Θανάσης Καραγιάννης στον Prisma 91,6: “Δεν μπορώ να καταλάβω τι επεδίωκαν κάποιοι με την δική μου δίωξη”

26 Οκτωβρίου | 11:30 πμ | 2019
Μοιραστείτε το:
Με αφορμή την επιστροφή του στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Θανάσης Καραγιάννης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.
Τελευταία ανανέωση: October 26, 2019 7:43 pm


Ροή Ειδήσεων

Θανάσης Καββαδάς: «Ο χώρος της Λευκαδίτικης Στέγης στην Ηλιούπολη πρέπει να επεκταθεί για να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλης λευκαδίτικης κοινότητας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκάδα, 24 Απριλίου 2024   Θανάσης Καββαδάς: «Ο χώρος της Λευκαδίτικης Στέγης στην Ηλιούπολη πρέπει να επεκταθεί για...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 2

  1. ""Ο αγράμματος αστοιχείωτος μανδαρινισμός "" ( αντιφατικότητα εννοιολογική) και ""η Δίκη"" του Κάφκα. says:

    Στο διοικητικό κομμάτι της λειτουργικής ο κάθε άνθρωπος άμα μπλέξει πρέπει να αποδικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας.
    Το μυθιστόρημα του Κάφκα “” η δίκη”” καλά είναι να διδάσκεται στα σχολεία επισταμένως ( αυτό βέβαια η διοικητική λειτουργική το αποτρέπει) και ώς πολιτιστικό δρώμενο από προοδευτικά πολιτιστικά Δημοτικά κέντρα να αναγνώσκεται και να προβάλλεται και το αντίστοιχο φίλμ( βασισμένο στο μυθιστόρημα) του Όρσον Ουέλες. Η καλύτερη απόδοαση του μυθιστορήματος κινηματογραφικά.
    Το μυθιστόρημα αυτό -ώς βιβλίο μαζί με άλλα- κάηκε στις στήλες του Ολυμπίου Διός στην Πρωτεύουσα την 11 Μαίου το 1937 απ το Μεταξικό καθεστώς ώς εκφυλισμένο βιβλίο. Απαγορεύτηκε από το στρατιωτικό καθεστώς 1967-1974, αφού πρώτα τον Αύγουστο του 1933 είχε ριχτεί στην Γερμανική Γκεμπελική πυρά του Βερολίνου.
    Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να αποκλείσεις σε κάθε εποχή κάθε λογής διοικητικούς ( κάτι σαν κινέζους εγγράματους των ιδεογραμμάτων μανδαρίνους ) που αρέσκονται ( αυτο είναι μόνο ??) στην διοικητική λαγνεία και καψωμάρα, και την μεταγράφουν σε διοικητική λειτουργική.
    Και κάτι σημαντικό :οσο δήθεν ενσωματώνονται στο κράτος οι πολίτες ( μια και στην Ελλάδα είχαμε
    τους αποκλεισμένους μη εθνικόφρωνες από το 1946 ώς το 1974 και ώς το 1982 μπορεί να πεί άλλος) τόσο αυτογοητεύεται η διοικητική γραφειοκρατική καψωμάρα.
    Το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκάδος να προγραμματίσει προβολή του φίλμ “” η Δίκη”” κατά Όρσον Ουέλες και στον ραδιοφωνικό σταθμό να μεταδόσει σε συνέχειες την ανάγνωση του Καφκικού μυθιστορήματος.Και αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει το περιθώριο να λροσπαθήσει στον ελεύθερο θεματικά σχολικό χρόνο να παρουσιάσει το βιβλίο μυθιστορημα ώς λογοτεχνικό ανσγνωσμα και ανάλυση του.

  2. Η κρατική ιδεολογία και λειτουργική του "" πάρε τον σύριζα στα χέρια σου"" says:

    Ο εμφανιζόμενος ώς αναγκαίος έλεγχος του κράτους στους πολίτες στην καθημερινότητα ( αφού οι πολίτες δεν μπορούν να συμβιώσουν χωρίς τον έλεγχο) αποτελεί και ένα απ τα στοιχεία που εισφέρουν ..στο τέλος του πολιτικού στοιχείου.
    Αυτό ιδιαίτερα ασκήθηκε με έμφαση σε όλα τα χονια του συριζαικού κυβερνητισμού φτάνοντας μέσω της επιδοματικής πρακτικής στο δόγμα όσο περισσότερο καλύπτεις τόσο περισοτερο ελέγχεις. Η κάλυψη επιδοματικά των “”ασθενεστέρων”” με τα όποια επιδόματα δεν ήταν παρά η απόπειρα ελέγχου αυτών και για το εκλογικό αποτέλεσμα κύρια ενδιαφερόμενοι οι συριζαικοί , γθα τούτο και η αθλιότητα των προεκλογικών επιδομάτων το 2019. Σκόπιμα ο σύριζα -ώς νεοαριστερή φιλόπτωχος κουλτούρα- έδινε τα επιδόματα για να αποτρέψει τον πολιτικό διεκδικητισμό θέσεων εργασίας απ τους πολίτες της διογκωμένης ανεργίας.
    Αυτό το συμβάν της καταστολής του πολιτικού στοιχείου απ κυβερνητική αριστερά , θέλει προσοχή απ την Ελληνική κοινωνία για παραπέρα. Διότι ιναι το στοιχείο επί του οποίου θέλει να στηριχτεί η συριζαική συσπείρωση και θεσμικότητα για την οποία λασιζει μετεκλογικά ο σύριζα με το σύνθημα “” πάρε τον σύριζα στα χέρια σου””.
    Κουτοπονηριές ψευτοσριστερού τύπου που θέλουν να συγκροτήσουν το πολιτικό στοιχείο κοινωνικά ώς στοιχείο το οποίο μπορεί να διακονεί το κράτος ασφυκτικού ελέγχου των πολιτών στο οικονομικό τοπίο.Για τούτο και η έμφαση χρόνια του Συριζαισμού στις ταμειακότητες και πλεονάσματα και εξειδίκευση των επιδομάτων.
    Και δεν μπορούσε νάναι αλλοιώς η πιλιτική κουλτούρα του σύριζα και της αριστεράς , μια και χρόνια διεκδικώμτας την ιφεολογική προοδευτικότητα καη κοινωνική θεωρητικά θετικότητα των πολιτικών επιλογών διαχείρησης στον μεταπολιτευτικό κοινοβουλευτισμό, όταν έφτασε στο κυβερνητικό μετερίζει αυτή την θεωρητική ιδεολογικό διαχειριστική άποψη , την εξέλαβαν ώς δυνατη να εφαρμοστεί πρακτική.Και εφ όσον η χώρα δεν είχε εργασιακές θετικότητες να προτείνει λόγω χρεωκοπίας, για τούτο και οι συριζαικοί υποκατέστησαν αυτές ( τις εργασιακές) με τις ρπιδοματικές θετικότητες δήθεν.
    Το σύνθημα :: “”πάρε τον σύριζα στα χέρια σου “” δεν είναι παρά η άποψη : ” πάρε τα επιδόματα στα χέρια σου”” , τα επιδόματα που δώσαμε εμείς και θα στα ξαναδώσουμε ( για να σε ελέγχουμε) αν γίνουμε θεσμικό κόμμα και κυβερνήσουμε πάλι. Ή ακόμα αν γίνουμε μεγάλο θεσμικό κόμμα και απ την αντιπολίτευση θα πιέζουμε.για να παίρνεις επιδόματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post