Θανάσης Καββαδάς: “Στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλάμου τοποθετήθηκε ο οπλίτης ιατρός”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 20 Ιουλίου 2020

                                                   

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλάμου τοποθετήθηκε ο οπλίτης ιατρός

 

Παρουσιάστηκε στον Κάλαμο ο οπλίτης ιατρός, όπως είχε προαναγγείλει με Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς στις 6 Ιουλίου.

Ο Βουλευτής είχε συναντηθεί για το θέμα με τον Υφυπουργό Υγείας. κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη  και με τον Υφυπουργό Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Ζήτησε να εφαρμοστεί, όπως είχε συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις, ο Ν.4361/2016, βάσει του οποίου κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί από αγροτικούς ιατρούς μπορούν να καλυφθούν από οπλίτες ιατρούς που υπηρετούν τη θητεία τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες υγείας, κυρίως των μικρών και δυσπρόσιτων νησιών.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι, όπως είχαμε συμφωνήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς και είχα ανακοινώσει ήδη από τις 6 Ιουλίου, από σήμερα ένας οπλίτης ιατρός θα εξυπηρετεί τους πολίτες του Καλάμου.

Θεωρώ ότι είναι ύψιστο χρέος μας να εξαντλούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου οι υπηρεσίες υγείας να φτάνουν και στον τελευταίο κάτοικο του πιο μικρού ή απομακρυσμένου νησιού.

Η πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα που μετέφερα και ο Κάλαμος θα είναι καλυμμένος από τον συγκεκριμένο ιατρό για ένα χρόνο σε ό,τι αφορά τη βασική, πρωτοβάθμια υγεία.»

 

About Ομάδα Σύνταξης 27547 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.