Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά κι εφήβους


Tο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας εγκαινιάζει την επαναλειτουργία του Παιδικού-Θεατρικού  Εργαστηρίου με την ηθοποιό-σκηνοθέτη-εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής και θεατρολόγο Ρούλα Γιαννουλάτου που απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους με κεντρικό στόχο το ανέβασμα μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης που θα δημιουργηθεί από τα παιδιά εξ ολοκλήρου: η ιδέα, η πλοκή, το κείμενο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια , θα προκύψουν μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Μέσα από την θεατρική πράξη, κάθε παιδί κι έφηβος ενθαρρύνεται ώστε να ανακαλύψει δημιουργικά τις εκφραστικές του δυνατότητες, να επικοινωνήσει με τους γύρω του και να πλησιάσει με ενσυναίσθηση τον συνάνθρωπό του.

Με όχημα το θεατρικό παιχνίδι ,τον σωματικό αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, τη δημιουργική γραφή και το θεατρικό κείμενο, οι  συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν τους δικούς τους θεατρικούς κόσμους, διαμορφωμένοι μέσα τις εμπειρίες τους, τις ιδέες τους και των θεμάτων που τους απασχολούν.

Περίοδος 2020–2021

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε τρία τμήματα:

Α΄ Τμήμα: παιδιά από το νηπιαγωγείο έως και τη β’ δημοτικού

Β΄ Τμήμα: παιδιά από τη γ’ δημοτικού έως και τη στ’ δημοτικού

Γ΄ Τμήμα: μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημέρες & ώρες:

Πέμπτη 5-6.30 α΄ τμήμα

Παρασκευή 5-7 γ΄ τμήμα

Σάββατο 10-12 β΄ τμήμα

Η Ρούλα Γιαννουλάτου γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην πόλη της Λευκάδας.
Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής  Τέχνης «ΑΡΧΗ» και Αριστούχος Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με πλήθος συμμετοχής σε επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση και την υποκριτική τέχνη.
Διαθέτει 10ετή εμπειρία πάνω στο θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο για εφήβους & νέους, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διδάσκει θεωρία και πρακτική της υποκριτικής τέχνης στο τμήμα υποκριτικής τέχνης Θεάτρου & Κινηματογράφου του ΔΙΕΚ Λευκάδας.

Το Παιδικό-Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι λειτούργησε με επιτυχία για πρώτη φορά το 2011 μέχρι και το 2016. Στο διάστημα αυτό παρουσιάστηκαν πλήθος παραστάσεων των παιδιών, μερικές εκ των οποίων αποκλειστικά δικές τους δημιουργίες όπως οι εφηβικές παραστάσεις «Ανθρώπων Όνειρα» (εφηβικό τμήμα, 2013) και η «Αλφαβήτα της Εφηβείας» (εφηβικό τμήμα, 2014).  Άλλες παραστάσεις ήταν: «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον, (εφηβικό τμήμα, 2012)  η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (εφηβικό τμήμα 2015), «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ (α&β παιδικό τμήμα, 2015), «Λύκε λύκε είσαι εδώ;», θεατρική διασκευή Ρούλα Γιαννουλάτου, (α&β παιδικό τμήμα, 2014), την  κουκλοθεατρική παράσταση «η Φρικαντέλλα» (εφηβικό τμήμα 2014), διασκευές έργων του Αριστοφάνη (β παιδικό τμήμα 2012), «Η αρπαγή της Περσεφόνης», (α παιδικό τμήμα, 2012), «Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου», θεατρική διασκευή (β παιδικό τμήμα 2013), «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» του Τριβιζά», (α παιδικό τμήμα 2012) κ.α.

Εγγραφές καθημερινά 10.00-14.00 στο γραφείο του Πνευματικού Κέντρου τηλ 26450-26635 (κα Ι.Φίλιππα) και ηλεκτρονικά στο lefkasf@otenet.gr

‘Εναρξη μαθημάτων Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26150 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.