Θωμάς Καββαδάς: “Η σημερινή εικόνα της Λευκάδας είναι τραγική.”


Στην τοποθέτησή του ο Θωμάς Καββαδάς ανέφερε ότι είναι το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο δίνει το παρών και βιολογικά, χωρίς στοιχεία ζήλιας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

“Έρχονται νέοι άνθρωποι νέοι και σε ηλικία. Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε τις θέσεις μας και τη λογική μας το δημοτικό συμβούλιο και στο λαό της Λευκάδας με σοβαρότητα και σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Εάν πικράναμε  κάποιον δεν το κάναμε σκόπιμα, εργαστήκαμε πάντα με γνώμονα και πυξίδα τα λαϊκά συμφέροντα.

Κατά τη γνώμη μας δεν κάναμε πράγματα σαν δημοτικό συμβούλιο που μπορούσαμε να κάνουμε.

Το πρώτο είναι ότι δεν στηριχθήκαμε στις ζωντανές δυνάμεις του νησιού, στα κινήματα του νησιού μας και το δεύτερο δεν συγκρουστήκαμε με κυβερνητικές επιλογές όπως η υποχρηματοδότηση των δήμων, ιδιωτικοποιήσεις και τα λοιπά.

Αυτοί οι δύο άξονες ήταν καθοριστικοί στο να χαρακτηρίσουν την πεντάχρονη πορεία του δημοτικού συμβουλίου.

Όσον αφορά για το πού θα πάει το νησί μας, απάντησε ότι έχουμε βασική ευθύνη και θα έχουν και αυτοί που θα έρθουν, ωστόσο την κύρια ευθύνη έχει η αστική εξουσία, που θα πρέπει ως δημοτική αρχή να είμαστε απέναντι αν θέλουμε να εκφράζουμε λαϊκά συμφέροντα και να συμβάλουμε στην λύση προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Καμία δημοτική αρχή δεν θα πετύχει τίποτα, πέρα από μία απλή διαχείριση εάν δεν έχει στο πλευρό της τον κόσμο και τα κινήματα που την εκφράζουν.

Είναι χαρακτηριστικό της ζούμε τον μήνα Αυγούστο, καθώς ο ελληνικός λαός τίποτα δεν κερδίζει από αυτή την δήθεν ανάπτυξη. Λήμματα, σκουπίδια, 30.000.000 επισκέπτες, όλα αυτά σε ποιους βιολογικούς καταλήγουν, με ποια επεξεργασία απορριμμάτων και τρόπους ανακύκλωσης.

Στην πλειοψηφία όλοι αυτοί που έρχονται είναι κατευθυνόμενη ταξιδιώτες και καταναλωτές που μεταφέρουν και ένα ασεβές αποτύπωμα καταναλωτικού τουρισμού.

Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν είμαστε έξω από όλο αυτό, είναι αλήθεια ότι η χώρα και το νησί μας δεν αντέχει τόσους πολλούς επισκέπτες, καθώς η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα περιβαλλοντικό κουφάρι, σε ένα παγκόσμιο τουριστικό πτυελοδοχείο, με την οικολογική καταστροφή να είναι χωρίς επιστροφή.

Το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο επιδιώκει σε λίγο χρόνο να αποσβέσει ότι στην ουσία αγόρασε η του χαρίστηκε με ψίχουλα, θα μας χρεοκοπήσουν και περιβαλλοντικά και θα μας εγκαταλείψουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Χωρίς υποδομές, χωρίς φροντίδα κρατική και Δημόσιο σχέδιο, εργαζόμενους και με δικαιώματα είμαστε έρμαια στο έλεος των σύγχρονων εργοδοτών πάμε για απίστευτη καταστροφή του τόπου μας και μας τον ιδίων.

Το νησί μας δεν είναι έξω από αυτήν την εικόνα την εικόνα και εδώ θέλω να θέσω τις ευθύνες των ίδιων και του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.

Η σημερινή εικόνα για το νησί μας είναι τραγική. Ο απολογισμός μας έχει νόημα στο κατά πόσο εμείς συμβάλαμε σε αυτό, στο να βελτιωθεί κάπως η εικόνα. σκουπίδια, βιολογικοί, πάρκινγκ, υποδομές, η κατάσταση είναι τραγική και από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε όλοι πότε θα σκάσει αυτό το πράγμα στο ένα ή στο άλλο σημείο.

Εάν η επόμενη δημοτική αρχή σκέφτεται να δώσει όλες οι υπηρεσίες σε ιδιώτες με τον κόσμο να πληρώνει δεν πάμε καθόλου καλά. Η γνώμη μας είναι ότι απαξιώνοντας όλα η ιδιωτικοποίηση θα έρθει σαν ώριμο φρούτο, έχουμε την εντύπωση ότι στο επόμενο διάστημα θα σπάει κόκαλα δεν θα έχουμε το νησί που ξέρουμε, αλλά μία επιχείρηση που κόβει χρήμα αδιαφορώντας για την ζωή των πολιτών και των επισκεπτών.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο καμπανάκι που χτύπησε το συμβούλιο αρχιτεκτόνων, καθώς 150.000 επισκέπτες θα βουλιάξουν το νησί χωρίς υποδομές.

Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε χτυπήσει κόκκινο πρέπει να σταματήσουμε όσο είναι καιρός.

Αν πάτε μία βόλτα στο Βαθύ Μεγανησίου και κοιτάξετε από την μεριά του παλιού οικισμού, όπως πηγαίνουμε αριστερά θα δείτε εκτρώματα, ενός χιλιομέτρου τζαμαρία με μπετόν.

Ποιος έδωσε αυτή την άδεια, ποιος σκύλε δεις ότι πιο ωραίο έχει το νησί μας; Έχουμε ευθύνες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 150.000 επισκέπτες και από ότι διάβασα και ο νέος δήμαρχος ετοιμάζεται να συζητήσει για την δημιουργία της καινούργιας γέφυρας. Θέλουμε δηλαδή να τους βάλουμε όλους στο νησί χωρίς υποδομές και να τελειώνει το πανηγύρι.

Είναι αυτό λογική οικονομικής ανάπτυξης; Αυτό το πράγμα θέλουμε η να μας δώσουν τα 80 εκατομμύρια για να φτιάξουμε υποδομές; Έτσι πρέπει να είναι η λογική.

Πιστεύω ότι στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, βιολογικούς καθαρισμούς,  δρόμους δεν κάναμε πάρα πολλά και δεν θέλω με αυτό να ρίξω ευθύνες, απλά εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος.

Κάναμε μία τίμια απλή διαχείριση, απλά τίποτα σε βασικά πράγματα, εκείνα τα οποία θα μας πήγαιναν κάπου αλλού, θα μας έλυναν τα χέρια.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Καββαδάς, αναφερόμενος στην δημόσια περιουσία είπε ότι ως δημοτικό συμβούλιο δεν κάναμε κάτι προκλητικό, περιμένουμε όμως να γίνει και κάτι πιο προκλητικό από αυτό που γίνεται σήμερα, να νοικιάζονται τα πάντα.

Αναφορικά με την κινητοποίηση των κατοίκων του Αγίου Νικήτα στην αρχή ήθελαν μία παραλία αμόλυντη, κατάλαβαν όμως στην πορεία και είναι Θετικό αυτό, ότι το πρόβλημα είναι να δεις την ουσία, που σημαίνει ότι Υπάρχει νόμος που δίνει το δικαίωμα να μισθώνονται ποτάμια παραλίες.

Η εικόνα του νησιού μας είναι κατάπτυστη γιατί μισθώνουμε με την δημόσια περιουσία και αυτό δεν πρέπει να είναι πεδίο κερδοφορίας.

About Ομάδα Σύνταξης 28484 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.