Θανάσης Καββαδάς:”Ποια είναι η πραγματικότητα για τον περιορισμό των θαλάσσιων μετακινήσεων”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 21 Μαρτίου 2020

 

Θανάσης Καββαδάς: «Απαγορεύεται η προσέγγιση και αναχώρηση σκαφών αναψυχής σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό – Ποια είναι η πραγματικότητα για τον περιορισμό των θαλάσσιων μετακινήσεων»

Σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε αναφορικά με τις θαλάσσιες μετακινήσεις, ο Βουλευτής Λευκάδας κ.Αθανάσιος Καββαδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχω πει, σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε, απαιτείται υπευθυνότητα από όλους.

Η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και θα πάρει και άλλα.

Η ΚΥΑ για τον περιορισμό των μετακινήσεων των μη μόνιμων κατοίκων από και προς τα νησιά αφορά στις θαλάσσιες συνδέσεις και μόνο. Το τονίζω και την επισυνάπτω για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία. Εξαιρέσεις ισχύουν για υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σώματα ασφαλείας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κρακτικούς λειτουργούς, αλλά και έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα από απόψε τα μεσάνυχτα απαγορεύεται η αναχώρηση αλλά και η προσέγγιση ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό.

Είναι επιβεβλημένα μέτρα για να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι κίνδυνοι διασποράς του κορονοϊού.

Θεωρώ καθήκον μου να απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είμαστε εδώ για να πάρουμε όσα μέτρα χρειάζεται για την προστασία της δημόσιας υγείας.»

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τά καταπλέοντα στον όρμο Βλυχού ιστιοφόρα , πληρώνουν τέλη ελιμενισμού?? says:

  Τα μηχανοκίνητα και τα ιστιοφόρα σκάφη που πιάνουν στον όρμο βλυχού χρόνια καθ όλες τις εποχές του έτους , πληρώνουν τέλη ελιμενισμού ??
  Και σε κάθε άλλη ακτή και λιμανάκι καταφυγής στην Λευκάδα.
  Το 2017 μήνα Αύγουστο ιστιοφόρο που πρός Νότο στο πέρασμα απέναντι απ το Μεγανήσι άδειασε λύματα μέσα στην θάλασσα.Αυτό έγινε στο ύψος της διαδρομής Ανατολικής πλευράς της Λευκάδος σε μια περιοχή που ονομάζεται Φτέρη.Και λίγο παρακάτω.
  Ή στο όνομα της καταναλωτικής δαπάνης στα μαγαζιά της περιοχής , δεν πληρώνουν??
  Τρία άτομα που βγήκαν από ιστιοφόρο που είχε πιάσει στον όρμο, όταν βγήκαν στο Νυδρί με μικρό φουσκωτό λέγανε στα Αγγλικά : Είναι βλάκες εδώ και μένουμε όσο θέλουμε.
  Για όλο αυτό το σκερβελά’ι’κο λεφούσι σκαφάτων ιστιοφόρων που μάλλον τζάμπα ελιμενίζονται στην περιοχή , να ληφθούν μέτρα αποτροπής και ελεγχου.
  Ή μπαίνοντας στην θαλάσσια περιοχή από Χελώνη -Μαδουρή -και Δεσίμι να υπάρχει ταχύπλοο του Λεμενικού ή του Δήμου για να εισπράτει τέλη παραμονής στην περιοχή με ωριαία χρέωση 100,00 ευρώ την ώρα. Και με μέγιστη επιτρεοόμενη διάρκεια παραμονής.Όχι μόνιμα και τζάμπα .
  Και σε κάθε άλλο αγκυροβόλιο ή φυσικό όρμο του Νησιού της Λευκσδος υπάρχει το τζάμπα του κατάπλου -παραμονής σε 1-2 μίλια απ την ακτή , να υπάρξει πληρωμή , με δημιουργία υπηρεσίας ελέγχου με ταχύπλοο του λιμενικού ή του Δήμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.