Θανάσης Καββαδάς: « Σκοπός μας είναι να δουν οι Λευκαδίτες το νοσοκομείο μας όπως το είχαν ονειρευτεί» –


Το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ συνόδευε σήμερα ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς ο οποίος σε δηλώσεις του στο Lefkadatoday εξέφρασε την αισιοδοξία του για την  πλήρη στελέχωση  του νοσοκομείου Λευκάδας αλλά και τις προσπάθειές του για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής . Μαζί με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ , Γιάννη Καρβέλη αλλά και το διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας, Γιάννη Μπάκαβο επισκέφθηκαν και το Κέντρο Αστικού Τύπου και φυσικά το παλιό νοσοκομείο η εικόνα του οποίου μετά την περιβόητη μεταφορά του στο νέο από τον τότε Διοικητή παρουσιάζει μία εικόνα, το λιγότερο θλιβερή.

«Αρχικά να καλωσορίσω τον κ. Καρβέλη ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής για όλα τα ζητήματα που αφορούν υγειονομικά την Λευκάδα, έχουμε μία άριστη συνεργασία , τόσο με τον ίδιο αλλά και με το διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Μπάκαβο. Μέλημα όλων μας είναι αυτό το νοσοκομείο να το δουν οι Λευκαδίτες όπως το έχουν ονειρευτεί. Μέχρι σήμερα μπορεί το  νέο νοσοκομείο να είναι ένας καλός ξενοδοχειακός χώρος αλλά αυτό που επιζητούμε όλοι μας είναι να στελεχωθεί και να προσφέρει πλήρως τις υπηρεσίες του όχι μόνο στους Λευκαδίτες αλλά και όσους το έχουν ανάγκη από τις γύρω περιοχές. Αυτό λοιπόν ξεκίνησε από της αρχή της δεύτερης μου θητείας με την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γεγονός ότι ενώ έβγαιναν οι θέσεις για μόνιμους γιατρούς και ενώ η προηγούμενη διοίκηση είχε αιτηθεί έξι γιατρούς εμείς με πολύ μεγάλη πίεση αιτηθήκαμε 12 γιατρούς και τους πήραμε. Είναι δε το μοναδικό νοσοκομείο στην 6η ΥΠΕ που ζήτησε τόσους γιατρούς και προχώρησε στην προκήρυξη αυτών των θέσεων. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στη διαδικασία των αξιολογήσεων και πιστεύω ότι Ιούλιο με Αύγουστο να έχουμε αρκετούς γιατρούς. Δεν μπορώ να πω ότι θα έρθουν και οι 12 γιατροί , γιατί για παράδειγμα στην ειδικότητα του νεφρολόγου δεν υπήρχε από κανένα ενδιαφέρον. Θεωρώ όμως ότι 8-9 γιατρούς θα τους έχουμε.  Αυτό είναι ένα βήμα για μόνιμους γιατρούς. Θέλω να επισημάνω επίσης ότι σε ότι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς η πλατφόρμα για τις προσλήψεις  τους είναι ανοιχτή αλλά το σημαντικότερο είναι ότι εκτός από το έκτακτο επίδομα των 350 ευρώ που τους δίνει η Περιφέρεια θα έχουν και ένα χρόνο δωρεάν διαμονή.  Να ξέρετε επίσης είναι ότι θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για προσωπικό ακόμη και για διασώστες που τους έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη στο ΕΚΑΒ .  Θα προσπαθήσουμε επίσης να φτάσουν στην Λευκάδα τα μηχανήματα που λείπουν από το νοσοκομείο

  • Η πανδημία του covid-19 στελέχωσε το νοσοκομείο;

Πράγματι είχαμε σημαντική  στελέχωση του νοσοκομείου με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.  Καταφέραμε  να φέρουμε στο νοσοκομείο περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και άλλους εργαζόμενους. Ότι και να ζητήσαμε έγινε δεκτό από τον κ. Καρβέλη και τον ευχαριστούμε. Θα μπορούσε να πει ότι το νοσοκομείο μου ζητάει 61 άτομα προσωπικό, 20 άτομα επικουρικούς γιατρούς και πέντε εντατικολόγους, και δεν μπορώ να ανταποκριθώ επειδή μου ζητάνε σε όλη την Ελλάδα. Όμως δεν το έκανε και στήριξε το νοσοκομείο Λευκάδας. Από αυτούς έχουμε πάρει 54 άτομα, όπως είπε και ο κ. Διοικητής , δυστυχώς από τους 25 γιατρούς που ζητήσαμε ήρθαν μόνο τρεις επικουρικοί και αυτό είναι ένα καλό βήμα. Όλα δείχνουν ότι όλοι μας αγωνιζόμαστε ώστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο της Λευκάδας με τον καλύτερο τρόπο. Κάποια παράπονα που υπάρχουν για κενά στο νοσοκομείο θα καλυφθούν.

  • Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Βασιλικής;

Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση. Είχε βγει ένα ποσόν της τάξεως των 60.000 ευρώ περίπου για να αντιμετωπιστούν κάποια πρώτα σοβαρά θέματα.  Όμως να ξέρετε ότι Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα γίνει πρότυπο όχι μόνο για την Λευκάδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Έχω μιλήσει με τον Υπουργό και είναι δίπλα μας. Υπάρχει μία έτοιμη μελέτη για την οποία δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ το δημόσιο. Την μελέτη αυτή την κάνει ο Χρήστος Κατηφόρης και είμαστε σε ένα καλό δρόμο με λύση και γι αυτό θέμα. Θέλω να γνωρίζετε  επίσης ότι το κέντρο υγείας Βασιλικής θα πάρει ένα καινούριο ασθενοφόρο. Είναι ένα από τα 10 που αιτήθηκε ο κ. Καρβέλης για την 6η ΥΠΕ.

Και  με το παλιό νοσοκομείο  τι θα γίνει;

Nα σας πω πρώτα πως σε ότι  αφορά το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου πρόθεσή μας είναι να φύγει από εκεί που είναι (πρώην ΙΚΑ) , μια και πληρώνουμε περίπου 1700 ευρώ το μήνα, και να μεταφερθεί στο παλιό νοσοκομείο της Λευκάδας εκεί που ήταν το τεχνητό νεφρό.

Για το παλιό νοσοκομείο υπάρχει ένα αίτημα από την Μητρόπολη ώστε να μεταφερθεί το γηροκομείο στον 1ο όροφο του κτιρίου μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κτιρίου του γηροκομείου. Πρόθεσή μας είναι να βοηθηθεί η Μητρόπολη και φυσικά ανταποκρινόμαστε θετικά σε αυτό το αίτημα.

About Ομάδα Σύνταξης 27511 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.