Θετικά μηνύματα από την Έκθεση Τουρισμού της Νάπολης για αύξηση τουριστών στα Ιόνια Νησιά


Εxtra δρομολόγιο από Μπάρι για Κέρκυρα το Πάσχα και σύνδεση Κεφαλονιάς και Ζακύνθου με την Ν. Ιταλία

 

 

Ολοκληρώθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΒΜΤ, που διεξήχθη από 18-20 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και εκπροσώπους του διεθνούς τουρισμού, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Ν. Ιταλία.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, λόγω των ειδικών συνθηκών (γειτνίαση και υποδοχέας μεγάλου αριθμού επισκεπτών από τη Ν. Ιταλία) συμμετείχε –όπως και πέρσι- με δικό της αυτόνομο περίπτερο, το οποίο βρισκόταν σε κομβικό σημείο της Έκθεσης. Μάλιστα η ΠΙΝ ήταν ο μοναδικός εκθέτης από την Ελλάδα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών του τουρισμού καθώς και των ΜΜΕ.

 

Ειδικά φέτος η έκθεση παρουσίασε αυξημένη προσέλευση, επειδή γιόρταζε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, με ειδικές εκδηλώσεις και προσέλευση όλων των τουριστικών πρακτόρων από τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Νότιας Ιταλίας. Μεγαλύτερη προσέλευση τουριστικών πρακτόρων υπήρξε από τις Περιφέρειες του Λάτσιο (Ρώμη), Καμπανίας (Νάπολη), Απουλίας, Καλαβρίας και Σικελίας.

 

Όλες οι εκτιμήσεις των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων συγκλίνουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την γείτονα χώρα προς τα Ιόνια Νησιά, με ποσοστό αύξησης (βάσει προκρατήσεων και αυξητικής τάσης) γύρω στο 20%.

 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο, ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο extra δρομολόγιο από τη Νότιο Ιταλία της εταιρείας Superfast Ferries, και συγκεκριμένα το Μπάρι, με αναχώρηση τη Μ. Πέμπτη (28/4) και άφιξη στην Κέρκυρα το πρωί της Μ. Παρασκευής (29/4). Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι γεμάτο από γκρουπ αλλά και μεμονωμένους ταξιδιώτες, που πλησιάζουν τους 400 επιβάτες. Η επιστροφή από Κέρκυρα προς Μπάρι θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα (2/5).

Όσον αφορά τα δρομολόγια του καλοκαιριού, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει ενημέρωση ότι θα υπάρξει σύνδεση της Κέρκυρας με το Μπάρι σε συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα και με την Αγκόνα, δύο φορές την εβδομάδα.

Επιπρόσθετα υπάρχει η είδηση της δρομολόγησης νέου πλοίου στην γραμμή Ιόνια Νησιά – Ιταλία, και συγκεκριμένα από την εταιρεία European Seaways, η οποία για τους δύο μήνες τουριστικής αιχμής (Ιούλιο και Αύγουστο) θα συνδέει το Μπρίντεζι με την Κέρκυρα 5 φορές την εβδομάδα, ενώ για τον Αύγουστο θα πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

 

 

Εκπρόσωπος  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Τουρισμού της Νάπολης ήταν ο προϊστάμενος Τουρισμού Λευκάδας Σπ. Ζαμπέλης, υποστήριξη παρείχε και ο κ. Γιώργος Τσινούκας, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Νίκος Γράψας και ο τουριστικός επαγγελματίας Χρ. Γραμματικός από τους Παξούς (οι Παξοί συμμετέχουν πάντα στις τουριστικές διοργανώσεις εκπροσωπούμενοι επάξια από τον κ. Γιώργο Λύχνο).

 

 

 

 

Λεζάντες φωτό:

 • Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων λειτούργησε το στέλεχος της ΠΙΝ κ. Σπ. Ζαμπέλης
 • Ο Σπ. Ζαμπέλης και ο Γ. Τσινούκας συνομιλούν με επισκέπτες του περιπτέρου της ΠΙΝ στην Έκθεση Τουρισμού της Νάπολης.
 •  

  About Ομάδα Σύνταξης 28413 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.