Θεόδωρος Γαλιατσάτος: “Άκυρη η απόφαση της Περιφέρειας για την σύμβαση των υδατοδρομίων! Σκληρή κριτική σε Ρόδη Κράτσα!!” VIDEO


Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρώην περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος  για τα υδατοδρόμια  Ιονίων Νήσων,  καθώς εκδικάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η ένσταση της ΑΝΑΣΑ κατά της απόφασης του ΠΣ το οποίο παραχωρούσε σε εταιρεία τη μελέτη για τα υδατοδρόμια με ένα υπέρογκο τίμημα  καθώς όπως ανέφερε ήταν όταν όλα ήταν έτοιμα   και το μόνο που έμενε ήταν οι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση των υποδομών.

Στο ζήτημα λοιπόν των υδατοδρομίων ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε τα εξής:

“Είχαμε αναλάβει πρωτοβουλία ως περιφερειακή αρχή για να υλοποιηθεί ένα δίκτυο αδειοδοτημένο σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

Να υπάρχει ένα αξιόπιστο δίκτυο που θα επιτρέπει στους επενδυτές να βάλουν τα υδροπλάνα τους. Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε συνεργαστεί με τα Λιμενικά Ταμεία και φτάσαμε σε ένα καλό στάδιο στην λήξη της θητείας μας. Είχε εγκριθεί από τις αρχές το που θα γίνει κάθε υδατοδρόμιο.

Είχαμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση τόσο για την αδειοδότηση όσο και για τον εξοπλισμό των υδατοδτομίων. Εκκρεμούσε μόνο η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων, καθώς μετά την έκδοση θα μπορούσε η περιφέρεια να προκηρύξει την αγορά του εξοπλισμού. Ήμασταν σε ένα τελικό στάδιο κοντά στο 85-90% για να έχουμε έτοιμα Υδατοδρόμια.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Η νέα περιφερειακή αρχή δεν έκανε τίποτα για να συνεχίσει την διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει.

Ως παράταξη έχουμε μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το θέμα και τον Γενάρη του 2020 ζητήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο σχεδιασμό για να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν . Εκεί παρουσιάζαμε και το σχέδιο μας μέχρι τέλος του 2020 να είχαμε έτοιμα τα υδατοδρόμια.

Όμως έγινε η ανατροπή από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, που μεταβλήθηκε σε μεσίτη, καθώς ανέλαβε να φέρει σε επαφή τα Λιμανικά ταμεία με την ΔΕΠΑΝ “Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη” που θα αναλάμβανε να εκτελέσει εκείνο το έργο με ένα κόστος αυξημένο κατά 400%.

Υπήρχε λοιπόν μία κραυγαλέα εκτίναξη του κόστους. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να προβεί σε προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ και να αλλάξει τον προγραμματισμό.

Εμείς κάναμε προσφυγή στην απόφαση αυτή που δημιουργεί προβλήματα στα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου. Η επιτροπή έκανε δεκτούς τρεις όρους που είχαμε θέση και η συγκεκριμένη απόφαση καταργείται. Υποστηρίξαμε και αποδέχθηκαν στην επιτροπή ότι η ΔΕΠΑΝ δεν ήταν αρμόδιο να λειτουργεί ως αναθέτουσα αρχή.

Με αυτό τον τρόπο η επιτροπή εξαφανίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σε αυτή την μάλιστα την περίφημη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχε φροντίσει ο υπουργός κ. Γεωργιάδης να στείλει τον σύμβουλό του και να μας πει για το πόσο σημαντική ήταν η προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ. Αρα την ίδια λογική είχε και το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόκειται , λοιπόν, για μία συνειδητή προσπάθεια απο την κα Κράτσα και τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη για παραπλάνηση του Περιφερειακού συμβουλίου όσο αφορά την ΔΕΠΑΝ. Στόχος τους δεν ήταν η αδειοδότηση των αεροδρομίων, αλλά ήταν η παροχή ευκαιρίας κερδοσκοπίας στην ΔΕΠΑΝ με την εκτίναξη του κόστους. Επιχείρησαν περιφέρεια και υπουργός με σειρά απο παρεμβάσεις για την λαφυραγώγηση του δημοσίου χρήματος.

H ΑΝΑΣΑ θεώρησε καλό να ενημερώσει και να αποκαλύψει την συμπαιγνία αυτή. Αν θέλουν , λοιπόν, την ταχύτητα λύση για την εγκατάσταση των υδατοδρομίων να το πιάσουν από εκεί που το είχαμε αφήσει εμείς!!

About Ομάδα Σύνταξης 27924 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.