Θεοδωρικάκος: Τι ισχύει για άδειες Ειδικού Σκοπού και ωράριο υπαλλήλων Δημοσίου


Διευκρινίσεις του υπουργού Εσωτερικών και για τις μετακινήσεις – Τι θα γίνει με παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά, βήμα – βήμα, δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό, αλλά ενωμένοι και πειθαρχημένοι θα τα καταφέρουμε, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά την άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι παρατείνεται τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η άδεια τερματίζεται στις 18 Μαΐου, οπότε ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια, σημειώνοντας ότι αυτό αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και εκτιμώντας ότι είναι αυτονόητο να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Για το ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00 το πρωί, με στόχο να μην υπάρχει συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως είπε θα ευνοηθεί η τηλεργασία, της οποίας κάνει χρήση ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων.

 

Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο θα γίνεται με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται φυσική παρουσία. Μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση, ενώ μια σειρά πιστοποιητικά (γάμου, γέννησης, θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.) θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Από τις 4 έως τις 18 Μαΐου, οι μετακινήσεις επιτρέπονται εντός των ορίων των νομών, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, περιλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν στηριζόμαστε σε ένα σύστημα ποινών και προστίμων αλλά στη συνειδητή προσπάθεια όλων μας».

Τέλος, όπως σημείωσε, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ παραμένουν εκτός λειτουργίας, αναφέροντας ωστόσο ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται σταδιακά και ότι τα θέματα επανεξετάζονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι δεν έχει εκλείψει η απειλή της πανδημίας».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Αν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι τραπεζών ΔΕΗ κλπ οργανισμοί του Δημοσίου δουλεύουν 15 μέρες το μήνα, πρέπει να πληρώνονται για 15 μέρες.
  Το κράτος έπρεπε να βάλει καθεστώς και 800 ευρώ ή άλλου αναλογικού ποσού για τις μέρες εργασίας. Διότι αν αυτό δεν γίνει και συνεχισουν με αναγκαστικές άδειες κλπ εξαιρέσεις εργασίας αλλά μα αμοίβονται πλήρως, τότε έχωμε πρόσθετο οστος χρηματοδότησης.
  Πλέον εφ όσον μέσα στην πανδημία έγινε αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ( 150 χιλιάδες απενεργοποθημένοι κωδικοί τραπεζών ενεργοποιήθηκαν και πόσοι καινούργιοι ανοίχτηκαν και θα ανοιχτούν από δώ και πέρα , και πολλά πιστοποιητικά εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά ), πρέπει να μειωθεί και ο αριθμός συνετά του υπαλληλικού προσωπικού της κρατικής διοικητικής τραπεζικής κλπ μηχανής της χώρας. Αλλά πρέπει να διασφαλιστεί κάποια διαβίωση για τους ανθρώπους αυτούς.
  Για το 2020 η Ελληνική οικονομία μόνο απ τον τουρισμό έρχεται αντιμέτωποι με 500 χιλιάδες θέσεις ανέργων , πλέον θέσεις ανέργων άλλων κλάδων της οικονομίσς , κλεισμένα μαγαζιά, καφενια, φούρνοι, εμπορία γενικά και βιοτεχνία.
  Τι θα γίνειε την χρηματοδότηση των συντάξεων συνολικά , το παραμικρό θα το βρίσκωμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.
  Δεν χρειάζεται οργή ούτε θυμός κοινωνικός .Χρειάζεται τεράστια συνενόηση στην βάση ότι όλοι κοινωνικά και ατομικά είμαστε χαμένοι ( όχι αοό χέρι ώς λούζερ αυτό είναι μοιρολατρικό) , αλλά είμαστε δυσκολεμένοι για τα καλά και τώρα και τα επόμενα χρόνια.
  Υπάληλοι , αγρότες, φοιτητές, μαθητές, επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιτηδευματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, εισοδηματίες,..όλοι σε ένα καζάνι της Δαντικής οικονομικής κόλασης μπήκαμε ..και ομπρός να βγούμε απ το καζάνι που βράζει. Μετά θα δούμε για το “”ομπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ την Ελλάδα””.
  Σε αυτό το κράτος μπορεί και πρέπει να βοηθήσει, να κατεβάσει την φωτιά που καίει και βράζει το καζάνι.Κόβωντας τα χρέη σε δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους.
  Να νοιώσει κάθε πολίτης ότι έχει κάτι δικό του αρχής απ το σπίτι. Δηλαδή το δικό του κεραμίδι. Το δικό του μαγαζί, την δική του επιχείρηση. Το δικό του χωράφι. Αυτή είναι η βάση του κοινωνικού όλου -όλοι μαζί- αντάμα , αλλ τουγκέδερ , έβρι μπάντυ. Εκεί θα σφυρηλατηθεί το πνεύμα κοινής προσπάθειας και θα βγούμε απ το καζάνι. Και θα αρχίσει η δημιουργία και εύκολα ο ήλιος θα σηκωθεί-όλοι μαζί μπορούμε- πάνω αο την Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.