Θα υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση να μπει ένα τέλος στην ανομία στο Πόρτο Κατσίκι;


Μια διαχρονική παθογένεια του νησιού μας είναι το γεγονός ότι σχεδόν καμία δημοτική αρχή δεν θέλησε να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας που επικρατεί  στην  δημοφιλέστερης παραλία στο νησί μας το “Πόρτο Κατσίκι.”

Προφανώς ποτέ δεν υπήρξε το όραμα και η διάθεση, ώστε  η διασημότερη  παραλία μας  να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν και όχι αναφορά δυσφήμισης με διάφορα συμφέροντα να συνεχίζουν να  λυμαίνονται την περιοχή, να δρουν ως αφεντικά στην πλάτη του τουρίστα  που θέλει να απολαύσει την φυσική ομορφιά της παραλίας και αντί  να μας διαφημίζει  μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δυσφημεί.

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε και φέτος καθώς μπορεί η παραλία να μην έχει εκμισθωθεί από την Κτηματική Υπηρεσία, ωστόσο υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι που εφαρμόζουν τον δικό τους νόμο, καταπατούν κατάφωρα τον νόμο, απειλούν, εκβιάζουν με μόνο σκοπό το κέρδος.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς έκανε μια ιστορική αναφορά της εκμίσθωσης της παραλίας το 2007 από τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Λογοθέτη και στην συνέχεια ακολούθησε ο κ. Αραβανής.

Όπως ανέφερε δημοτικό παρκινγκ δημιουργήθηκε σε αντιπαράθεση του ιδιώτη που το λειτουργούσε ζητώντας αυθαίρετα ποσά χωρίς κανέναν έλεγχο.

Επίσης το εν λόγο πάρκινκ δεν είχε ποτέ άδεια λειτουργίας και μάλιστα είχε δημιουργηθεί επεισόδιο με βιαιοπραγίες στους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν αναστροφή και να φύγουν.

Οι αυθαίρετες παρεμβάσεις του ιδιώτη συνεχίζουν να είναι σημείο αναφοράς καθώς  ο  ίδιος  κλείνει τον δρόμο με διάφορους τρόπους τοποθετώντας ακόμα και πινακίδες  παράνομα για να αναγκάζουν τους οδηγούς να πηγαίνουν στο δικό του ενώ  όποιος δεν επιλέξει αυτή την λύση και θελήσει να παρκάρει κάπου εκτός κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακεραιότητα του οχήματος του.

Μάλιστα σύμφωνα με το όσα είπε ο κ. Μελάς είχε μπει και μια πινακίδα ότι απαγορεύεται να γίνει αναστροφή σε όποιον θέλει απλά να φωτογραφήσει και να φύγει μέσα στον χώρο που είναι οι καντίνες. Μάλιστα η πινακίδα είναι παράνομη, χωρίς καμία κανονιστική απόφαση και πράξη.

Η παραλία το 2019 δεν εκμισθώθηκε και σύμφωνα με τον κ. Μάκη Μελά πουλούσε εκδούλευση συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο έλεγε ότι προσφέρει δωρεάν parking καθώς και οι ιδιοκτήτες των δυο άλλων parking έριξαν άσφαλτο και χωρίς καμία μελέτη ωστόσο ο δρόμος πλέον  έχει μονοδρομηθεί , χωράει  μια σειρά αυτοκινήτων στην άκρη γιατί πριν ήταν διπλής κατεύθυνσης και δεν επιτρέπουν να παρκάρει κανείς, καθώς όποιος θελήσει να το πράξει του  λένε ότι απαγορεύεται και προειδοποιούν  ότι θα το ξύσουν,  καθώς  θα του σπάσουν τον καθρέπτη και τα λάστιχα…

Όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια ευκαιρία φέτος να καθαριστεί η περιοχή και να μπουν κανόνες και τάξη ώστε η παραλία αυτή να είναι αντάξια της φήμης της.

Εάν ο δήμος αποφασίσει όπως είπε ο κ. Μελάς ότι πρέπει να δοθεί δωρεάν parking θα πρέπει ο δρόμος να καθαριστεί και να πάει στις πραγματικές του διαστάσεις, να βγουν οι παράνομες πινακίδες και να παρκάρουν τα αυτοκίνητα.

Δεν μπορεί να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος σε όποιον επιθυμεί, ενώ πρότεινε στην δημοτική αρχή να τοποθετήσει παρκόμετρα εάν επιθυμεί να έχει έσοδα.

Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι φθορές από το πέρασμα του χρόνου:

Καλό θα ήταν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να υπάρξει μια τάξη και ένας έλεγχος στο τι πουλάνε για να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα καταστήματα της περιοχής.

Ας ελπίσουμε ότι και φέτος δεν θα είμαστε μάρτυρες μιας δυσάρεστης κατάστασης που αμαυρώνει την διασημότερη παραλία του νησιού μας αυτή που θα έπρεπε να φυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού!!

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

4 Comments

 1. Και δεν ειπα τιποτε για τα W.C. για να μην κανω χειροτερη την εικονα στους επισκεπτες!

 2. Η επαρχιωτικοχωριάτικη ανοχή και πινηριά , που περιμένει να φέρουν λεφτά οι επισκέπτες για μα ζεί η ίδια καλά τεμπελιάζοντας 11 μήνες , είναι παλιό και μόνιμο σύμπτωμα της πιεστικής διαβιωτικά αστυφιλικής και χωριάτικης τεμπέλικης πονηρής χρόνια κοινωνικής συγκρότησης της χώρας.
  Εντάθηκε και εντείνεται λίγω χρεωκοπίας και θα απογιωθεί λλογω και κορονοιού. Και θα απογειωθεί υπερ της επαρχιώτικης χωριάτικης πονηριάς μια και θα αυξάνονται τα άλλοθι της δικαιολόγησης κάθε ανομίας και αυθαιρεσίας απ τα χωριάτικα κυκλώματα υπερ του κάθε πονηρού για να επιβιώσει δήθεν.
  Θα συμβούν πολλά ακόμη υπερ του συμπτώματος της χωριάτικης πονηριάς , θα παραχθούν και άλλες ανομίες και απειλές σε βάρος της νομιμότητας και των νομίμων πολιτών και όλα τα άνομα και περίεργα απ τα τοπικά επαρχιωτικά χωριάτικα κυκλώματα θα δικαιολογούνται και θα επαυξάνονται.
  Έχει χρόνια το φαινόμενο αυο των απειλουμένων νομίμων πολιτών απανταχού και της τελικά ενοχής των θυμάτων και της κοινωνικής καθέδρας της μαγκιάς , της νομιμοποίησης της ανομίας και της ασημαντότητας.
  Απ την άλλη και με βάσει την αστυφιλική συγκρότηση της χώρας εν πολύς, το φαινόμενο να καταφεύγει,- ο πιεστικά διαβιών κάτοικος του αστικού τοπίου-, σε κάθε λογής εκδοχκές επίσκεψης σε κάθε κατσάβραχο, προβληματική παραλία, και επαρχιακά κουτσοχώρια για να βιώσει το καλοκαιρινό διακοπικό του όνειρο σε καταστάσεις ανομίας, απειλούμενος ξαι λοιδορούμενος ώς κορο’ι’δο από τους πονηρούς επαρχιοχωριάτες , γιατί αφήνει τα λεφτά του, εθναι ξαι αυο άξιο περιέργειας και σύμπτωμα της γενικής παθολογίας μιας χρεωκοπημένης προβληματικής πραγματικότητας.
  Το φαινόμενο έχει βάθος και όγκο ακόμα , φα συνεχιστεί, και ο πυρήνας του είναι η κοινωνική γενικευμένη ιδεολογία της ανόδου και αποθέωσης κάθε ασημαντότητας στην Ελληνική πραγματικότητα.
  Για τούτο και αποθεώνονται κάθε ασήμαντες και προβληματικές περιοχές έως και επικίνδυνες , της χώρας και μέσα σε αυτές και διάφορες παραλίες δίκην πλάζ , ή αγριοκατσάβραχα, ή και ο συνδυασμός μικροπαραλίες μές σε κατσάβραχα. Και τέτοις ανακαλύφθησαν πολλές στην Ελλάδα .

 3. Ο όρος “” πόρτο κατσίκι”” τι υπονοεί και σηματοδοτεί?
  Υπονοεί και προετοιμάζει στην κοινωνική λειτουργική της γλώσσας, μήπως κάποιο πόρτο ( λιμάνι ή λιμανάκι στην Ελληνική εκδοχή μάλλον λιμανάκι ) ώς πλάζ παραλία ώς πρόσβαση για το κολύμπι ή την αναψυχή ανθρώπων ?? Και τότε γιατί σηματοδοτείται ώς τοπόσημο πόρτου με τον όρο “” κατσίκι “”??
  Κατσίκια δεν ειναι τα νεαρά γίδια που και αν βρεθούν σε κατάλληλο εδαφικό βραχώδες περιβάλλον γίνονται αγριοκάτσικα ή αγριογίδια , για να μπορούν να επιβιώσουν αναρηχώμενα ή κατερχόμενα στο βραχώδες τοπίο??
  Μπορεί ο άνθρωπος στην κσθημερινοτητά του ( μέσα σε αυτήν είναι και η αναψυχή και το θαλάσσιο κολύμπι) να επιβιώσει ή να διαβιώσει ή να ξεκουραστεί στα τοπία που επιβιώνουν τα αγριοκάτσικα-σγριόγιδα??

 4. Η περιοχη απο πολυ παλια (τουλαχιστον πιο πριν απο το 1684) λεγονταν Μουτουλου απο καποια απο τις ιταλικες λεξεις mutilato επιθετο που θα πει ακρωτηριασμενος , η , mytilare ρημα που θα πει ακρωτηριαζω , περικοπτω…. Μετα το 1945 οταν οι Βασιλικιωτες ψαραδες εφταναν εκει με τις ψαροβαρκες με Βενζινομηχανες ειδαν προς τη πλευρα που σχηματιζεται ακρωτηριο να εχουν φραγει λογω του στενου …πολλα κατσικια…Ηταν η περιοδος που τα χωριζαν απο τις μανες τους…Ονομασαν την περιοχη Πορτο Κατσικι , και μετα το 1982 ο τοτε προεδρος Παν Ρομποτης ζητησε απο τον μακαριτη Τακη Μαμαλουκα που ειχε την εφημεριδα Λευκας να γραψει για την περιοχη ..Εγραψε μια ωραια ιστορια πως ναυαγησε ενα πλοιο που μετεφερε κατσικια και ετσι αοδωθηκε η ονομασια ..Το δημοσιευμα αναδημοσιευτηκε στα αυτικα Χρονικα νομιζω και ολα μεσω τουρισμου και πιο στρωτης ονομασιας πηραν το δρομο τους και γιναμε …αιγαιο με τα πορτο λακκι κλπ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.