Θανάσης Καββαδάς: “Τα πράγματα στο Νοσοκομείο θα πάνε προς το καλύτερο, απλά ζητάω λίγο υπομονή.”


Για το θέμα του νοσοκομείου Λευκάδας τοποθετήθηκε με παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Kαββαδάς.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτό το θέμα τον απασχόλησε από τον Ιούλιο του 2019,  καθώς η κατάσταση στο νοσοκομείο Λευκάδας πονάει και τον ίδιον,  όπως πονάει και όλους τους Λευκαδίτες, “γιατί όλοι μας έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο, πηγαίνουμε εκεί και γνωρίζουμε πως είναι η κατάσταση.’

Δεν είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο να κάνω αντιπολίτευση για το θέμα αυτό, αν θέλω να κάνω αντιπολίτευση το κάνω μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο.”

“Δυστυχώς στο νοσοκομείο το οποίο είναι ξενοδοχείο πέντε αστέρων, θα έπρεπε να έχουν γίνει κάποιες κινήσεις να κρατηθούν κάποιοι γιατροί οι οποίοι έφυγαν.

Όλοι γνωρίζετε από τη στιγμή που ασχολείστε με τα κοινά τι συνέβη το καλοκαίρι με τον αναισθησιολόγο, καθώς επί ένα μήνα παρακάλαγα να έρθει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο και πάλι από τους γιατρούς του νοσοκομείου υπήρχαν αντιδράσεις γιατί τον πήρα με μπλοκάκι. Από τη στιγμή που δεν βρίσκουμε αναισθησιολόγο τι έπρεπε να κάνουμε να αφήσουμε τον κόσμο να πεθάνει; Κάνουμε ότι μπορούμε.

Πριν τρεις μήνες ο καρδιολόγος που είχαμε βγήκε δημοτικός σύμβουλος στην Πρέβεζα, σηκώθηκε και έφυγε ενώ η οργανική του θέση είναι στη Λευκάδα.

Πολύ καλά έκανε,  ωστόσο η οργανική του  θέση είναι στη Λευκάδα και δεν ανοίγει θέση οργανική για να μπορέσω να φέρω άλλο μόνιμο γιατρό, γιατί θα μπορούσε με τους 11 μόνιμους γιατρούς, η προηγούμενη διοίκηση είχε υπολογίσει σε έξι και με πολύ μεγάλη πίεση του Υπουργείου θα βγει προκήρυξη με 11 μόνιμους γιατρούς, ωστόσο δεν γνωρίζω πόσοι από αυτούς θα έρθουν στη Λευκάδα, δεν είμαι θεός να το γνωρίζω όμως τις θέσεις τις έβγαλα και θα βγουν και άλλες σε επόμενη προκήρυξη, όπως μου είπε χθες το βράδυ ο υπουργός.

Πριν δύο μέρες καρδιολόγος με οργανική θέση στη Λευκάδα, υποβάλλει την παραίτηση του και φεύγει, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα και θα πάει στη Βέροια και στη συνέχεια μαθαίνω θέλει να πάει στα Γιάννενα.

Συγνώμη που θα το πω αλλά η κατάσταση είναι όπως βολευτεί ο καθένας. Ομολογουμένως υπάρχει πρόβλημα, εγώ πιστεύω ότι έπρεπε από την προηγούμενη διοίκηση να κρατήσει το νοσοκομείο γιατρούς, έστω τους επικουρικούς γιατί έφυγαν πολλοί και είχα συχνή επαφή με το προηγούμενο διοικητή.

Έφυγε νεφρολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος, χειρουργός, μπορούσε να κρατήσει κάποιους ωστόσο δεν κρατήθηκαν. Το θέμα είναι όμως τι κάνουμε εμείς σήμερα, το τι έγινε χθες δεν με ενδιαφέρει.

Εντός των ημερών πρόκειται να τοποθετηθεί ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας, να υπάρχει τουλάχιστον μία κεφαλή γιατί δεν σας κρύβω ότι τους τελευταίους μήνες έχω κάνει και τον Διοικητή του νοσοκομείου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν επισκέφθηκα το νοσοκομείο 16 Αυγούστου και φέραμε τους υπαλλήλους μέσα να υπογράψουμε για να έρθει ο αναισθησιολόγος για 15 μέρες, σε αυτό το σημείο φτάσαμε.

Δεν είναι δουλειά μου να το κάνω αυτό όμως κάτι έπρεπε να γίνει, καταλαβαίνω την κατάσταση  και για αυτό αναλαμβάνω συχνά την ευθύνη και θα κάνω το καλύτερο για να λειτουργήσει το νοσοκομείο και πιστεύω ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και ξέρω τι λέω, αλλά όλα πρέπει να μπουν στη σειρά τους για αυτό ζητάω λίγο υπομονή.

Αναφορικά με τους 11 γιατρούς και για ποιο λόγο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τίποτα, περιμέναμε πριν ένα μήνα να περάσει η νομοθετική ρύθμιση που για να έρθει ο μόνιμος γιατρός απλουστεύονται οι διαδικασίες, μικραίνει ο χρόνος και η μόνιμη πλέον θα αναλαμβάνουν καθήκοντα σε 5 μήνες.

Όλα αυτά γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και δεν χρειάζονται πλέον οι χρονοβόρες διαδικασίες για να έρθει ένας γιατρός στο νοσοκομείο.

Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο για να δοθεί λύση σε πολλά ζητήματα τι νοσοκομείου, όπως και για το κτήριο του ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφερθεί στο νέο νοσοκομείο.

Στο κέντρο υγείας Βασιλικής ξεκινάει εργολάβος σε 15 ημέρες να κάνει κάποιες απαραίτητες εργασίες.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το κέντρο υγείας Βασιλικής δεν ήταν συνδεδεμένο με το βιολογικό καθαρισμό.

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.