Θεοδωρικάκος : Με πανελλήνιες εξετάσεις και ψυχομετρικά τεστ οι προσλήψεις στο Δημόσιο


Πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις και ψυχομετρικά τεστ για την προσωπικότητα και τις ικανότητες των υποψηφίων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η διαδικασία για την εισαγωγή στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο περισσότερα από 25 χρόνια από την ίδρυσή του και σχεδόν 20 έτη από τη συνταγματική του κατοχύρωση, το ΑΣΕΠ αλλάζει.

Στόχος, όπως δηλώνει στο podcast του ΘΕΜΑ Radio 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι να διασφαλιστεί, πέραν από την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των προσλήψεων και η καταλληλότητα των υπαλλήλων. «Να μπαίνει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» λέει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλά και για τα επόμενα βήματα μεταρρύθμισης του κράτους. Μετά το ΑΣΕΠ θα νομοθετηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση στην αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών θα θεσμοθετήσει νέο εκλογικό σύστημα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, αντικαθιστώντας την απλή αναλογική.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει πως τον ερχόμενο μήνα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις εγγραφές των Ελλήνων του εξωτεριικού, ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τους τόπους διαμονής τους.

 «Γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις

Η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»  αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του υπουργού Εσωτερικών σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκαν στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο, μια σειρά από διοικητικές αρμοδιότητες, ώστε ο κ. Θεοδωρικάκος να «τρέξει» τις αλλαγές στο  κράτος και την αυτοδιοίκηση.

in.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Την νέα αντικειμενική αντικειμενικότητα την έχουν ζήσει οι εργαζόμενοι, αρκεί να την ασκύν οι ξανθιές γενικές διευθύντριες που προσλαμβάνονται βάσει προσόντων. Αλλά τίνων και ποίων προσόντων , δεν έμαθε ποτέ κανείς.
  Απλά ανακοινώνεται η πρόσληψη θριαμβικά απ τις ηγεσίες και διοικήσεις , σαν τον ερχομό των σωτήρων. Εξαρθρώνοντας κάθε λογής διοικητική και εργασιακή των αντικειμένων συνέχεια, για να μην λειτουργεί η χώρα. Και εφ όσον η χώρα δεν λειτούργησε άρα χρεωκόπησε .
  Γιατί και μια ποιά κριτήρια παντού θεσπίστηκαν θέσεις γενικών δντων και δντριών που προσλαμβάνονται λόγω αγνώστης διαδικασίας και υψηλών αμοιβών ???
  Από πότε ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης θα επέλθει με παράκαμψη της λειτουργικής γνώσης ώς συνέχεια ?? και ώς ανυπαρξία θεσμικής ιστορικής συνέχειας και αρχειακότητας ????
  Δεν αναλαμβάνει ο λαλίστατος υπουργός – τέως πολιτικός διαφημιστής και αναλυτής – δεν αναλαμβάνει να δώσει στην δημοσιότητα τα κριτήρια πρόσληψης ( αντικειμενικά πάντα !!!) των γενικών δντων και γενικών διευθυντριών απανταχού στην Ελλάδα ( δημόσιο, οργανισμούς, πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες του δημοσίου ), να καταδείξει τις οικογενειακές σχέσεις και τα κοινωνικά και συζυγικά και συγγενιακά και άλλα αισθητικά κονέ και βύσματα , και να διαλευκανθεί η αντικειμενικότητα και η ψυχολογικότητα των προσλήψεων αυτού του χώρου?? Και ταυτόχρονα να δώσει στην δημοσιότητα και τις οριζόμενες αμοιβές σε αυτές τις θέσεις και συνολικές απολαβές και bonus για να δούμε αν το μέγεθος της οικονομικής ζωής της Ελλάδος δικαιολογεί τέτοιες αμοιβές και αποδοχές ???
  Τα ψυχολογικά τέστ με βάση ποιά κριτήρια επιστημονικά ψυχιατρικά θα γίνονται ???
  θα ψάχνουν την καταλληλότητα μέσα στην εμφανησιακή ακαταλληλότητα ή θα ψάχνουν την εμφανησιακή καταλληλότητα άσχετα την εσωτερική ακαταλληλότητα ???
  Τα γραφεία συμβούλων εξωτερικών εταιρειών που έχουν γεμίσει την Ελλάδα – και δή Αμερικανικών- που εκπονούν τα Αμερικανικά κριτήρια καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τον κάθε εργαζόμενο ή εργαζόμενη έχουν καθόλου κοινωνικό προσδιορισμό μια και η εργασία αποτελεί και κοινωνική παράμετρο???
  Ο ίδιος ο λαλίστατος υπουργός, να δώσει στην δημοσιότητα τις αμοιβές και από που καθορίστηκαν αυτές ώς ύψος αποδοχών, για τις θέσεις γενικευμένου συμπτώματος γενικών δντων και δντριών, με έμφαση να δοθούν στην δημοσιότητα οι αποφάσεις και από ποιούς καθορίζονται αυτές οι αμοιβές σε χρεωκοπημένη χώρα 10 χρόνια.
  Δεν μπορείς να διακηρύτεις – ώς παιδευτική διαδικασία – την διαφάνεια και την καταλληλότητα και ταυτόχρονα να μην εφαρμόζεις την διαφάνεια τώρα στην οργάνωση του κράτους έστω και που παρέλαβες.
  Ποιόν εμποδίζει τον λαλίστατο υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα τις αμοιβές του συστήματος γενικών δνσεων απανταχού στην χώρα του κράτους και των οργανισμών και ταυτόχρονα να δώσει δημόσια και τις διαδικασίες πρόσληψις και για πόσα χρόνια και με τι αποζημιώσεις ρήξεως των συμβάσεων πρίν τον χρόνο λήξης- πλήν του αυστηρά ιδιωτικού τομέα-.
  Αλήθεια τις διοικήσεις των οργανισμών και του πιστωτικού συστήματος ποιός τις όρισε, και με ποιά κριτήρια ???
  Διότι προσπαθεί ο κος υπουργός λαλίστατα να λειτουργήσει δήθεν παιδευτικά για την κοινωνική αξιοκρατία .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.