Θανάσης Καββαδάς στον Prisma:”Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους συμπολίτες μας ότι εγκρίθηκαν από το υπουργείο 60 προσλήψεις σε επικουρικό,νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.”


 

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη,  με αφορμή τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, παραχώρησε  στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Ο βουλευτής Λευκάδας έκανε λόγο για δύσκολες ώρες που περνάμε, επισημαίνοντας ότι  χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή, καθώς  όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και δεν πρέπει με τίποτα να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο.

“Από τη δική μου πλευρά παίρνω όλα τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας και για τη δική μου υγεία, αλλά  και των συνανθρώπων μας οπότε πιστεύω ότι το ίδιο  πρέπει να κάνουν όλοι οι συμπολίτες μας.

Αναφερόμενος στο πρώτο κρούσμα κορονοϊού συμπολίτη μας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο είπε ότι μίλησε μαζί του και εύχεται να πάνε όλα καλά.

“Θέλω όμως να ακούσουν οι συμπολίτες μας ότι από τα 22 τεστ που έχουν γίνει στο νοσοκομείο μας, αυτό είναι το μοναδικό θετικό που βρέθηκε και είναι στο χέρι όλων μας, ακολουθώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας, να κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά αυτό τον αριθμό.”

Αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που  τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, με τραγικές συνέπειες, είπε ότι η Ελλάδα έλαβε μέτρα  γρηγορότερα από κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. “Πάρθηκαν μέτρα με σοβαρότητα και γενναίες αποφάσεις για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Μάλιστα είχε παρθεί η απόφαση να μην γίνουν και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, μία απόφαση που ενώ αρχικά προκάλεσε δυσαρέσκεια, αποδείχθηκε σωτήρια. Στη συνέχεια αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων και των φροντιστηρίων, των εστιατορίων, καφέ και γενικότερα κάθε χώρο συνάθροισης.

Οπότε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα κρούσματα και για αυτό είμαστε σε αυτό το επίπεδο αυτή τη στιγμή, ελπίζοντας να παραμείνουμε έτσι χωρίς καμία έξαρση.”

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΓΕΦΥΡΑΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της πρόσβασης στο νησί μέσα από τη γέφυρα και την κοινή υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί, καθώς και τις φωνές που ακούγονται και εκφράζονται και μέσα από τον δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, αλλά και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Χαλικιά, που ζητούν να ισχύσει και στη Λευκάδα ότι και στα άλλα νησιά, έδωσε μία εμπεριστατωμένη απάντηση.

Όπως είπε, “σε συνέχεια των μέτρων που πάρθηκαν,  στη συνέχεια αποφασίστηκε να περιοριστούν οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και την Δευτέρα που μας πέρασε ξεκίνησε ο περιορισμός στις  μετακινήσεις.

Θέλω όμως να γίνει γνωστό σε όλους τους συμπατριώτες μου, ότι αυτή η ΚΥΑ σχετίζεται με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών και για να γίνω πιο κατανοητός, οι μετακινήσεις του πληθυσμού που γίνονται με πλοία και καράβια.

Αυτό που ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση ήταν να μην υπάρχει συνωστισμός στα πλοία.

Το δεύτερο είναι πως από τη στιγμή που υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στα νησιά, το πρόβλημα είναι πως θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία αναφοράς, καθώς από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο περίπου εννέα διαθέτουν υγειονομικές μονάδες που μπορούν να υποστηρίξουν ασθενείς με κορωνοϊό.

Μάλιστα προχθές είδαμε ένα κρούσμα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σύρο, όπου για να μεταφερθεί έγινε αερομετακομιδή με ελικόπτερο Σινούκ και το κρούσμα μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική κάψουλα απομόνωσης.

Φαντάζεστε να είχαμε 10 κρούσματα στη Σύρο τι θα γινόταν; Αυτό θέλω να το καταλάβει ο Λευκαδίτικος λαός.

Αυτά τα δύο θέματα ήταν που έκαναν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κοινή υπουργική απόφαση.

“Η Λευκάδα, είναι ένα νησί το οποίο συνδέεται με την Ηπειρωτική χώρα μέσω πλωτής γέφυρας. Αυτή η πλωτή γέφυρα είναι συνέχεια της εθνικής οδού, υπάρχει βέβαια η αναστάτωση κάποιων συμπολιτών μας, αν έπρεπε ή Λευκάδα να ενταχθεί στην κοινή υπουργική απόφαση.

Εγώ όλο αυτό το διάστημα είμαι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση και με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και με τον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, οι οποίοι με είχαν διαβεβαιώσει την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι μετακινήσεις θα περιορίζονταν και άλλο κάτι που ξεκίνησε από την Δευτέρα.

Από την Δευτέρα το γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει απαγόρευση μη αιτιολογημένων μετακινήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, κατόπιν άδειας για όσους εισέρχονται στο νησί, αλλά και για τους Λευκαδίτες που φεύγουν από το νησί για δουλειά και επιστρέφουν.

Αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργούνται κάποιοι φόβοι μετάδοσης του ιού και κάποιοι επιμένουν να κλείσει η γέφυρα για τους μη Λευκαδίτες.

Πρέπει όμως αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Αν αυτή τη στιγμή η Λευκάδα έμπαινε στο καθεστώς των νησιών που αναφέραμε προηγουμένως, θα απαγορευόταν η μετακίνηση για εργασία, όμως στην  Λευκάδα δεν είναι όπως όλα τα νησιά, καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, που φεύγουν σε καθημερινή βάση από το νησί για να εργαστούν σε γειτονικές περιοχές.

Ακόμα και αν απαγόρευαν την είσοδο στους μη μόνιμους κατοίκους, πάλι θα είχαμε τους Λευκαδίτες που επιστρέφουν από την εργασία τους και σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους  Λευκαδίτες που φεύγουν και επιστρέφουν, θα μεταφέρει τον ιό.

Επιπλέον πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσοι μπαίνουν στο νησί, εξυπηρετούν βασικές ανάγκες,  είναι εργαζόμενοι σε πολλούς τομείς οικονομίας, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, νοσηλευτές, η τροφοδοσία του κ.α

Ο  ίδιος παραβρέθηκα την Τρίτη που μας πέρασε, αλλά και εχτές  στην γέφυρα και οφείλω να πω πως τόσο η αστυνομία, όσο και το λιμενικό, πού είναι εκεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, κάνουν εντατικούς ελέγχους και ο ίδιος έγινα μάρτυρας, που σε πολλές περιπτώσεις απαγόρευαν την είσοδο στο νησί, γιατί δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Ήμουν εκεί και είδα να κόβονται πρόστιμα και η δουλειά τόσο της αστυνομίας, όσο και του Λιμενικού γίνεται πάρα πολύ καλά. Με την ευκαιρία όμως να αναφερθώ και στη δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς από την πλευρά τους δίνουν τον αγώνα τους βοηθώντας τα άλλα σώματα ασφαλείας και να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ για αυτό το οποίο επιτελούν.

Μάλιστα προχθές ζήτησα με έγγραφο μου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, να γίνει μία καταγραφή, για το πόσα άτομα εισέρχονται στο νησί και με επίσημο έγγραφο της αστυνομίας που μου απάντησε σήμερα το πρωί, με βάση την καταμέτρηση τις 26ης Μαρτίου, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ έδειξε ότι μπήκαν στο νησί 647 άτομα.

Οι 145 ήταν μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, δηλαδή βγήκαν προφανώς το πρωί έξω από το νησί για δουλειές και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στη συνέχεια επανέλαβε τα στοιχεία τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα με βάση την επίσημη καταγραφή η οποία είναι:

Α/Α ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΑ
1 Δημόσιοι Υπάλληλοι (ένστολοι, υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, υγειονομικοί) 66
2 Εργαζόμενοι και οχήματα μεταφοράς υλικών (μπετονιέρες κλπ) που απασχολούνται σε οικοδομικές εργασίες 170
3 Ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι (εργαζόμενοι σε ενεργές επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) 367
4 Πολίτες μετακινούμενοι για υπηρεσίες ή είδη πρώτης ανάγκης (αγορά αγαθών, φαρμακεία, επίσκεψη σε ιατρούς κλπ) 44

Ερωτώ λοιπόν, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί πρέπει να περάσουν στο νησί; Αν η Λευκάδα έμπαινε στην κοινή υπουργική απόφαση; Προφανώς ναι και δεν το συζητάμε.

Όμως θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο, οι Λευκαδίτες που βγαίνουν εκτός νησιού και επιστρέφουν πίσω δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους; Δίνω έμφαση σε αυτό, γιατί θέλω να προβληματίσω τους συμπολίτες μας, καθώς και συμπολίτες μας βγαίνουν εκτός και επιστρέφουν πίσω.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μιλώντας αναλυτικά για το νοσοκομείο Λευκάδας, είπε ότι επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά και για τις προσλήψεις, αλλά και για τη μονάδα εντατικής θεραπείας, θέλω να δώσω  κάποιες πληροφορίες.

“Τον Αύγουστο που ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για την στελέχωση του νοσοκομείου.

Αναφορικά με τους μόνιμους γιατρούς η αρχική προκήρυξη προέβλεπε μόλις 6 προσλήψεις.

Για να γίνω συγκεκριμένος, η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου Λευκάδας, ζήτησε 6 γιατρούς, για το νοσοκομείο. Με πολύ μεγάλο αγώνα καταφέραμε να τους κάνουμε 12. Μπορεί πραγματικά να υπήρξε μία καθυστέρηση, όμως αυτό οφειλόταν στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των προσλήψεων.

Πλέον έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο και ευέλικτο και επιστρέψτε μου να γίνω συγκεκριμένος.

Με το προηγούμενο καθεστώς προσλήψεων, η διαδικασία γινόταν  γραφειοκρατικά, καθώς ένας γιατρός ο οποίος ήθελε να προσληφθεί σε κάποιο νοσοκομείο, έκανε την αίτηση του και ο έλεγχος των χαρτιών που προσκομούσε, γινόταν χειρόγραφα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περνάει πάνω από ένας χρόνος για να βγει η λίστα των γιατρών και ακόμα περισσότερο για να γίνει η πρόσληψη.

Για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών έγινε προκήρυξη γιατρών το 2018 και η μοριοδότηση δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Η κυβέρνηση δημιούργησε μία πλατφόρμα στην οποία ο υποψήφιος γιατρός κάνει τη δήλωση του, καταθέτει τα χαρτιά ηλεκτρονικά και αυτόματα βγαίνουν τα μόρια.

Να φανταστείτε ότι η πλατφόρμα έκλεισε 13 Μαρτίου και τα πρώτα αποτελέσματα  θα τα έχουμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή σε διάστημα μόλις  ενός μήνα.

Αυτό όμως που πρέπει να πούμε, καθώς καλό είναι που έχουμε καταφέρει να προκηρυχθούν 12 θέσεις, ότι χρειάζεται να υπάρχει ενδιαφέρον, από τους υποψηφίους γιατρούς.

Το νοσοκομείο Λευκάδας προκηρύσσει θέσεις για τους περισσότερους γιατρούς, από κάθε άλλο νοσοκομείο στην 6η υγειονομική περιφέρεια. Κανένα άλλο νοσοκομείο δεν παίρνει 12 γιατρούς.

Σχετικά με τη μονάδα εντατικής θεραπείας,  “μετά από την δημοσίευση της πράξης  νομοθετικού περιεχομένου και σε συνεργασία που είχα με το διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλη, αλλά και το διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μπάκαβο, ζητήσαμε να εγκριθούν από το υπουργείο 20 επιπλέον γιατροί, εκτός από τους δώδεκα μόνιμους, καθώς και πέντε εντατικολόγους, καθώς και 51 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι χθες εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας περίπου 60 άτομα επικουρικό  νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς καλύφθηκαν και κάποια παλαιότερα κενά.

Επαναλαμβάνω ότι το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το ενδιαφέρον των γιατρών και μέσα από την εκπομπή σας θέλω να περάσω ένα μήνυμα να δηλώσουν συμμετοχή οι γιατροί.

Συνέχεια τηλεφωνούμε σε ιατρικούς συλλόγους να μας υποδείξουν αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να εργαστεί στη Λευκάδα.

Καταφέραμε αυτή τη στιγμή και μπορέσαμε να βρούμε τρεις με τέσσερις γιατρούς.

Θέλω να κάνω έκκληση όσοι ακούν οι όσοι γνωρίζουν γιατρούς, ότι η πλατφόρμα για τους επικουρικούς παραμένει ανοιχτή, δεν κλείνει και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει την Λευκάδα.

Θέλω όμως να ακουστεί και κάτι άλλο, ότι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, ώστε το νοσοκομείο Λευκάδας, να αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό για τους γιατρούς, ένας επιχειρηματίας συμπολίτης μας, ο Μιχάλης Θεριανός, βλέποντας αυτό που συμβαίνει, προθυμοποιήθηκε να δώσει 10 καταλύματα για έναν χρόνο απολύτως δωρεάν σε επικουρικούς γιατρούς.

Είναι πρώτη φορά που το ανακοινώνω μέσα από την εκπομπή σας και αυτό είναι μία δική του πρωτοβουλία και θέλω προσωπικά να τον ευχαριστήσω δημόσια για αυτή την πρωτοβουλία, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν δική του.

Έχω ενημερώσει το υπουργείο και τους δύο υπουργούς, καθώς και τους ιατρικούς συλλόγους των γύρω περιοχών, ώστε και αυτοί  να ενημερώσουν με τη σειρά τους όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν στην Λευκάδα.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς, εμείς κάνουμε ωστόσο ότι μπορούμε, θα προσπαθήσουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Αναφορικά με την μονάδα εντατικής θεραπείας, ο βουλευτής Λευκάδας είπε, ότι στους  στόχους μας ήταν αυτή να λειτουργήσει.

Η δική μας μονάδα έχει 6 κρεβάτια, τα οποία έδωσε στην Πάτρα, μετά από εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, στον αγώνα που δίνουν τα νοσοκομεία αναφοράς ενάντια στον κορονοϊό και αυτή είναι η προτεραιότητά μέχρι στιγμής της Κυβέρνησης.

“Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επέλεξε τώρα αυτή τη στρατηγική. Η συγκέντρωση κρουσμάτων σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, βοηθάει τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία αναφοράς εξοπλίζονται και ενισχύονται, για αυτό και εμείς βοηθήσαμε και δώσαμε τα έξι κρεβάτια, τους αναπνευστήρες και κάποια μόνιτορ.

Θέλω όμως να επιβεβαιώσω τον Λευκαδίτικο λαό, ότι αυτά θα επιστρέψουν πίσω, καθώς μέλημά μας είναι να λειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένη και με το παραπάνω, καθώς αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση γνωρίζω ότι έχει παραγγείλει επιπλέον κρεβάτια για τις μονάδες εντατικής θεραπείας, απλά εμείς βοηθήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, για να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Όλα αυτά είναι δικά μας και θα επιστραφούν. Πρόθεση μας είναι να ανοίξει η μονάδα εντατικής θεραπείας, στην προκήρυξη μας έχουμε βάλει πέντε εντατικολόγους, καθώς θέλω να γνωρίζετε πως αν βρίσκαμε γιατρούς, η μονάδα θα άνοιγε.

Το θέμα είναι μέχρι τώρα θέλουμε να ανοίξει και να φιλοξενεί περιστατικά κορονοϊού;

Έχω μιλήσει με τον Υπουργό και τον υφυπουργό υγείας, σε δεύτερη φάση είναι προγραμματισμένο να ανοίξει η μονάδα εντατικής θεραπείας στη Λευκάδα, είναι στο σχέδιο της Κυβέρνησης.

Στο τέλος της συνέντευξης ο Θανάσης Καββαδάς ανέφερε ότι μπροστά μας έχουμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε την Πανδημία του κορονοϊού, καθώς προέχει η υγεία όλων μας.

Σίγουρα τα πράγματα την επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολα για την οικονομία, αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε και να είμαστε έτοιμοι, πρωτίστως η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Η κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, θα διατεθούν 10 δισεκατομμύρια ευρώ όπως είπε ο πρωθυπουργός και πιστεύω ότι μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξουν και άλλα μέτρα στήριξης εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Αξιοποιούμε όλα τα δεδομένα που έχουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία, να συντηρηθούν οι επιχειρήσεις, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μέχρι να υπάρξει ομαλή λειτουργία.

Το κράτος θα κάνει ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας για μεγάλο διάστημα, από κει και πέρα είμαστε σε αναμονή, προέχει η υγεία μας και σε δεύτερο χρόνο θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα οικονομίας.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Αν η Ελλάδα έχει 8 κλίνες μοναδες εντατικής θεραπείας ανά 100 χιλιάδες κατοίκους , και η Γερμανία έχει 28 κλίνες ΜΕΘ αντίστοιχα, τότε η κοινωνική επένδυση στην Ελλάδα είναι υπερβολικά μεγαλύτερη απ την Γερμανική. Και τούτο διότι το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι 15 φορές μεγαλύτερο απ το Ελληνικό . Άρα η Γερμανικές κυβερνήσεοις έπρεπε να έχουν εξασφαλήσει 15χ8= 120 μονάδες κλίνες ΜΕΘ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Αυτή είναι η ποσοτική αλήθεια, και αν οι Μαρξιστές ή οι ορθολογιστές ψάχνουν για την ποιοτική κοινωνική τομή, βάσει της ποσοτικής σώρευσης, θα πρέπει να αναγνωρίσουν την τεράστια πρόοδο της υγείας στην Ελλάδα, μεταπολεμικά συνολικά.
  Και αυτή την πρόοδο θέλου μετά μανίας να καταστρέψουν και να αφανίσουν οι Γερμανικές κυβερνητικές και αστικές δομές.
  Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να μην υπαχθεί στις απόψεις δήθεν της ομάδας των Ευρωπαικών λαικών κομμάτων, για λόγους και ιδεολογικής σκοπιμότητας.. Γιατί αυτή την ώρα η Ελλάδα οποιαδήποτε ιδεολογική και πολιτική σκοπιμότητα θα την πληρώσει με τραγωδία η Ελλάδα.
  Και καλά είναι να σκεφθούν όλοι , ότι η επένδυση στην υγεία με τα 5 μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία ( Ηράκλειο, Γιάννενα ,Ρίο, Λάρισα, Ξάνθη ) δεν ήταν ούτε σπατάλη , ούτε κακοδιαχείρηση, σύμφωνα με τότε και ως τώρα μόνιμα καφενοβειακά και ορθολογικά και επαγγελματικά παπαγαλάκια, που κυτάζανε το τσεπικό και το ιδιωτικό επαγγελματικό του κάδου υγείας παντελόνιασμα.
  Γιατί ο πόλεμος – το μίασμα είναι το χειρότερο είδος πολέμου και απ τον πυρηνικό- δεν κάνει διακρίσεις ορθολογικού σύγχρονου παπαγαλικού τύπου.

 2. H Ελληνική Τηλεόραση της κρατικής ΕΡΤ 1 είναι γραφείο τύπου της αντιπολίτευσης την οποία ασκούν τα κάθε λογής παπαγαλάκια δημοσιογράφοι για την διάλυση της χώρας και την αρνητική κριτική – όχι με θετικό πρόσιμο- της κυβέρνησης, που μόλις 9μήνες έχει βίο.
  Στην εκπομπή της δημοσιογράφου κας Τρέμη , και κάποιων άλλων, την 25 ή 26/03 /2020 ήταν σε επαφή με Skype χαμηλών τόνων και τις περισσότερες φορές έχοντας επιχειρήματα υπουργός κος Κ. Χατζιδάκης, και αφού παραδέχτηκε λογικά ο ίδιος ότι η Ελλάδα είναι στον επέκεινα μιας σκληρής δεκαετίας σαν χώρα χωρίς να κατηγορήσει καμία πολιτική δύναμη, και αναφερόμενος στο θέμα ότι το υπουργείο υγείας μίσθωσε πλέον κλίνες ΜΕΘ,από ιδιωτικά νοσοκομεία, και ανάφερε το κόστος μίσθωσης, έφαγε μια δριμεία επίθςση από τους δημοσιογράφους για το ύψος του κόστους. Μάλιστα οι αιθεροβάμονες δημοσιογράφοι – που όλα τα ξέρουν στο τηλεοπτικό γυαλί- αλλά δεν ξέρουν ουσιαστικά τίποτα άλλο παρά να προβάλουν τους εαυτούς τους στην αγορά ως επαγγελματίες της δημοσιογραφίας για το μεροκάματο- οι αιθεροβάμονες δημοσιογράφοι ήξεραν απ έξω και ανακατωτά πόσο είναι το κόστος μιας κλίνης ΜΕΘ , και τοπροσδι΄ριζαν στα 250 ευρώ την ημέρα πλέον τα έξοδα προσωπικού που τα υπολόγιζαν άλλα 550 εύρώ την ημέρα, άρα έβγαζαν συνολικό κόστος 800 ευρώ. Και όταν ο Υπουργός ανέφερε 1600 ευρώ – ή πάνω γενικά απ τα 800 ευρώ- δέχτηκε μια σφοδρή επίθεση κακοδιαχείρησης δήθεν με επιμονή και εμονή απ τους δύο δημοσιογράφους – στο γυαλί-. Στην προσπάθεια άλλου δημοσιογράφου να πεί την άποψή του,ο ένας απ τους δύο δημοσιογράφους άνοιξε και προσωπικό θέμα σε βάρος του άλλου δημοσιογράφου που προσπαθούσε να λογικοποιήσει την αναγκαιότητα των ημερών της πανδημίας.
  Εδώ το πανδημικό μίασμα γενικεύτηκε κινδυνεύει όλος ο πλανήτης, η χώρα πολεμάει με ότι δυνάμεις διαθέτει, οικονομικές απώλειες και κόστη θα υπάρχουν, χρειάζεται απόλυτη ευθλυνη το τι λέει και τι ξέρει ο καθένας δημόσια και δη στην κρατική τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι αυτοί της κρατικής τηλεόρασης ξέρουν τα πάντα. έχουν μάθει ιατρική κοστολόγηση, νοσοκομειακοί κοστολόγηση, μακροοικονομία και μικροοικονομία της υγείας, φιλοσοφία της υγείας, κοινωνιολογία της υγείας , τεχνικά θέματα για τα καλώδια και τα σωληνάρια της κλίνης σε ΜΕΘ, και είναι παντογνώστες – πάντα βέβαια απ το γυαλί το τηλεοπτικό, — που όμως τους έβαλε η κυβέρνηση, της οποίας μέλος είναι ο ΚΟς Χατζηδάκης ο οποίος έφαγε την όλη ”αποδεδειγμένα επιστημονική γνώση για θέματα υγείας και οικονομίας των δημοσιογράφων απ το γυαλί”.
  Μήπως στην κυβέρνηση κάνουν για την δεσποτική και τον θεολογικό ή μοναστικό βίο???
  Εδώ η χώρα και η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πανδημικό θέμα με ότι μπορεί και οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης χωρίς γνώση επί του ειδικού θέματος μέσα σε τέτοια αρνητική συγκυρία, ξέρουν τα πάντα απ έξω , από τις διαχεόμενες ημιμαθείς πληροφορίες????
  Υπάρχει περίπτωση εν καιρό πολέμου – της χειρότερης μορφής πολέμου για την ανθρωπότητα και για την Ελλάδα και για κάθε άνθρωπο ατομικά- να μην συνταχθεί η προσπάθεια όλων των πολιτών και κάθενος με την εμπιστοσύνη στην δημοκρατικά κατά κοινή συμφωνία εκλεγμένη κυβέρνηση και τις προσπάθειές της, και ταυτόχρονα να μην υποχωρήσει κάθε αίσθηση διατύπωσης δημόσιας ημιμαθούς σε επίπεδο γνώσης εποιστημονικής για τ την υγεία , που και αυτή η επιστημονική γνώση είναι τεχνικό πλέον ειδικευμένο θέμα, μπροστά στην πολιτική αυστηρά αποδεκτή απόφαση και ευθύνη της κυβέρνησης για την διεξαγωγή του πολέμου ???
  Μάλλον στην κυβέρνηση – και σχετικά με την κρατική τηλοψία- οδεύουν για δεσπότες ???

 3. Εάν την Ελλάδα δεν την είχαν Ευρωπροσδιοριστικά χρεωκοπήσει, η Ελλάδα θα ήταν η πρώτη μακράν χώρα (παραμένει ίσως ) στον κόσμο σε κλίνες μονάδων ΜΕΘ.
  Διότι : Η Ελλάδα έχασε 150 δις ευρώ ΑΕΠ ( λόγω μεθοδευμένης απ την Ευρωπαική Ένωση χρεωκοπίας ) από τα 330 δις ΑΕΠ που είχε πρίν την χρεωκοπία. Δεδομένου ότι μέσα στην χρεωκοπία όχι μόνο δεν θα έγινε καμμία κλίνη ΜΕΘ ,- αλλά μπορεί να απαξιώθηκαν και απ τις τότε υπάρχοντες- η Ελλάδα έτσι έμεινε στις 8 κλίνες ΜΕΘ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους αλλά με ΑΕΠ 180 δις ευρώ.
  Αν η Ελλάδα έμενε στα 330 δις ευρώ ΑΕΠ- όσο πρίν την επιβληθείσα χρεωκοπία- η Ελλάδα θα είχε 8 ×330/180 = 14,6 κλίνες ΜΕΘ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Και αυος ο αριθμός κλινών ΜΕΘ χωρίς να υπολογιστεί η ποιοτική άρα και ποσοτική μεγενθυτικά επίδραση της Ελληνικής πολιτικής για την υγεία. Δηλαδή τουλάχιστον απλά αριθμητικά η Ελλάδα χωρίς την μεθοδευμένη απ την Ευρωπαικά Ένωση χρεωκοπία , θα είχε σήμερα κατ ελάχιστο 15 κλίνες ΜΕΘ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.
  Αν με βάση την Ελληνική σημερινή κατάσταση 8 κλίνες ΜΕΘ στην βάση του ΑΕΠ των 330 δίς πρίν την χρεωκοπία αντιστοιχειθεί απόλυτα στη Γερμανική περίπτωση ( 28 κλίνες ΜΕΘ / 100 Χιλιάδες κατοίκους) τότε η Γερμανία έπρεπε να διαθέτει σήμερα 225 κλίνες ΜΕΘ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, εφ όσον η Γερμανία δεν έχασε ΑΕΠ από το 2010. Και αν αύξησε το ΑΕΠ από το 2010 κσο εδώ τότε η Γερμανία έπρεπε να διαθέτει πολύ περισσότερες κλίνες ώς δυναμική.
  Συμπέρασμα:Η Γερμανία διαθέτει σήμερα το 6,66 % ( έξι κόμμα εξήντα έξι τοις εκατό) σε κλίνες ΜΕΘ σχετικά με την χρεωκοπημένη 10 χρόνια Ελλάδα.
  Και αν η Ευρωπαική Ένωση με κύριο μοχλό την Γερμανία και την Γαλλία του βλάκα Σαρκοζί ( ο Γάλλος κλόουν πρόεδρος της ιστορίας) δεν χρεωκοπούσαν την Ελλάδα το ποσοστό αυτό θα ήταν μικροτερο σε βάρος της Γερμανίας. Έτσι μεθοδευμένη κσι υλοποιημένη χρεωκοπία της Ελλάδος από την ίδια την Ευρωπαική Ένωση , έγινε για να περισωθούν κοινωνικά χώρες της Ευρώπης του Γερμανικού σξαρτησιακού
  πυρήνα με κύρια την Γερμανία. Και αυτή η χρεωκοπία για τους ίδιους λόγους βόλευε την κοινωνικά σε υποδομές Γαλλία και για τούτο ο κλόουν Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί υποστήριξε και επέβαλε μπροστάρης την χρεωκοπία της Ελλάδος μαζί με την Γερμανία και τις χώρες Γερμανικούς δορυφόρους. Η Ισπανία τότε του Ραχόυ ( η πάντα προκλητική Ισπανία απέναντι στην Ελλάδα) υπεστήριξε ώς κύριος Γερμανικός δορυφόρος την Ελληνική χρεωκοπία, χωρίς να καταλαβαίνει ότι επέρχεται η πιθανή αποσχιστική τραγωδία της Καταλωνίας ώς δική της μεθοδευμένη σειρά. Η Ιταλία το 2010 και αυτή κάτω απ τα δικά της προβλήματα δεν κατάλαβε το τι ετοιμάζει το Γερμανικό Ευρωπαικό λόμπυ χωρών για την ίδια την Ιταλία. Μέχρι και ο σημερινός αφελής Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κάποιος Ματαρέλα λίγο έλλειψε να τινάξει θεσμικά την Ιταλία στον αέρα με το θέμα μή υπουργοποίησης ευρωσκεπτικιστή.Και τώρα αυτός ο Ιταλός πρόεδρος κατάλαβε τι έκανε και εκνευρίστηκε με τους Γερμανούς και έθεσε Ιταλικό βέτο στην Ευρώπηστις μέρες μας.
  Η Γερμανία και οι δορυφόροι της ( Τσεχος πρόεδρος είχε κλέψει το πολυτελή στυλό άλλης χώρας δημόσια με Γερμανική ανοχή ώς δορυφόρος χώρα και ο ίδιος ώς Γερμανική γλσστρα.
  Και οι δημοσιογράφοι της τωρινής κρατικής ΕΡΤ τηλοψίας υπεραμύνονται της Γερμανικής πολιτικής για την υγεία .Είναι η ίδια τηλεοπτική δημοσιογράφος που παλαιότερα σε ιδιωτικό μεγάλο κανάλι της υπαγόρευαν ειδήσεις τα Ευρααφεντικά της απ τα ακουστικά δημόσια, για την σωτηρία της Ελλάδος ( δηλαδή την αναγκαιότητα της Ελληνικής χρεωκοπίας) απ την Ευρωπαική Ένωση.
  Την Ελλάδα ώς χώρα κράτος και την Ελληνική κοινωνία είχαν και έψουν βάλει οι της ΕΟΚ κλπ ανάλογα.Και το συνοριακό θέμα με την Τουρκία ώς διεκδικήσεις ( Ευρωενωδιακά και αυτό προσδιορισμένο και μεθοδευμένο) ήταν το λογικό επόμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.