Θανάσης Καββαδάς: Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας


Θανάσης Καββαδάς: Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας

Τις απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον Υπουργό Υγείας, με ερώτηση του στη Βουλή.
Ο βουλευτής τονίζει τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λευκάδας όταν χρειαστεί να απευθυνθούν στο Κέντρο Υγείας της πόλης, το οποίο την παρούσα στιγμή δεν διαθέτει καμία άλλη ειδικότητα, πέραν από έναν οδοντίατρο και έναν παθολόγο ιατρό, ενώ η θέση για γενικό ιατρό ή παθολόγο, που προκηρύχθηκε έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση τον Δεκέμβριο του 2018, εξακολουθεί να παραμένει κενή.
Η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας της Λευκάδας δεν σταματά εδώ, δεδομένου ότι οι μόλις δύο νοσηλεύτριες που υπηρετούν στο εν λόγω Κέντρο Υγείας, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το κοινό, ενώ λόγω της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού το Κέντρο κλείνει καθημερινά στις 14:30. Μάλιστα, ο βουλευτής παραθέτει στον υπουργό το τραγικό γεγονός ότι για την κάλυψη των κενών ο παθολόγος ιατρός, εκτός από τα ιατρικά του καθήκοντα, εκτελεί και διοικητικές εργασίες, ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος και για τις συνταγογραφήσεις.
Επιπλέον οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι δραματικές. «Ενδεικτικά αναφέρω» σημειώνει στην ερώτηση ο βουλευτής «ότι λόγω έλλειψης κλιματιστικών μηχανημάτων οι συνθήκες εργασίας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τραγικές».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό:
• Εάν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις,
• Εάν υπάρχει οργανόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Λευκάδας και
• Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κάλυψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Λευκάδας, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να προσφέρει τις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πολίτες.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://athanasioskavvadas.gr/wp-content/uploads/2019/03/ΕΡΩΤΗΣΗ-ΓΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ-ΥΓΕΙΑΣ.pdf

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.