Θοδωρής Γεωργάκης στον Prisma 91,6: “Αναμένονται πρωτοβουλίες των προέδρων της ορεινής Λευκάδας για τον δρόμο της Λαγκάδας που για πέντε χρόνια παραμένει κλειστός.”


Για τα προβλήματα της ορεινής Λευκάδας  μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο  ο Θοδωρής Γεωργάκης  με αφορμή και την πρόσφατη αρθογραφία του  για την κατάσταση που επικρατεί  στους αγροτικούς δρόμους του νησιού.

“Από την δημιουργία του ενιαίου Δήμου το 2010  οι αγροτικοί δρόμοι των τέως δήμων δεν έχουν τη φροντίδα που θα έπρεπε.  Κατανοώ ότι υπάρχουν προβλήματα και έλλειψη χειριστών και προσωπικού,  όμως υπάρχει μία μονομέρια  στο θέμα των αγροτικών δρόμων,  καθώς κάθε πρόεδρος σε κάθε χωριό  κοιτάζει  να εξυπηρετεί τους δικούς του  και όλοι οι άλλοι μένουμε με το στόμα ανοιχτό και αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί.

 Οι αγροτικοί δρόμοι  δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω από ένα καθάρισμα στα πλαϊνά όταν οι   θάμνοι  μπαίνουν στους δρόμους και εμποδίζουν την κυκλοφορία  και παρεμβάσεις στο οδόστρωμα όταν  το χειμώνα τα  νερά ανοίγουν  αυλάκια,  παρασέρνουν φερτά υλικά και δεν μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα.

Μπορεί να περάσει το σκαπτικό με το λεπίδι  και το χορτοκοπτικό από δίπλα  να καθαρίσει τα χορτάρια και αυτή είναι η φροντίδα των δρόμων και όχι τίποτα συγκλονιστικό.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό και δυνατότητα για μόνιμο  μηχάνημα ωστόσο  για 10 μέρες μπορεί να είναι  για να ικανοποιηθούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών  και δεν μιλάω μόνο για το Σφακιώτες καθώς και τα υπόλοιπα χωριά είναι στην ίδια μοίρα.”

Αυτά τα προβλήματα  επαναλαμβάνω ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόστος,  με τον αντιδήμαρχο κύριο Βικέντιο  να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες,  τρέχει συνέχεια όλη μέρα  με ταχύτητα μεγάλη,  το ζήτημα όμως είναι μαζί με το τρέξιμο  το έργο να είναι πολύπλευρο και όχι μόνο για θέματα καθημερινότητας  καθώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα  για να πάμε που πρέπει να κοιτάζουν.”

Αναφορικά με τον δρόμο της Λαγκαδάς ανέφερε ότι για πέντε χρόνια παραμένει κλειστός και αυτό όπου και να το πεις  αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης.  “Για 100 με 200  μέτρα δρόμου  ασφυκτιά  η ορεινή Λευκάδα.

  Έχει περάσει ένας χρόνος από την υπογραφή της σύμβασης αποκατάστασης του δρόμου και δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα  και πολύ φοβόμαστε  ότι ούτε το επόμενο καλοκαίρι θα λειτουργήσει ο δρόμος.

Αυτό είναι το μεγάλο μας άγχος,  καθώς στον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η διαδικασία,  κατανοεί ότι το κράτος και οι υπηρεσίες είναι δύσκαμπτες όμως απαιτεί λύση,  καθώς έχουν περάσει πέντε χρόνια.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση πολύ δύσκολα ο δρόμος θα είναι έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι,  αν είναι δυνατόν ο δρόμος για 6η χρονιά να παραμείνει κλειστός ο κόσμος έχει αγανακτήσει.

Γνώστης της όλης κατάστασης είναι και ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Καλός,  ο οποίος σε μία πρόσφατη επίσκεψη του στην ορεινή  Λευκάδα  εκτίμησε ότι ο δρόμος  το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος,  μακάρι αυτό να συμβεί,  να τρέξουν όλες οι διαδικασίες και να γίνουν όλες οι εργασίες.

Υπάρχει κινητικότητα από τους προέδρους της  ορεινής Λευκάδας,  οι πέντε των Σφακιωτών  της Καρυάς και των  Πηγαδησάνων,  που θα ξεκινήσουν διαδικασία  για να δουν τι γίνεται με αυτό το δρόμο  και θα ζητήσουν  αναλυτική ενημέρωση από την δημοτική αρχή για την κατάσταση του δρόμου.

Από ότι αντιλαμβάνονται υπάρχουν και Σφακισάνοι  ιδιώτες μηχανικοί που το καλοκαίρι κάνουν τις διακοπές τους στη Λευκάδα,  ενδιαφέρονται και στέλνουν μελέτες,  ψάχνοντας το όλο ζήτημα.

Οι προέδροι των χωριών στον της Λευκάδας έχουν έρθει σε επαφές με μηχανικούς  από την ορεινή Λευκάδα και ψάχνουν να βρουν τι έχει γίνει  και αυτή είναι μία είδηση που ακούτε για πρώτη φορά.

About Ομάδα Σύνταξης 27533 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.