Θανάσης Καββαδάς:”Προκηρύσσονται 12 θέσεις μονίμων γιατρών για το Νοσοκομείο της Λευκάδας – Διορίζεται νέος μόνιμος καρδιολόγος “


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 11 Φεβρουαρίου 2020

 

Προκηρύσσονται  12 θέσεις μονίμων γιατρών για το Νοσοκομείο της Λευκάδας – Διορίζεται νέος μόνιμος καρδιολόγος 

 

Δώδεκα θέσεις μονίμων ιατρών  προκηρύσσονται για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Οι ειδικότητες είναι οι εξής:

  • Αναισθησιολογίας (2)
  • Νεφρολογίας
  • Εσωτερικής παθολογίας (2)
  • Ιατρικής βιοπαθολογίας – Εργαστηριακής ιατρικής
  • Μαιευτικής – Γυναικολογίας
  • Ορθοπαιδικής και τραυματολογίας
  • Χειρουργικής
  • Ψυχιατρικής
  • Ουρολογίας
  • Οφθαλμιατρικής

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος διότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε πλήρως στα αιτήματα που είχα καταθέσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Επισημαίνω ότι η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου είχε αιτηθεί την κάλυψη μόνο 6 θέσεων, ωστόσο σε επανειλημμένες επισκέψεις μου στον Υπουργό Υγείας, κ.Β.Κικίλια και τον Υφυπουργό κ.Κοντοζαμάνη, τις οποίες έχω κατά το παρελθόν δημοσιοποιήσει, είχα επισημάνει τις μεγάλες ελλείψεις, καταθέτοντας συγκεκριμένο αίτημα για κάλυψη 11 θέσεων.

Τις τελευταίες ημέρες ζήτησα επιπλέον μία θέση μόνιμου γιατρού οφθαλμίατρου την οποία το Υπουργείο, επιδεικνύοντας  εξαιρετικά αντανακλαστικά, συμπεριέλαβε στον πίνακα των εγκεκριμένων θέσεων, διπλασιάζοντας τον τελικό συνολικό αριθμό μονίμων από έξι που προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση σε 12.

Επιπλέον, έπειτα από την πρόσφατη παραίτηση του ενός μόνιμου καρδιολόγου, προχώρησε και ολοκληρώνεται εντός των ημερών ο διορισμός ενός νέου μόνιμου ιατρού που θα αναλάβει σύντομα υπηρεσία. Τέλος, σύντομα θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού που θα ενισχύσουν το υφιστάμενο δυναμικό.

Από τον Αύγουστο είχα προαναγγείλει την προκήρυξη 11 θέσεων για το Νοσοκομείο, κάτι που σήμερα υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιδεικνύει την πολιτική βούληση να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα. Ο νευραλγικός τομέας της υγείας δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην Λευκάδα και τις γύρω περιοχές υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.»

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.