας αιτήματά μας.

Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στους προσκεκλημένους, με πρώτο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ να τονίζει ότι στο πρώτο επτάμηνο της νέας διακυβέρνησης δόθηκαν ήδη λύσεις σε πολλά θεσμικά και οικονομικά προβλήματα – αιτήματα, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την εξέταση αντίστοιχων μεγάλων ζητημάτων, όπως είναι το μισθολόγιο – βαθμολόγιο, που απασχολούν πολλά χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να απαντήσουμε θετικά μέσα από το διάλογο, σε ό,τι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικός έχει βασίσει τη ζωή του και έχει στηρίξει την ύπαρξη τη δική του και της οικογένειάς του. Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που απειλούν τον αστυνομικό, τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται η εφαρμογή ενός νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ταυτόχρονα στήριξης του αστυνομικού προσωπικού με στόχο τη βελτίωση της ζωής του.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, τόνισε ότι αναγνωρίζεται πλέον καθολικά σε σχέση με το παρελθόν ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να υπάρξει ασφάλεια στη γειτονιά, εκεί όπου κρίνεται καθημερινά η αποτελεσματικότητά της.

Ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτης ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τονίζοντας ότι γνωρίζει τις δυσμενείς συνθήκες και το υπεράνθρωπο έργο που επιτελούν χιλιάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό ως Υπουργός της Κυβέρνησης είναι ευγνώμων. Στόχος του νέου Υπουργείου είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πιστή εφαρμογή της συνθήκης της Ε.Ε. με την Τουρκία σχετικά με τις επιστροφές των μη νόμιμων μεταναστών, ενώ και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γεώργιος ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσφορά της αστυνομίας και στην άριστη συνεργασία που είχε, όσο η μεταναστευτική πολιτική ήταν στους κόλπους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Ο Υπουργός ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Θεοχάρης ΘΕΟΧΑΡΗΣ, αναφέρθηκε στην αξία του ρόλου της αστυνομίας, την οποία τιμά η σημερινή Κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικά ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για τρία πράγματα, ασφάλεια, ανάπτυξη και μείωση της φορολογίας. Ως Υπουργός Τουρισμού, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του επιπέδου ασφάλειας της χώρας αφού τα καλά αποτελέσματα στο κεφάλαιο τουρισμός οφείλονται, όπως είπε, και στην Ελληνική Αστυνομία. Το τουριστικό προϊόν στηρίζεται και στην εμπιστοσύνη, στο ότι εκεί που πας θα είσαι ασφαλής, τόνισε. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, μελετάται η ενεργοποίηση της Τουριστικής Αστυνομίας, προωθείται η στελέχωση των προξενείων και η βελτίωση της εικόνας της αστυνομίας στις πύλες εισόδου- εξόδου της χώρας.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ως πρωτοστατήσας  στην κατοχύρωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος, χαρακτήρισε καταξιωμένη την πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και εξήρε τη συμβολή μας τόσο στο άνοιγμα της αστυνομίας προς την κοινωνία όσο και της κοινωνίας προς την αστυνομία. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόριν οφθαλμού, υπηρετώντας με σεβασμό τον πολίτη. Ευχήθηκε δε καλό και συνετό αγώνα ώστε όλοι μαζί να κλείσουμε το 2020 με θετικά αποτελέσματα για όλους μας.

Εκ μέρους των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων κατατέθηκαν στη συνέχεια ευχές για συνεργασία και διάλογο με το συνδικαλιστικό μας κίνημα προκειμένου να βρουν τη δικαίωσή τους οι αγώνες μας.

 

Με εκτίμηση το Δ.Σ του σωματείου

 

About Ομάδα Σύνταξης 27571 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.