Θανάσης Καββαδάς: «Η Μαρίνα του Βλυχού στις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 15 Ιουλίου 2020

 

– Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ

 

Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών, ο φάκελος της επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό. Η απόφαση έγκρισης της επένδυσης ως στρατηγικής σημαίνει ότι θα προχωρήσει με τις fast track διαδικασίες που προβλέπονται για αυτήν την κατηγορία επενδύσεων.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Ένα όνειρο για την Λευκάδα αποκτά σήμερα μέλλον και προοπτική. Η μεγάλη επένδυση στο Βλυχό για τη δημιουργία Μαρίνας πήρε την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για έργα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν 800 θέσεις ελλιμενισμού, αλλά και ξενοδοχεία, υποδομές εστίασης, αναψυχής και περιπάτου, και άλλα. Η επένδυση πλέον μπορεί να προχωρήσει με την πιο γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία που διαθέτει το ελληνικό κράτος.

Είμαι συγκινημένος, αλλά και υπερήφανος, διότι ένα προσωπικό στοίχημα κερδήθηκε και άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για το νησί μας. Υποσχέθηκα στους πολίτες της Λευκάδας ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να αρθούν όλα τα εμπόδια για την έγκριση και υλοποίηση αυτής της μεγάλης επένδυσης, και το έκανα.

Σήμερα έγινε το πιο αποφασιστικό βήμα. Όλο αυτό το διάστημα χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες για να φτάσουμε ως εδώ. Η επένδυση δεν διέθετε τις προϋποθέσεις να εγκριθεί ως στρατηγική. Γι’ αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης σπεύσαμε αμέσως να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο με τροπολογία που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2019.  Αυτή η τροπολογία έδωσε νομικό υπόβαθρο στη Διυπουργική Επιτροπή ώστε να εγκρίνει τη Μαρίνα. Επισημαίνω ότι είναι ήδη κατατεθειμένες στη Βουλή και τις επόμενες ημέρες θα ψηφιστούν δύο ακόμα διατάξεις οι οποίες βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις προοπτικές του έργου.

Η δρομολόγηση των διαδικασιών από εδώ και πέρα μπαίνει στην τελική ευθεία. Θα ακολουθήσει το Προεδρικό Διάταγμα, οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονται και θα επιλεγεί ο στρατηγικός επενδυτής που θα υλοποιήσει το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο, που αλλάζει την εικόνα της περιοχής, δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης και ενισχύει τη θέση της Λευκάδας στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Ένα σπουδαίο βήμα έγινε, μία νέα πορεία ξεκινά. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγάλο έργο για την Λευκάδα και η Μαρίνα στο Βλυχό να γίνει μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας για την περιοχή και τους ανθρώπους της.»

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Να τελειώσει μέσα στην τετραετία η Μαρίνα Βλυχού -Νυδριού ει δυνατόν.
  Τα παλιότερα σχέδια για την Μαρίνα με άγκιστρα σε πασσάλους να μπούν μπροστά , ή να βελτιωθούν στα κομπιούτερ με Autocad ή να ετοιμαστούν νέα , και να τρέξει η κατασκευή του έργου.
  Να γίνει συνδυαστικά στον χρόνο με τα έργα στον Σκορπιό ώστε να λειτουργήσει ενιαία το όλο κόνσεπτ προβολής της περιοχής .Και για να ξέρουν οι όσοι θα φτάνουν στον Σκορπιό vips prive glamour celebrities luxus deluxe κλπ διάσημοι , ότι έχουν και μαρίνα να προσδέσουν τα σκάφη των.
  Η Μαρίνα να δημιουργήσει και χώρο ελικοδρομίου ασφαλή , μια και το ελικοδρόμιο θα είναι απαραίτητο για την περιοχή.
  Εδώ και τώρα πρέπει να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για την Μαρίνα Βλυχού .Είναι απαίτηση αναπτυξιακή της χώρας και της περιοχής καιολης της Νήσου. Για να συνδεθεί η περιοχή με τα δίκτυα και τα κανάλια υψηλού τουρισμού, αποφεύγοντας τα λούκια ( κιούγκια τα λένε στην Θεσσαλία) του χαμηλού ποιοτικά τουρισμού.
  Marina now.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.