Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για την συγχώνευση Ληξιαρχείου Καρυάς-Σφακιωτών..


Το θέμα της συγχώνευσης των Ληξιαρχείων της Καρυάς και Σφακιωτών συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Βλάχου Ειρήνης.

Στην απάντηση του ο Χαράλαμπος Καλός είπε  ότι από την στιγμή που το υπουργείο λέει ότι δεν μπορεί το ίδιο άτομο να κρατάει και τα δυο και μην δυνάμενος ο δήμος να στείλει υπάλληλο,  σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχε, οι πράξεις που γίνονται στο Ληξιαρχείο του πρώην δήμου Σφακιωτών είναι περισσότερες από τον πρώην δήμο Καρυάς, ενώ οι θάνατοι μπορεί να είναι σχεδόν οι ίδιοι.

 

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρυάς κ. Κατωπόδης, είπε ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν να πάνε στους Σφακιώτες, ούτε το αντίθετο,  γιατί δικαιούνται έτσι και αλλιώς γραμματέα, ζητώντας από τον δήμο να τοποθετήσει ένα νέο γραμματέα, καθώς όπως ανέφερε,  “δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει από την αρχή να διαλύουμε την ορεινή Λευκάδα.

Το μόνο που μας έμεινε και σε εμάς και στους Σφακιώτες είναι το ληξιαρχείο και δεν γίνεται όταν πονάει κεφάλι, να κόβεται κεφάλι…”

 

Ο Χαράλαμπος Καλός είπε ότι συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες τόσο του προέδρου και των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Καρυάς, “ωστόσο εκείνο που θέλω να πω είναι πως ότι ίσχυε μέχρι σήμερα αυτό θα εξακολουθεί να ισχύει και την επόμενη ημέρα, δηλαδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος τις τρεις ημέρες θα εξυπηρετεί την δημοτική ενότητα Σφακιωτών και τις άλλες δυο της Καρυάς, όπως έκανε μέχρι εχτές και αυτό είναι διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να αλλάξει.”

 

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρυάς συμπλήρωσε ότι το γραφείο προσωπικού τους ζήτησε να βολευτούν με τον ίδιο ληξίαρχο μέχρι να βρεθεί η λύση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

 

Ένταση σημειώθηκε όταν έκανε παρέμβαση επί της διαδικασίας ο κ. Γληγόρης λέγοντας ότι παραβιάζεται ο κανονισμός και δεν μπορεί ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας να μιλάει όποτε θέλει…

«Μακάρι να έρχεστε και άλλες φορές να σας ακούμε κύριε Κατωπόδη, ανέφερε, με τον πρόεδρο να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους…

 

Στην συνέχεια ο κ. Δρακονταειδής ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ως προ ημερησίας για μια πιο συγκροτημένη κουβέντα.

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Καλός είπε ότι με βάση τα εώς τώρα δεδομένα δεν μπορεί να παραχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα και μετά την σύσκεψη που θα κάνουμε δεν βρεθεί μια φόρμουλα ευχαρίστως να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Να γίνει η έδρα Ληξιαρχείου για τα Ρεκατσινάτα.
    Οι έλκοντες την καταγωγή τους απ τα Ρεκατσινάτα να οργανωθούν και να συσπειρωθούν , γιατί ως αρνιά τους κατεβάσανε μέσα στους λύκους της Καρυάς και ευρύτερα, και τους κατασπαράξανε.

  2. Γιατί να πάει το ληξιαρχείο Καρυάς στα Λαζαράτα ?
    Ούτε κτίριο εφάμιλλο υπάρχει στα Λαζαράτα .
    Κόλπα της χώρας.. καλά τα ίδια πάντα αυτή η μπρανελιά δεν αφήνουν τα σάπια ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.