Θεόδωρος Σολδάτος: “Γενναιόδωρη η οικονομική πρόταση του Δημάρχου”Στην τοποθέτησή του στο θέμα για τα μέτρα στήριξης της Δημοτικής Αρχής για τον COVID-19 ο Θεόδωρος Σολδάτος υπογράμμισε  ότι το σημείο στήριξης πρέπει να ξεκινάει στους πολίτες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που έχουν τις δυσκολίες τους στην τρέχουσα συγκυρία  και είναι οι πρώτοι που πρέπει να βρουν αρωγούς.

Παράλληλα χαρακτήρισε γενναιόδωρη την απόφαση της οικονομικής επιτροπής και την πρόταση του δημάρχου.

“Σε πρώτη φάση, αντιλαμβάνομαι την επιβάρυνση η οποία υπάρχει στο δημοτικό προϋπολογισμό, καταλαβαίνω ότι με βάση τις αρχές ανταποδοτικότητας είναι δύσκολο να αναζητηθούν πόροι που θα αναπληρώσουν τους χαμένους μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Σήμερα όμως ο υπουργός οικονομικών είπε πως  η Ευρώπη θα έχει μία ύφεση που θα κυμανθεί από 5 έως 10% για την χρονιά που διανύουμε και κάπου εκεί θα κυμανθεί και η χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο οικονομικό βάρος θα το επωμιστεί η χώρα μας και κάθε πολίτης ξεχωριστά, θεωρώ ότι η παραγωγική διαδικασία της πολιτείας η οποία συνίσταται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και κυρίως των εξαγώγιμων θα πρέπει να στηριχθεί.

Μονοκαλλιέργεια είναι για τη Λευκάδα τουρισμός, εξαιρετικά μεγάλη η συνεισφορά του στον Κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να εξαντλούμε κάθε περιθώριο, γιατί πιστεύω ότι στηρίζονταν στον επαγγελματία του τουρισμού, στηρίζουμε το νομό μας, το νησί μας και τον εαυτό μας.

 

Στη δευτερολογία του υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα μέχρι το τέλος Μαΐου και για όλη την τουριστική σεζόν.

“Ωστόσο οφείλω να συμμεριστώ και την συντηρητική άποψη ορισμένων συναδέλφων οι οποίοι περιμένουν να δούμε πως θα εξελιχθεί το ζήτημα, το οποίο για εμένα είναι ξεκάθαρο.

Κλείνοντας ευχήθηκε να πάνε όλα κατ’ ευχήν, να διαψευσθεί και να μην χρειαστεί επιπλέον μέτρα στήριξης ο επαγγελματίας της Λευκάδας, παρά να τα βγάλει πέρα μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ιδιαίτερα όταν ο Δήμος Λευκάδας έχει λίγους πόρους και δεν μπορεί να αντέξει όλο αυτό το βάρος.

Είναι καθήκον της πολιτείας, να απλώσει το προστατευτικό της δίχτυ σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση και βεβαίως ο καθένας με τον τρόπο του διεκδικεί από εκεί που πρέπει να διεκδικήσει.

Εμείς διεκδικούμε από την Πολιτεία να δει με ευαισθησία το ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολιτεία θα διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλους φορείς στους οποίους συμμετέχει, να δούμε με τον δέοντα ρεαλισμό το ζήτημα όπως εξελίσσεται, καθώς γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία μάχη μεταξύ του βορρά και του Νότου στην Ευρώπη, όλα αυτά είναι θέματα τα οποία γνωρίζουμε και δεν πρέπει να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μία πλειοδοσία προσφορών, απαιτήσεων και ότι αυτό συνεπάγεται εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε, για αυτό Και ψηφίζουμε τα 13 μέτρα όπως έθεσε ο εισηγητής, παραμένουμε επιφυλακτικοί για κάποια θέματα για τις επόμενες 30 ημέρες, δίνοντας μας τη δυνατότητα να επανέλθουμε.

About Ομάδα Σύνταξης 27540 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.