Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: “Η κοινωνία της Λευκάδας γνωρίζει πολύ καλά τα έργα που έχει κάνει η Περιφερειακή αρχή.”


Απολογισμό των πεπραγμένων του στην περιφέρεια Λευκάδας,έκανε στον Prisma 91,6 αντιπεριφερειάρχης εκ νέου υποψήφιος Θεόδωρος Χαλικιάς.

Απαντώντας στην κριτική των πολιτικών του αντιπάλων, ότι αν αναλάβουν περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θα υπάρχει καμία μελέτη για έργο έτοιμη, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και απαρίθμησε μία σειρά παρεμβάσεων, ενώ ανέφερε ότι έδωσαν προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούσαν την καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως είπε υπάρχει μία μελέτη που θα παραληφθεί όπου να ναι για ένα πολύ σημαντικό έργο τον δρόμο Φτερνό-Ρούδα, κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στην παραλία η οποία ήταν παρατημένη τόσα χρόνια και δεν την είχε κάνει κανείς.

Υπάρχει η μελέτη και το σημαντικότερο η χρηματοδότηση για το τουριστικό καταφύγιο στο Νυδρί, ένα έργο τριών και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει η μελέτη και η χρηματοδότηση για την λιμνοδεξαμενή της Καρυάς, επίσης η  χρηματοδότηση και μελέτη  προχωράει για την παράκαμψη του Καλαμιτσίου.

Υπάρχει χρηματοδότηση 3,5 εκατομμύρια για το έργο Τσουκαλάδες-Άγιος Νικήτας, που έχουμε κάνει και τη μελέτη, καθώς οι μελέτες είναι αρκετές και να πω σε όσους ισχυρίζονται το αντίθετο, ότι ξεμπλοκάραμε  πολλά έργα, γιατί κάποια είχαν βαλτώσει, άλλα ήθελαν απαλλοτριώσεις κτλ.

“Θα είχαμε ολοκληρώσει και το θέατρο, αν δεν είχε απενταχτεί τρεις ημέρες πριν τη λήξη της προηγούμενης διοίκησης και προσπαθούμε να το ξεμπλέξουμε, ενώ 28 έργα βγήκαν από το ΕΣΠΑ, μόνο και μόνο για να ξεκινήσουμε εμείς μία διαδικασία από την αρχή, τρεις μέρες από τα τέλη Αυγούστου 2014 που θα αναλάμβανε η νέα Περιφερειακή αρχή.

Ο κόσμος πλέον ενημερώνεται και ο κύριος Γαλιατσάτος στην προεκλογική του ομιλία τα ανέφερε αναλυτικά και δεν στέκουν τέτοιες αιτιάσεις.”

Στον ισχυρισμό και πάλι των πολιτικών αντιπάλων, ότι ενώ η παράταξη “ΑΝΑΣΑ” ξεκίνησε με μία άλλη πολιτική ρητορική, υπακούοντας στην κυβερνητική πολιτική, ο κύριος Χαλκιάς απάντησε ότι και πάλι αυτός ο ισχυρισμός δεν στέκει.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια βάσει της υποχρέωσης που είχε από την προηγούμενη κυβέρνηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πήρε η Fraport. Εμείς φτάσαμε μέχρι στο συμβούλιο επικρατείας και κάναμε και δημοψήφισμα, άρα δεν ακολουθούσαμε τέτοια πολιτική. Βγάλαμε σκληρές ανακοινώσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων  και για την υποχρέωση να προστατευτούν με μία ομόφωνη απόφαση  του περιφερειακού συμβουλίου.

Πήραμε απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους των γεωτρήσεων η οποία ήταν αρνητική, διότι δεν ίσχυαν κάποιες προϋποθέσεις που θα μπορούσαν αν ίσχυαν και  να το δούμε λίγο διαφορετικά, χωρίς και πάλι να έχουμε δώσει θετική απάντηση, καθώς υπήρχαν πολλές αποφάσεις που ήταν σε μία διαφορετική πολιτική από αυτή της Κυβέρνησης, καθώς όπως ξέρουμε πολλά από όσα αποφάσισε η κυβέρνηση ήταν υποχρέωση στους εταίρους.

Αναφορικά με το γηροκομείο Λευκάδας και την αναμενόμενη χρηματοδότηση, απάντησε πως είναι σε επικοινωνία με τη διαχειριστική αρχή, καθώς έχει αλλάξει ο πρόεδρος κ Οικονόμου, αυτή τη στιγμή με τον νέο προϊστάμενο κύριο Ασπιώτη είναι σε επαφή, καθώς υπήρχε μία περίπτωση να βγει είτε χθες είτε σήμερα η χρηματοδότηση , περιμένοντας μία απάντηση από το υπουργείο για μία λεπτομέρεια.

Υπόσχεση του ήταν να βγει αυτή την εβδομάδα, δεν γνωρίζουν καθυστέρησε, αν το βγάλουμε σήμερα θα πουν το κάνουμε για προεκλογικούς λόγους, αλλά είναι θέμα μερικών ημερών, καθώς αν δεν βγει σήμερα θα βγει σίγουρα τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Όπως είπε ο κ Χαλικιάς τα προηγούμενα χρόνια επέλεγε να δουλεύει μεθοδικά, χωρίς να τον απασχολεί να βγάζει δελτία τύπου η να κοινοποιεί τα έργα που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε έβγαλε ένα δισέλιδο με τα έργα τα οποία υλοποίησε και φτάνουν τα 74 εκατομμύρια ευρώ, λέγοντας ότι όταν του 2015 είχε μόλις 19 γιατρούς, η Περιφερειακή αρχή πήρε την απόφαση να δώσει ένα επίδομα 350 ευρώ σε κάθε επικουρικό γιατρό που θα ερχόταν στη Λευκάδα και σήμερα φτάσαμε να έχουμε 14, κάτι που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, όμως προτιμήσαμε να δώσουμε ένα κίνητρο στους γιατρούς να επιλέξουν το νοσοκομείο Λευκάδας, παρά να κάνω τρία χιλιόμετρα άσφαλτο.

Επίσης εγκαταστήσαμε ένα αυτόματο σύστημα πρόσβασης στην παραλία για άτομα με ειδικές ανάγκες, το οποίο θα τοποθετηθεί και αυτό το καλοκαίρι, με πάνω από 200 χρήσεις τη χρονιά που πέρασε, για τους συνανθρώπους μας που εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούσα να μπουν στη θάλασσα, θέλω να πω ότι είναι πράγματα μικρά και μεγάλα, που δεν επικοινωνήσαμε έξω όσο έπρεπε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του και απαντώντας στο ερώτημα αν καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής ένιωσε ότι αδικήθηκε, απάντησε ότι ίσως και κυρίως τώρα προς το τέλος, όμως ο κόσμος έτσι είναι φτιαγμένος, υπάρχουν άνθρωποι, ευτυχώς ελάχιστοι για τους οποίους δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, εμένα με ενδιαφέρει η πλειοψηφία του κόσμου, γιατί κάποιες φορές κάποιοι έχουν κάποια άλλα πράγματα πίσω από το μυαλό τους, δεν δίνω σημασία, το να πω ότι με αδίκησαν είναι κάτι σχετικό, μπορεί εγώ να το νομίζω, δεν δίνω σημασία, το ψάχνω αν ακούσω κάτι άσχημο και καταλαβαίνω αν γίνεται από εμπάθεια ή αν είναι αλήθεια.

Αν είναι αλήθεια θα προσπαθήσω να το διορθώσω, συνήθως όμως δεν δίνω σημασία Απλώς στεναχωριέμαι, ίσως παραπάνω από το κανονικό γιατί είμαι λίγο παραπάνω συναισθηματικός σε αυτά τα θέματα και ίσως αν έπρεπε να αντιδράσω και θα τα πολεμήσω, αν ήταν μία αδικία, την δέχομαι και προχωράω παραπέρα, δεν θα ξεκινήσω να κάνω μία αντιπαράθεση.

About Ομάδα Σύνταξης 27530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.