Θοδωρής Σολδάτος στον Prisma 91,6: “Οι Λευκαδίτες αντιπαρέρχονται παρωχημένες αντιλήψεις και ξύλινη πολιτική γλώσσα. Σχεδιάζουμε την Λευκάδα της επόμενης εικοσαετίας.”


Συνέντευξη στον Prisma 91,6 παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής παράταξης “αλλάζουμε πορεία” Θοδωρής Σολδάτος.

Αναφορικά με το sms που απέστειλε καλώντας τους συμπολίτες μας να τον στηρίξουν αυτή την Κυριακή, απάντησε πως είναι γεγονός ότι ο εκλογικός νόμος έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, “θεωρώ ότι έχει καταστήσει την μελλοντική διακυβέρνηση των δήμων αλλά και των περιφερειών ιδιαιτέρως προβληματική.”

Είναι γνωστό ότι με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής ο κύριος Καλός έχει έξι έδρες από τις 33 και αναρωτιέμαι πραγματικά με δεδομένο το γεγονός ότι οι έξι έδρες διασφαλίζουν από έλλειψη δυνατότητας ώστε να υπάρξουν συμφωνίες και συμμαχίες για να διοικηθεί ο δήμος, έως στο να δημιουργηθεί  ένα τεράστιο εμπόδιο σε όλη αυτή τη διαδικασία, ποιο είναι το ηθικό πλεονέκτημα καταρχήν που κατατίθεται εκ μέρους του συνυποψηφίου μου, προκειμένου να αποκτήσει την μελλοντική διοίκηση του δήμου.

Ο δεύτερος συνδυασμός διαθέτει έξι δημοτικούς συμβούλους, για να πετύχει πλειοψηφίες στις αποφάσεις, να συνδιοικήσει και για να έχει αντιδημάρχους χρειάζεται τους δύο δημοτικούς συμβούλους της λαϊκής συσπείρωσης, τον έναν του αγωνιστικού μετώπου Λευκάδας, τους τρεις του συνδυασμού του κυρίου Λιβιτσάνου, είτε τους πέντε του συνδυασμού του κυρίου Δρακονταειδή, είτε του κύριου Γληγόρη.

Αυτή η διαδικασία η οποία δυστυχώς εκπορεύεται από τον ψηφισθέντα  προσφάτως εκλογικό νόμο δεν διασφαλίζει δυνατότητες διοίκησης, καθώς η άποψή μου είναι ότι αυτό που θα συμβεί στη Λευκάδα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και σε κάθε περιοχή της Ελλάδας,  θα είναι κάτι απολύτως αρνητικό, επομένως φαντάζομαι ότι  έχει προβληματιστεί ο μέσος ψηφοφόρος και πολίτης της Λευκάδας, πως αυτό που χρειάζεται είναι μία συμπαγής, δυνατή, τολμηρή ομάδα, που με μια-δυο συνεργασίες θα μπορέσει να πάει τη Λευκάδα ψηλά και μπροστά.

Ο κύριος Σολδάτος ανέφερε ότι επικοινώνησε με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, “συναντήθηκα με κάποιους, τους ευχαρίστησα όλους για τον κόσμιο αγώνα και το ήπιο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θέλοντας να πιστεύω ότι και εγώ το υπηρέτησα κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως και οι υποψήφιοι του συνδυασμού.

Συζητήσαμε με αρκετούς από αυτούς την προοπτική συνεργασίας και συναινέσεων, για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες προκαλεί ο εκλογικός νόμος, εκτιμώντας ότι μέχρι το διάστημα της 1η Σεπτέμβρη, θα υπάρχουν ζυμώσεις και διεργασίες, για τις οποίες καταθέτω μία συγκρατημένη αισιοδοξία.”

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Χαράλαμπου Καλού ο οποίος ζήτησε οι πολίτες να επιλέξουν μεταξύ του παλιού και του σύγχρονου, να ψηφίσουν  για την Λευκάδα και όχι για το κόμμα, απάντησε ότι νιώθει πως ο συνυποψήφιός του τον αντιγράφει, “γιατί πριν από δύο μέρες έστειλα ένα μήνυμα με τέσσερις παραγράφους, με τη σημαντικότερη να λέει ότι οι Λευκαδίτες αντιπαρέρχονται παρωχημένες αντιλήψεις και ξύλινη κομματική γλώσσα, αναφερόμενος στο συνδυασμό του κυρίου Καλού και στον ίδιον,   ο οποίος έχει εμπνεύσει τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί είτε μέσω Διαδικτύου είτε με διαφορετικούς τρόπους, τα οποία μιλάνε για αυτό που αναφέρατε.”

Εμένα ο συνδυασμός μου αποτελείται από συμπολίτες οι οποίοι εκπορεύονται από όλα τα πολιτικά κόμματα, μέσα στον  συνδυασμό υπάρχει υποψήφιος βουλευτής του Πασοκ κατά τις προηγούμενες εκλογές, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από την κεντροαριστερά, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των υποψηφίων μου προέρχονται από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο από αυτόν τον οποίον προέρχομαι εγώ, αν αυτό δεν είναι σύγχρονο και νέο τότε αναρωτιέμαι τι είναι.

Είναι ο περίπου μόνοκομματικός συνδυασμός του κυρίου Καλού, όλοι ξέρουμε ότι έχει σχεδόν και αποκλειστικά -και δεν μιλάω για δύο με τρεις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα-, άτομα τα οποία έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν με υπηρετούν το συγκεκριμένο κόμμα, δεν είδα άτομα της κεντροαριστεράς, άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους.

Επίσης ο δικός μας συνδυασμός αποτελείται από άτομα που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, άτομα που έχουν καταξιωθεί, στον επιστημονικό, επαγγελματικό, κοινωνικό τομέα όπως έχω τονίσει, καθώς συνδυάζουν με την παρουσία τους την εμπειρία που πρέπει να υπάρχει στην τοπική αυτοδιοίκηση, παράλληλα με τη φρεσκάδα που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει σε ένα συνδυασμό.

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες του ο Θοδωρής Σολδάτος ανέφερε ότι την επόμενη Κυριακή δεν υπάρχουν διλήμματα, υπάρχει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον της Λευκάδας.

Οι Λευκαδίτες επιλέγουν δημιουργικότητα, τόλμη, ρεαλισμό, γνώση, συγκρότηση.

Οι Λευκαδίτες αντί παρέρχονται παρωχημένες αντιλήψεις και ξύλινη πολιτική γλώσσα, εμείς το δήμο θα τον έχουμε σύμμαχο του πολίτη, στήριγμα και όχι βάρος, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τη Λευκάδα της επόμενης 20ετίας, για τη νέα γενιά και τα παιδιά μας.

Με τον Θοδωρή Σολδάτο και το συνδυασμό του “αλλάζουμε πορεία” ανοίγουμε νέα σελίδα στη Λευκάδα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25684 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο εκλογικός νίμος της Δημοτικής αρχιαιρεσίας είναι μπαρούφα και το μόνο που υπόσχεται είναι η ασυνενοησία. Και ταυτόχρονα ώς μηχανιστική θεσμικότητας παραγάγει και την λειτουργική της ασυνενοησίας ώς πολιτική γνωσιακό αντικείμενο.
  Στόχος η μη επίλυση προβλημάτων για τα οποία εκλέγεται η δημοτική αρχή και έτσι η αναγκαιότητα της υπαγωγής της διαχείρησης των περιφερειακών προβλημάτων στην κεντρική πολιτικήε τις εξ ίσου μπλεγμένες αρμοδιότητες των υπουργείων. Δεύτερος και κύριος στόχος έτσι -ένας μεταστόχος- είναι η ενίσχυση και διάχυση της κομματικής λειτουργικής ακόμα και στα ποιό στοιχειώδει καθημερινά προβλήματα , και άρα ουσιαστικά την οργάνωση του κομματοκρατίας.
  Η δήθεν δημοκρατική οργάνωση της αναλογικής ή αναλογικότερης εκπροσώπησης των ψήφων σε επίπεδο εδρών στα Δημοτικά συμβούλια που επέρχεται απ την πρώτη Κυριακή των εκλογών , χωρίς να έχει εξασφαλιστεί έστω η προγραμματική σύγκλιση ( απ την πρώτη Κυριακή των εκλογών) των παρατάξεων που διεκδικούν τον Δήμο και τις δημοτικές έδρες, είναι η απόδειξη μιας παρωχημένης και προβληματικής τεχνηέντως θεσμικότητας που δεν στοχεύει στην αγαθή δια συνενοήσεως- ή και λήψη απόφασης ώς επιλογή – για την επίλυση προβλημάτων.
  Οι εκλογές της πρώτης Κυριακής υπαγάγουν στην λογική της προσωπικότερης αναγωγής των διαχειριστικών θεμάτων , απ όσους θα εκλεγούν, παρά της συνολικής αντιμετώπισης της διαχείρησης από μια αποφασίζουσα ενιαία δημοτική αρχή ώς επιλογή.Και που μπορούσε αυτή η επιλογή της ενιαίας δημοτικής αρχής να αντανακλά περισσότερο την κοινωνική αναγκαιότητα της κάθε εποχής καινα ειναι συμβατότερη με μια διαρκέστερη ορθολογικότητα διαχείρησης των καταστάσεων κάθε φορά που προκύπτουν απ την κοινωνική αναγκαιότητα.
  Δεδομένου και του στην Ελλάδα υπαρκτού βιουποβάθρου της αδυνατότητας συλλογικών συγκλίσεων και συνεργασιών ( ισχύει σε κοινωνίες άλλων χωρών) , το όλο σκηνικό της θεσμικής οργάνωσης των Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το μόνο που υπόσχεται είναι η παραγωγή ενός κερματιστικού τοπίου ακόμα και στην ανάγνωση και ιεράρχηση των αναγκαιοτήτων των Δημοτικών χωρικοτήτων και κοινωνιών,χβρίς προοπτικές μακροχρονίων εφαρμοστικοτήτων σε διαρκέδτερα προβλήματα που θέλουν προγραμματισμό και αδιατάρακτη συνέχεια ενεργειών.
  Το σκουπιδικό σε όλη την Ελλάδα , το αποχετευτικό είναι η πιστοποιημένη αοόδειξη της ακαταληλλότητας και της αδυνατότητας του εκλογικού συστήματος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών να δώσει ακόμα και την παραμικρότερη λύση σε υπαρκτές και προκύπτουσες στον χρόνο αναγκαιότητες εκ της κοινωνικής συμβίωσης.Ουσιαστικά το εκλογικό σύστημα των Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τορπιλίζει υπόρρητα την ίδια την κοινωνική συμβίωση.
  Μια χώρα στο περιθώριο της εξέλιξης των ιδεών και των εφαρμοστικοτήτων του πλανήτη, μια χώρα στην Ευρωπαική περιφέρεια ανοργάνωτη , αποιδελογικοποιημένη , αντιπαραγωγική,
  για τούτο και χρεωκοπημένη συνολικά.
  Ευχόμεθα όλοι -όσοι δεν θέλουν μπορεί να μην εύχονται-αν εκλεγεί η παράταξη του κου Σολδάτου ώς Δημοτική αρχή -που ακουμπάει κσι στο μεγάλο χριστιανοδημοκρατικό μεταπολιτευτικό κόμμα της Ν.Δ- να δεί με συνθετικό μάτι την αντιμετώπιση του Δημοτικού διαχειρισμού και την δρομολόγηση περισσοτέρων συγκλίσεων για την ανάγνωση έστω ( αρχικά ώς κοινή βάση)των δημοτικών προβλημάτων.
  Σε όρους εκλογικού ρεαλισμού η δημοτική υποψήφια παράταξη του κου Σολδάτου θα είναι η νικήτρια -θα εκλεγεί ώς δημοτική αρχή- στον β γύρο.
  Και τότε αρχίζει ο γ’ γύρος ο κοινωνικός γύρος για την διαχελιρηση των δημοτικών θεμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.