Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για πρόστιμο ΧΑΔΑ-Δεματοποιητή.


DCIM102MEDIADJI_0265.JPG

Ερώτηση για το θέμα του δεματοποιητή έκανε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Κώστας Γληγόρης.

Όπως ανέφερε ο Δήμος Λευκάδας, λόγω ανεξέλεγκτης ρίψης στο χώρο του σκουπιδιών, αλλά και για επιπλέον λόγους, δέχτηκε ένα πρόστιμο 18 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα ρώτησε τους αντιδημάρχους κύριο Βλάχο και Φίλιππα γιατί δεν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σε ένα έργο έτοιμο από το 2015, για ποιο λόγο δεν έχουν συνδεθεί τα κανάλια αποστράγγισης με το βιολογικό και για πιο λόγο το δάπεδο με βάση τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που είχαμε δεν είναι από μπετό και ποιος έχει παραλάβει το έργο.

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος, είπε  ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση το πρόστιμο.

Όπως ανέφερε επισκέφτηκε η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας πριν δύο μήνες και πραγματοποίησε έλεγχο στον ΧΑΔΑ, έκανε μια έκθεση και με βάση αυτή έπρεπε να απαντήσουμε μέσα σε δέκα μέρες αν έχουμε να αντιπούμε κάτι σε όσα μας καταλογίζουν.

Εμείς απαντήσαμε μέσω των τεχνικών υπηρεσιών για την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΑΔΑ και για όλα όσα είχε καταγράψει επιτροπή.

Έκτοτε δεν είχαμε καμία άλλη επίσημη εξέλιξη για το τι έχει συμβεί καθώς και εγώ από τα μέσα διάβασα ότι μας έχουν βάλει πρόστιμο 18.000 ευρώ.

“Το σκεπτικό όμως του προστίματος δεν είναι γνωστό σε μας, άρα αδυνατώ να απαντήσω γιατι μπήκε.”

Αναφορικά με την μπέτινη βάση, την πυροπροστασία και τα αυλάκια ο Στάθης Βλάχος είπε ότι αυτές είναι οι βασικές αιτίες για το πρόστιμο.

Σχετικά με την πλατφόρμα του δεματοποιητή και για ποιο λόγο δεν υπάρχει τσιμέντο, είπε ότι αυτό προέβλεπε η μελέτη, δηλαδή στον διάδρομο που λειτουργεί ο δεματοποιητής και στους υπόλοιπους διαδρόμους θα υπάρξει υλικό το οποίο θα διασφαλίζει την θάλασσα, το έδαφος και ότι μπορεί να προκληθεί από αυτήν την προσωρινή εναπόθεση που είναι για δύο με τρία χρόνια.

Αυτή είναι η μελέτη αυτό έχουμε ψηφίσει, αυτό έχει γίνει.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ Βλάχος, αναφερόμενος στον κύριο Γλήγορη, είπε ότι δεν έχει ο λόγος του μία κριτική εισαγγελική.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα της Λευκάδας, αλλά και της Ελλάδας για αυτό και εγώ ζητάω την επιείκειά σας σχετικά με την κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα ο ΧΑΔΑ.

Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και εγώ προσωπικά, ο δήμαρχος, η υπηρεσία αλλά και το δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα με μεγάλη επιτυχία.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21328 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.