Θοδωρής Σολδάτος: “Συμμερίζομαι την αγωνία του δημάρχου για την γέφυρα. Να ελεγχθεί περισσότερο η κατάσταση την περίοδο των εορτών.”


Στην τοποθέτησή του ο Θεόδωρος Σολδάτος έκανε λόγο για τις κρίσιμες στιγμές πού ζει όλος ο πλανήτης αλλά και η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

 

” Όλοι έχουμε την αγωνία αν το πρώτο κύμα όπως το ονομάζουν οι ειδικοί βρίσκεται στην πατρίδα μας στη μέση, είναι στο peak ή η καμπύλη αρχίζει να κατεβαίνει προς τα κάτω.

 

Δεν γνωρίζουμε αν το καλοκαίρι που θα έρθει τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα, η αναμένεται ένα δεύτερο κύμα αργότερα κι αν θα έχει προλάβει η επιστημονική κοινότητα να προετοιμαστεί.

 

Αυτά τα ερωτήματα θεωρώ πως απασχολούν όλους μας και προς το παρόν οι απαντήσεις δεν χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα.

 

Αναφορικά με τη Λευκάδα, σε σχέση με την ενημέρωση τόσο του δημάρχου, αλλά πόσον έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τοπικής ενημέρωσης, νομίζω πως έχουν γίνει σημαντικές δράσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

 

Συμμερίζομαι την ανησυχία του δημάρχου  σχετικά με την καθημερινή είσοδο και έξοδο του νησιού των εκατοντάδων επισκεπτών που έρχονται για λόγους εργασίας στο νησί, θεωρώ ότι ειδικά για το χρόνο που έχουμε μπροστά μας τις γιορτές, θα πρέπει να υπάρξει μία σκέψη για το πώς θα ελεγχθεί ακόμα περισσότερο αυτή η κατάσταση, η Λευκάδα έχει ειδικές συνθήκες, που δεν έχουν άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε για το συγκεκριμένο ευαίσθητο χρονικό διάστημα να έχουμε μία παρέμβαση.

 

Επίσης θέλω να πω πως ήμασταν προετοιμασμένοι να αναφερθούμε στα μέτρα τα οποία μας κοινοποίησε ο δήμαρχος , ετεροχρονίζουμε την προοπτική αυτή για την προσεχή Δευτέρα, ενώ θέλω να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς, τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου, όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή, υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, κέντρο Υγείας, ιδιώτες γιατρούς, τους ευαίσθητους τομείς αυτοδιοίκησης και της πολιτείας, ειδικά τους καθαριστές μας.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι τομείς έχουν πληγεί και θεωρώ πως το κάθε κομμάτι δυστυχώς έχει τις δικές σου επιβαρύνσεις.

Στην δευτερολογία του εκτίμησε ότι ο διάλογος  που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο των παραγωγικός, παρότι η συζήτηση ήταν μονοθεματική και δεν τέθηκαν ζητήματα πού να διακυβεύονταν το ζήτημα της ομοφωνίας.

«Ακόμα και στο γεγονός του προβληματισμού αναφορικά με τη γέφυρα στο κάστρο, αποσύρθηκε από το Δήμαρχο, καθώς το ζήτημα είχε τεθεί αρκετά νωρίς, η πολιτεία δεν είχε συμμεριστεί την άποψη ότι η Λευκάδα διαφέρει ως προς τα γύρο μορφολογικά χαρακτηριστικά από την ηπειρωτική Ελλάδα και δεν την ενέταξε τότε στα μέτρα που είχε πάρει για τα νησιά.

 

Η κατάσταση εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε και θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε όλοι σήμερα ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το γεγονός, πώς ο πληθυσμός των χωριών που μένουν δίπλα από τη Λευκάδα, με την συμπεριφορά μας τους στέλνουμε το μήνυμα ότι τους θεωρούμε πολίτες σαν και εμάς, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν είναι δημότες του δήμου μας.

 

Άλλωστε ακόμα και αν προχωρούσαμε στην λήψη μέτρων, αυτά τα μέτρα , τουλάχιστον από την παράταξή μου ως πρόταση,  θα ήταν στην κατεύθυνση του να εμποδιστούν φιλοδοξίες επισκέψεις μη μονίμων κατοίκων και όχι από την επισκεψιμότητα των γειτόνων μας οι οποίοι έχουν καθημερινή ώσμωση Λευκάδα.

 

Αυτό θα ήταν πάρα πολύ απλό να γίνει αν λέγαμε ότι τα μέτρα ισχύουν από Μεγάλη Τετάρτη ή την Μεγάλη Πέμπτη, δεδομένου ότι από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τότε η εργασία θα συνεχίσει να συντελείται στο νησί μας.

 

Σχετικά  με την αναφορά  του επικεφαλής του συνδυασμού ” όλοι για τη Λευκάδα”, ότι είναι μία ευκαιρία να δούμε το ζήτημα και να διεκδικήσουμε τη λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας της Λευκάδας, αν εννοεί αυτό είμαι μαζί του.

 

Υποθέτω ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοεί η Λευκάδα να γίνει σημείο αναφοράς, γιατί τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας για το συγκεκριμένο ζήτημα του κορονοϊού με τη μεταφορά τους στην Πάτρα πήγαν εκεί για να εξυπηρετήσουν πολίτες οι οποίοι νοσούν και θα επιστρέψουν.

 

Αναφορικά με το τμήμα της καθαριότητας και απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Λευκάδας, υπογράμμισε ότι αυτή την εποχή κάνοντας οι εργαζόμενοι  έναν τιτάνιο αγώνα, ζήτησε  να εξεταστεί το ενδεχόμενο, τις προϋποθέσεις και συνθήκες αν μπορεί να επιδοτηθεί αυτό το κομμάτι με ένα μπόνους γιατί πραγματικά ξεπερνούν τον εαυτό τους και ως Λευκαδίτης είμαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, οι εργάτες καθαριότητας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Αναφορικά με τα αδέσποτα είπε πως γνωρίζει από τα φιλοζωικά σωματεία πως είχαν ζητήσει τρία σαββατοκύριακα να τους διατεθεί το κτηνιατρείο προκειμένου να προχωρήσουν ανέκδοτα για το δήμο για τις στειρώσεις αυτή την περίοδο.

 

“Τους δόθηκε το ένα, γνωρίζω ότι από την πλευρά σας είστε ανοιχτή για ακόμα περισσότερα, εκτιμώ ότι είμαστε σε μία κρίσιμη εποχή ίσως μπορούσατε σύντομα να αποφασίζατε να διαθέσετε και ένα δεύτερο Σαββατοκύριακο, γιατί πρέπει να ελεγχθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων και νομίζω ότι η στείρωση είναι ο καλύτερος τρόπος.”

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 449 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.