Θετική στον COVID-19 και η 37χρονη σύζυγος του Σέρβου τουρίστα


Ένα θετικό κρούσμα προέκυψε από τις αναλύσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκαν.

Πρόκειται για μία τουρίστρια 37 χρονών από την Σερβία που κάνει διακοπές στην περιοχή της Λευκάδας και ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον γνωστού από προχθές θετικού κρούσματος επίσης από την Σερβία.

Τα υπόλοιπα 126 δείγματα είναι αρνητικά, μεταξύ των οποίων κι αρκετά από επαφές της 27χρονης που βρέθηκε θετική στην Πάργα και βρίσκεται μαζί με τον σύντροφό της στο ξενοδοχείο καραντίνας της Πρέβεζας.

Αναλυτικά χθες αναλύθηκαν 72 δείγματα από την Κέρκυρα, 12 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, 16 από το Χατζηκώστα, πέντε από την Λευκάδα, έξι από την Πρέβεζα και 16 από την Άρτα.

Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής από την Σερβία που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό ενώ έκανε διακοπές στην Πάργα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχουν ληφθεί μέχρι τώρα πάνω από εξήντα δείγματα από επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες η νεαρή τόσο σε περιοχές της Ηπείρου όσο και στη Λευκάδα.

Τα αποτελέσματα από τα τεστ που θα γίνουν αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Η νεαρή και ο σύντροφός της είχαν έρθει οδικώς περνώντας από τον Προμαχώνα όπου εκεί είχε υποβληθεί σε τεστ.

Από την Παρασκευή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα μεταφέρθηκε η ίδια και ο σύντροφός της στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα όπου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: epiruspost.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Γιατί δεν αναφέρετε τα πραγματικά κρούσματα στην Λευκάδα; Γιατί στον χάρτη του ΕΟΔΥ είναι η Λευκάδα καταπράσινη που αντιστοιχεί σε 50+ κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό; Δηλαδή πάνω από 10 κρούσματα; Ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.