Θοδωρής Τσίκας στον Prisma91,6: “Σε αυτές τις κρίσιμες Ευρωεκλογές οι Έλληνες πρέπει να στείλουν ικανούς στην Ευρωβουλή”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Διεθνολόγος Θόδωρος Τσίκας.

Ο κύριος Τσίκας αρχικά υπενθύμισε στους ακροατές ότι το ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή είναι πανελλαδικό, δεν υπάρχουν επιμέρους εκλογικές περιφέρειες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές χρειάζονται σταυρό από όλες τις περιοχές της χώρας.

Επίσης ανέφερε ότι γίνεται μία προσπάθεια πόλωσης ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, λέγοντας ότι αυτό είναι μία στρέβλωση του νοήματος των ευρωεκλογών. Το άρχισε η Νέα  Δημοκρατία λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για τις Βουλευτικές και βλέπω ότι ευχαρίστως προσέρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη μονομαχία.

Στις ευρωεκλογές όμως δεν κρίνεται η κυβέρνηση, δεν αποφασίζουμε ποιος θα είναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αυτό θα κριθεί στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, ενώ στις ευρωεκλογές αντιθέτως έχουμε την ικανότητα να στείλουμε, ένα μικρότερο πολιτικό σχήμα, μία ευρωπαϊκή φωνή, έναν αξιόλογο υποψήφιο στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που παίζονται πάρα πολύ σημαντικά πράγματα και για τη χώρα μας.

Σχολιάζοντας το σλόγκαν της καμπάνιας του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές με τίτλο ” μη σας παραμυθιάζουν” ο κύριος Τσίκας απάντησε ότι είναι λιγότεροι οι πολίτες που πιστεύουν στο πολιτικό ψέμα, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κατανοήσει για ποιο λόγο η χώρα έφτασε ως εδώ και ακούν εύκολες κουβέντες όπως παλιά ακούγαμε ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα έχουμε τη Νέα Δημοκρατία που λέει ότι θα μειώσει τους φόρους, αλλά δεν λέει από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να το πράξει αυτό, καθώς η χώρα μας Κάθε χρόνο πρέπει να έχει ορισμένα πλεονάσματα για να μπορεί να έχει τη στήριξη των δανειστών, της Ευρώπης και των εταίρων της και δυστυχώς πιστεύουμε πολύ εύκολα σε ευχάριστες κουβέντες.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την παρουσία του σε ένα περιφερειακό κανάλι, που η εκπομπή έπαιρνε ερωτήματα από τηλεθεατές, μάλιστα κάποιος τηλεθεατής ρώτησε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στην εκπομπή εάν βγει το κόμμα τι θα μας δώσει συγκεκριμένα.

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί και νομίζουμε ότι κάθε κυβέρνηση που θα βγαίνει στην εξουσία θα μοιράζει τσεκ χρημάτων και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσίκα οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών.

Από τη μία έχουμε το σοκ του Brexit, καθώς μία πολύ σημαντική χώρα όπως η Βρετανία έχει δηλώσει την βούληση της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μία εμπειρία που δεν την είχε βιώσει η ενωμένη Ευρώπη και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, έχουμε μία απειλητική Ρωσία, που πολλές φορές κατηγορείται βάσιμα ότι ασχολείται με τα εσωτερικά άλλων χωρών και έχουμε και μία αλλοπρόσαλλη διοίκηση του Tραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυτή η κατάσταση επιβάλλει στην Ευρώπη μία φυγή προς τα μπρος και αυτό σημαίνει γρήγορη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, εμείς μάλιστα λέμε και σε ομοσπονδιακή κατεύθυνση.

Το Ποτάμι είναι ίσως το μόνο κόμμα που μιλάει ανοικτά για το στόχο μιας ενωμένης Ομοσπονδίας κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά και εμείς από την Ελλάδα αλλά και ευρωπαίοι πολίτες ποιους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο, διότι αμέσως μετά θα έχουμε πολύ μεγάλα ζητήματα να συζητήσουμε.

Επίσης η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού καθώς και ενός απομονωτισμού, καθώς και οι αποσχιστικές τάσεις διαφόρων χωρών είναι πολύ μεγάλα ζητήματα τα οποία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα συζητηθούν και εκεί οι άνθρωποι που στέλνουμε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο πλέον έχει αρκετές εξουσίες και δεν είναι το διακοσμητικό όργανα του παρελθόντος, είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε τους ικανούς και να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα πράξουμε στις ευρωεκλογές.

About Ομάδα Σύνταξης 27528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.