Θωμάς Καββαδάς: Υπάρχουν αιχμές στον τρόπο που λειτούργησε η Πυροσβεστική στην καταστροφική φωτιά.


Το πρόβλημα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Λευκάδα δεν πρέπει να ολοκληρωθεί με μία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο υπογράμμισε μιλώντας εχθές ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Θωμάς Καββαδάς.
Ο ίδιος μάλιστα απευθυνόμενος στον Δήμαρχο ζήτησε να συζητηθεί σαν θέμα ημερήσιας διάταξης όχι μόνο το θέμα της αντιπυρικής προστασίας, αλλά και της αντιπλημμυρικής, καθώς   και της αντισεισμικής θωράκισης του νησιού.
“Αυτά τα θέματα δεν πρέπει να τα συζητάμε επετειακά, η όταν γίνει κάποιο συμβάν,  αλλά να είναι μόνιμο θέμα στο Δήμοτικο συμβούλιο, στη λογική του πως αντιμετωπίζονται τα πράγματα”, είπε, ενώ ανέφερε ότι χρειάζονται κονδύλια για να μπορείς να  εντοπίσεις τα  προβλήματα που έχουν σχέση με τα εν λόγο  ζητήματα.
Ο κύρος Καββαδάς σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του υπογράμμισε ότι είναι φανερό ότι μπαίνει αιχμή απέναντι στις υπηρεσίες που προσέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην καταστροφική φωτιά.
Όπως είπε,  ότι αν κάποιος ρωτήσει ένα στέλεχος της Πυροσβεστικής  θα του  απαντήσει ότι η φωτιά δεν σβήνει από πάνω αλλά από μέσα.

“Επομένως θα πρέπει εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ως αναφορά την πυρκαγιά και τα σπίτια που κάηκαν”. Αυτές εντοπίζονται, όπως είπε,  στην διαχρονική εγκατάλειψη  της πόλης, με ευδιάκριτη την ευθύνη της Πυροσβεστικής  υπηρεσίας που δεν έσβησε εν τη γένεση τη φωτιά.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27443 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.