Θεόδωρος Χαλικιάς στον Prisma 91,6: “Έχω πικρία για πολλά που έγιναν προεκλογικά. Θα μιλήσω αν χρειαστεί.”.”


Την πρώτη του συνέντευξη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς.

Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει έρθει κάποια νέα εγκύκλιος στην περιφέρεια για την απαγόρευση του καπνίσματος, απάντησε ότι η εγκύκλιος υπήρχε είναι η ίδια, εκτιμώντας ότι είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, καθώς πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός, ωστόσο πλέον θα μπορεί και η αστυνομία να κάνει ελέγχους κι αυτό πρέπει να συμβαίνει, διότι ο παλιός ο νόμος έχει καταστρατηγηθεί τελείως.

Ο κύριος Χαλικιάς μίλησε  για το  ραντάρ ελέγχου που μπήκε τόσο στη Νικιάνα όσο και στην Εξάνθεια, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του γηροκομείου ο κύριος Χαλικιάς υπογράμμισε  ότι γνώριζε που είχε σκοντάψει η  διαδικασία και ήταν σίγουρος ότι θα υπήρχε αίσιο τέλος, καθώς αφού πλέον τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ θα δημιουργήσουν μία νέα πτέρυγα, δεν μπορούμε να μιλάμε για καθυστέρηση, γιατί ήταν κάτι που το ζητούσε το νησί, καθώς υπήρχαν πολλές αιτήσεις για φιλοξενία και η επέκταση θα λύσει πολλά προβλήματα.

Επίσης η Περιφερειακή αρχή κατάφερε να υλοποιήσει όλα όσα ζητούσε κατά καιρούς και μιλάμε για μεγάλα έργα και όχι καθημερινές υποχρεώσεις και το τελευταίο στο οποίο θα μπει το λιθαράκι είναι το θέατρο.

Ο κύριος Χαλικιάς, ευχήθηκε να μην υπάρξει εμπόδιο στη διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου στο δήμο, μετά την τροποποίηση χάραξης αιγιαλού στο συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας ότι η πρόσκληση που έχει βγει και η πρόσκληση  που περιμένουμε να ενταχθεί το έργο, λήγει αρχές Οκτώβρη και θα είναι τραγικό να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες που ανέφερε και ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα, για να μην υπάρχει καμία ανησυχία,  είναι μία ευκαιρία για τη Λευκάδα να αποκτήσει πλέον θέατρο, που το έχει απόλυτη ανάγκη, ιδιαίτερα μετά τον κινηματογράφο που κάηκε.

“Η Περιφερειακή αρχή δεν σταματάει να βγάζει προσκλήσεις και συνεχίζει τα μεγάλα έργα οπως τα δύο έργα στο Νυδρί, στο οποίο ένας εργολάβος ζήτησε παράταση λόγω καλοκαιριού, αναφορικά με την ανάπλαση του Νυδρίου, έχουμε χρηματοδοτήσεις για το τουριστικό καταφύγιο, προχωράμε μία διαδικασία που θα συνεχιστεί από την επόμενη Περιφερειακή αρχή  πολύ σημαντική για την παράκαμψη του Καλαμιτσίου, με τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις να τα έχουμε διεκδικήσει και ο κουμπαράς και η μελέτες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μέσα από τις απαλλοτριώσεις που προηγούνται και πάρα πολλά άλλα έργα τα οποία θα συνεχίσουμε μέχρι τελευταία στιγμή.

Η περιφέρεια έχει μία συνέχεια, εγώ άλλωστε είμαι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και θα είμαι ενεργός, καμία σχέση με όσα είδαμε από άλλους περιφερειακούς συμβούλους οι οποίοι ήταν μόνο κατ΄ όνομα.”

Σχολιάζοντας το θέμα των απορριμμάτων και την αναφορά του κύριου Δρακονταειδή ότι υπάρχουν συμφέροντα στο νησί που δεν θέλουν τη δημιουργία της ΜΟΠΑΚ, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια πληροφόρηση για το αν υπάρχουν κάποια συμφέροντα, “δεν θα είχα κανένα λόγο να μην το επικαλεστώ, δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω μία συζήτηση με τον κύριο Δρακονταειδή, όμως για να το πει ίσως κάτι έχει στο μυαλό και σίγουρα γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμένα.”

Σημαντικό πρόβλημα είναι τα δέματα και όταν γίνει η δημοπράτηση θα πρέπει να δούμε που θα πάνε και να βρεθεί ένας τρόπος να φύγουν από κει, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια, καθώς τα καινούργια σκουπίδια που θα έρχονται συνεχώς, όταν θα γίνει το νέο εργοστάσιο δεν θα μπορούμε να έχουμε στοιβάξει κάποιες χιλιάδες δέματα τα οποία θα περιμένουν με τη σειρά τους να επεξεργαστούν για να πάνε σε ένα ΧΥΤΥ, αυτά θα πρέπει να φύγουν και να φύγουν κάπου και πρέπει να γίνει άμεσα.

Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πιέσουμε για λόγους Δημόσιας Υγείας, σίγουρα ο δήμαρχος γνωρίζει καλύτερα το ζήτημα γιατί είχε επισκεφθεί τα υπουργεία, όμως είδατε τι έγινε στη Λευκίμμη που νομίζω για αυτό το λόγο χάσαμε και τις εκλογές, γιατί ως περιφέρεια αναλάβαμε ευθύνη παραπάνω από αυτή που μας αναλογούσε για να λύσουμε το θέμα εκεί, με τον περιφερειάρχη να μπορούσε να είναι επικριτικός στον τρόπο που διαχειριζόταν η δημοτική αρχή τα απορρίμματα.

Το λέω αυτό γιατί και στη Λευκάδα είναι πολύ σημαντικό ζητήματα απορρίμματα και σίγουρα είναι δυσανάλογη η ανοχή που δείχνει ο κόσμος της Λευκάδας συγκριτικά με αυτήν που υπήρχε στην Κέρκυρα.

Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και θα μεγεθυνθεί ανεξάρτητα από τη χρηματοδότηση και τη λύση που θα υπάρξει, γιατί απαιτείται ένας χρόνος μέχρι να γίνουν αυτά και μέχρι τότε έχουμε φρακάρει.

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο δήμος ήταν πάρα πολλά και ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος έχει την αρμοδιότητα, καθώς πολλές φορές οταν επισκεπτόμουν τα χωριά ο κόσμος μου παραπονιόταν για ζητήματα που δεν είχαμε αρμοδιότητα.

“Σίγουρα η περιφέρεια το πλήρωσε δυσανάλογα σε σχέση με τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, όμως γενικά πιστεύω ότι υπήρχαν πολλοί παράγοντες. Έγιναν μαζί οι ευρωεκλογές, πήραν οι περιφερειακές εκλογές πολιτικό χαρακτήρα που δεν έπρεπε και επιπλέον όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μία πρωτοφανής υφαρπαγή της λαϊκής βούλησης, από μία προπαγάνδα που έγινε στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα στα κεντρικά, με μέσα θεμιτά και αθέμιτα.

Όλο αυτό φάνηκε το βράδυ των ευρωεκλογών, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ από το 24,5% πήγε στο 31% δηλαδή 8 μονάδες επάνω σε ένα σύντομο διάστημα που ο πρόεδρος του κόμματος αντέδρασε, έδωσε κάποιες συνεντεύξεις ακόμα και στο ΣΚΑΪ και με την αντίδραση του κόσμου που έβλεπε κάποια πράγματα.

Θεωρώ ότι ήταν ζημιά πού έγιναν οι ευρωεκλογές, καθώς αυτές έχουν μία χαλαρότητα στην ψήφο, καθώς δεν νοιάζει τον πολίτη ποιον θα στείλει στην Ευρωβουλή.

Απαντώντας σε ερώτημα ακροατή ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στην αποκατάσταση του σχολείου στη Βασιλική, απάντησε ότι από την αρχή είχε πει ότι θα πρέπει να μπει μία προτεραιότητα, λέγοντας ότι από την αρχή είχε εξηγήσει ότι ο μελετητής μας είχε τρενάρει περίπου ένα χρόνο, όταν ήταν σχεδόν έτοιμος ο αντιδήμαρχος κ Κατηφόρης ζήτησε να γίνουν και άλλα έργα στο σχολείο και όχι μόνο η υποστύλωση, βγήκαν νέες χρηματοδοτήσεις ξεκίνησαν πράγματα από την αρχή και όλα αυτά έφεραν καθυστερήσεις.

Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι τότε ζητήσαμε λόγω φόρτου εργασίας ενίσχυση σε πολιτικούς μηχανικούς για να προχωρούν τα έργα από την πρώτη στιγμή που έχει επισκεφτεί ο υπουργός αμέσως μετά το σεισμό και αυτό δεν έγινε.

Όσα χρόνια είμαι στην περιφέρεια δεν έχει μπει ούτε ένας υπάλληλος και έχουν φύγει δεκάδες, τρέχει ένα προσωπικό το 1/3 από ότι πρέπει και όλα αυτά τα έργα θέλουν παρακολούθηση και εποπτεία.

Για τα σχολεία της Βασιλικής υπήρχε ανάδοχος, το ελεγκτικό συνέδριο ζητάει ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν μαζί το σχόλιο της Βασιλικής, το 5ο νηπιαγωγείο και το ΚΤΕΟ, ενώ αν τα χωρίζαμε θα έλεγαν ότι κάνουμε κατάτμηση, διότι θα μπορούσε αν γινόντουσαν ξεχωριστά να συμμετέχουν και μικρότερες εταιρείες παίρνοντας κομμάτι αυτού του έργου.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαλικιά η απόφαση αυτή είναι εντελώς κουτή γιατί για όλα μαζί έχουμε έκπτωση 52%.

Όσον αφορά την επανεκλογή του υποστήριξε ότι βασίστηκε στη δουλειά που έκανε και σε αυτό που είχε εισπράξει ο κόσμος, ευχαριστώντας τους που τον έβγαλαν μοναδικό περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΑΣΑ στην Λεύκαδα.

“Έχω κάποια πικρία για πολλά που έγιναν, πιστεύω σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί  αυτά, θα έρθει όμως που θα τα πούμε και αυτά γιατί νομίζω ότι πολλά από αυτά ήταν και οι αιτίες κομματικών προβλημάτων, λέγοντας ότι κάποια πράγματα από ορισμένους δεν θα περίμενε.

Νομίζω ότι η Λευκάδα είναι μικρή όλοι γνωρίζουμε τι έγινε, με ποιο τρόπο έγινε, εγώ ήξερα με όσα είχες πράξει από τον κόσμο ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Ομολογώ ότι περίμενα πολύ περισσότερους ψήφους, τους οποίους δεν τους έχεις στο σακούλι, όμως κάποιες συμπεριφορές και πράγματα που έγιναν με πίκραναν πάρα πολύ, γιατί εγώ σε παρόμοια περίπτωση δεν θα έκανα το ίδιο, όπως δεν έκανα και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, από εκεί και πέρα θα μιλήσουμε όταν χρειαστεί.

Τέλος ανέφερε ότι αύριο έχει ραντεβού για να ενημερώσει τον κ. Κτενά για θέματα της περιφέρειας.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26176 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Εάν η περιφέρεια είναιβη πολιτειακή οργάνωση μιας ευρύτερης επαρχίας της χώρας, γιατί τα φορολογικά θέματα δεν αποτελούνβκαι στοιχείο του δομημένου λειτουργικά περιφερειακού νκοινοβουλευτισμού.
  Και ας αποδεχτούμε ότι υπήρχε η αναγκαιότητα σε κεντρικό επίπεδο κράτους για την έκτακτη αντισυνταγματική διπλή φορολόγξση ( έκτακτη εισφορά) ώς το 2016.
  Αλλά η περιφέρεια δεν είχε άποψη για την προσχηματική και περίεργη και πονηρή μετονομασία της έκτακτης εισφοράς σε “”εισφορά αλληλεγγύης””.? Και μάλιστα στην βάση της δήθεν αλληλεγγύης την τριπλάσια έως 5πλάσια αύξησή της.??
  Δεν υπήρξε μια περιφερεισκή φωνή για αυτή την κοινοβουλευτική κοινωνική οικονομική ίντριγκα ??
  Με τημ λογική της εισφοράς αλληλεγυης ( αντισυνταγματική διπλή φορολόγηση) μπορούσε να εφευρεθούν και άλλα κόλπα στην βάση του κοινοβουλευτισμού αλλά κάρτ , για να ασκηθείνόποια πολιτική ήθελε και την βόλευε η κάθε κυβέρνηση.
  Δηλαδή ένας κοινοβουλευτισμός λάστιχο.
  Μια περιφερειακή φωνή επισήμανσης στο σημείο τούτο δεν βρέθηκε!!! Και δη από αριστερόστροφη περιφερειακή συγκρότηση?
  Παραμονές των εκλογών του 2015 καο προοδευτικά απ το χρεωκοπικό 2010 το αίτημα της αξιακότητας στην οικονομική ζωή της χώρας ( άρα και κοινωνικά ) δεν έμπαινε σε πολιτικούς κεντρικούς και περιφερειακούς όρους??
  Το μέγιστο των πολιτών ήταν ανορθολογιστές και δανεισθηκαν όχι με βάση τις εισοδηματικές αξιακότητες των δήθεν??
  Ο λόγος της περιφέρειας ( της πολιτειακής οργάνωσης της επαρχίας) δεν έπρεπε να ειναι πρός την κατεύθυνση έστω της επισήμανσης και μόνο για την προβληματική σχέση εισοδημάτων και αξιών δανεισμού ( υπερχρέωσης των πολιτών) χωρίς ευθύνη των πολιτών?? Μόνο και μονο ώς αναφορά έστω για το κοινωνικό θεαθήναι??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.