Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6 :”Πηγαίνουμε σε ταχύτατη νέα πρόσκληση για την χρηματοδότηση του Γηροκομείου. Κρίμα που κάποιοι αντί να στεναχωρηθούν το εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς σχετικά με την νομική εμπλοκή που προέκυψε στην χρηματοδότηση του Γηροκομείου Λευκάδας.

Ο κύριος Χαλκιάς ανέφερε ότι στεναχωρήθηκε πάρα πολύ με αυτή την εξέλιξη, ωστόσο τα πράγματα έχουν ξεκαθάρισει.

Όπως διευκρίνισε η πρόσκληση αναφέρεται σε Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αλλά και δυνητικούς θεωρεί επίσης όσους φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους κάτι που είχε συμβεί στην περίπτωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Θεωρούσαμε ότι εκεί δεν θα υπήρχε κάποιο θέμα, το ίδιο πιθανόν να το είχε και η διαχειριστική αρχή.

Δεν γνωρίζω όμως γιατί μετά όταν πήγαν, οι αιτήσεις, τα πρωτόκολλα, οι οικοδομικές άδειες και όλες οι εγκρίσεις βγήκε η απορριπτική.

Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν ότι το γηροκομείο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και αυτό θα έπρεπε να αναφέρεται στην πρόσκληση.

Σε επικοινωνία που είχε με τον κύριο Οικονόμου της διαχειριστικής αρχής, του ανέφερε ότι πρόκειται για λάθος και θα πρέπει να εντοπίσουμε γιατί συνέβη αυτό.

Μάλιστα ενώ  ειπώθηκε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα βγει νέα πρόσκληση, ο  κύριος Οικονόμου του υποσχέθηκε ότι η νέα πρόσκληση θα βγει μέσα στην εβδομάδα, ή τουλάχιστον τις επόμενες δέκα μέρες μέχρι να ελεγχθούν όλες οι λεπτομέρειες.

“Πηγαίνουμε σε μια ταχύτατη πρόσκληση, όλα θα είναι έτοιμα, δεν θα υπάρχει καμία αναμονή από την διαχειριστική αρχή για έγκριση από την στιγμή που η πρόσκληση θα έχει βγει με τον σωστό τρόπο και το όλο θέμα θα λήξει με τον τρόπο που έπρεπε να λήξει.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο για τη Λευκάδα και για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη της τρίτης ηλικίας.”

Ο κύριος Χαλκιάς ανέφερε ότι δυστυχώς περίμενε κάποιοι να στεναχωρηθούν από το συγκεκριμένο γεγονός και να μην υπάρχουν χαιρέκακα σχόλια.

” Εγώ προσωπικά για το συγκεκριμένο ζήτημα πρώτα θα στεναχωριόμουν γιατί δεν πραγματοποιήθηκε κάτι και μετά θα κοίταγα να το εκμεταλλευτώ πολιτικά.

Βλέπω στα σχόλια κάποιων, λες και θα προτιμούσαν να μην ενταχθεί το έργο, μόνο και μόνο για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά, κάτι που με στεναχώρησε πάρα πολύ.

Δυστυχώς αυτά τα σχόλια έγιναν από ανθρώπους, που θα ζητήσουν την ψήφο του κόσμου στις επόμενες εκλογές.

Αντίστοιχα σχόλια υπάρχουν και σε μέσα και σε ιστοσελίδες και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, μπορεί κάποιοι να θέλουν να το ρίξουν στην περιφέρεια, όμως θα ήθελα να μάθω τι θα πουν σε 15 με 20 μέρες, το πολύ σε ένα μήνα, όταν θα έχει ενταχθεί, καθώς θα έχει διορθωθεί το συγκεκριμένο λάθος, γιατί  εμείς από την πλευρά μας είμασταν εντάξει σε ότι κάναμε.

“Τέλος καλό όλα καλά”, συμπλήρωσε ο κύριος Χαλικιάς εκτιμόντας ότι ελπίζει πως θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κύριος Χαλικιάς αναφέρθηκε σε διάφορα σχόλια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, καθώς συμπολίτες μας επισκέπτονται την Νομική σύμβουλο Ασπασία Γληγόρη που έχει αναλάβει το θέμα της παράκαμψης Καλαμιτσίου και το ποσό των 3.500.000 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει η περιφέρεια για απαλλοτριώσεις, με ανησυχίες αν θα αποζημιωθούν.

Ο κύριος Χαλκιάς ανέφερε κάποιοι διαδίδουν περίεργα πράγματα, λέγοντας ότι υπάρχουν τα κτηματολογικά διαγράμματα και επίκειται η αναγνώριση των δικαιούχων, την οποία θα κάνει η κυρία Γρήγορη.

Επίσης δεν τίθεται θεμα χρηματοδότησης καθώς έχουν δεσμευτεί κονδύλια τόσο για το έργο όσο και για τις απαλλοτριώσεις και όταν θα γίνει η αναγνώριση των δικαιούχων θα κατατεθούν τα χρήματα όπως προβλέπεται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι αυτοί που διακινούν αυτές τις φήμες, λέγοντας το που μπορεί να πάνε τα χρήματα αυτά αν αλλάξει η Περιφερειακή αρχή, ωστόσο τις διαψεύδω.

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.