Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει διευθυντής ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης: Ζήσαμε τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου


Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ανθρώπους που νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα από τον κορονοϊό.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νικόλαος Καπράβελος περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.
«Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Ο κ. Καπράβελος επισημαίνει ότι «οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα» τόνισε.

Μαγιορκίνης: Υπερπενταπλάσιο το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αθήνα

«Το φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας» επεσήμανε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Όπως είπε η πλειοψηφία των διαγνώσεων εξακολουθεί να καταγράφεται εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, με σαφή σημεία εξόδου από την εκθετική αύξηση που παρακολουθούσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται κι αυτή την εβδομάδα. Η Θεσσαλονίκη όμως, διατηρεί υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σχέση με την Αττική με τον δείκτη μετάδοσης Rt να έχει αυξηθεί.

Ο ιός σύμφωνα με τον καθηγητή, χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας που ανθίσταται στη διάλυση των δεσμών μεταξύ γενεών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να προστατεύσουμε τους γηραιότερους με τις ελάχιστες απαραίτητες επαφές.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη οι χώρες είναι στο «κόκκινο» σε ρυθμό διαγνώσεων ενώ, τόνισε ότι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28408 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.