Θ. Βάρλας : "Αν υπάρξουν οι σωστές συνθήκες του χρόνου και παραμείνουμε ξανά θα αλλάξουν ριζικά πράγματα στην ομάδα"


Ο Θρασύβουλος Βάρλας, δικηγόρος Πρέβεζας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ Πρέβεζας μίλησε στο Prevezatodayκαι στον Βασίλη Κούρκουλα για τη θέση του στο Δ.Σ, τους στόχους της ομάδας αλλά και το θεσμό των μπαράζ.

Prevezatoday: Πρώτη χρόνιο στο Δ.Σ. του Π.Σ. Πρέβεζας. Πώς και αποφασίσατε να ενταχθείτε στο Δ.Σ. και ποια η θέση σας σ’αυτό;

Θ. Βάρλας: Η ενασχόληση με τον Π.Σ. Πρέβεζας ξεκίνησε από ένα αστείο, μετά από μια πρόταση του κ. Χρήστου Τάσιου να ενταχθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο τότε που τα άτομα ήταν αρκετά, ήταν 9μελες όπως έπρεπε να ήταν. Η ενασχόληση με την ομάδα  αρχικά ήταν τυπική, δεν είχαμε ενεργή συμμετοχή , απλά και μόνο συνεισφέραμε με ένα ποσό ώστε να πληρώνονται οι μηνιαίες απαιτήσεις της ομάδας. Σε αυτό το στάδιο λειτουργήσαμε μέχρι και τον Νοέμβριο και από εκείνο το σημείο και μετά και μετά μάλιστα και  την παραίτηση των άλλων μελών παραμείναμε με τον κ. Βαγγέλη Μέξη. Ήμασταν εμείς αποκλειστικά αυτοί που τρέξαμε την ομάδα.

Prevezatoday: Πόσα άτομα έχει το Δ.Σ. αυτήν την στιγμή;

Θ. Βάρλας: Το Δ.Σ. αυτή την στιγμή είναι τυπικά 9μελες αλλά χωρίς να έχουν όλοι ενεργή συμμετοχή, εγώ με τον Βαγγέλη τον Μέξη προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο, δεν ξέρω αν είναι το επίπεδο που της αρμόζει αλλά δεν εμφανίζει και σημεία διαλύσης όπως ακούγεται.

Prevezatoday: Με τι στόχους ξεκίνησε φέτος η ομάδα και κατά πόσο έχουν αυτοί επιτευχθεί μέχρι στιγμής;

Θ. Βάρλας: Ο αρχικός στόχος ήταν η άνοδος. Την περίοδο όμως εκείνη της παραίτησης  ορισμένων μελών που είχαν και τον ενεργό ρόλο στην ομάδα και στη διοίκηση, η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζαμε και εμείς τι θα γίνει. Ο μόνος λόγος που κρατήσαμε αυτήν την ομάδα εγώ και ο Βαγγέλης Μέξης ήταν ζητήματα ηθικής τάξης αυτά που ανέκυπταν. Από τη στιγμή που δεσμεύεσαι με κάποιον φροντιστή – ποδοσφαιριστή και με όλους όσους συμμετέχουν  ενεργά στην ομάδα, οι οποίοι έρχονται με κάποια αμοιβή, κάποιος πρέπει να τα τηρήσει όλα αυτά .Έπρεπε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να τηρήσουμε συμφωνίες που είχαμε κάνει όλοι μαζί στην αρχή του πρωταθλήματος. Είναι και η δουλειά μας τέτοια που είμαστε μέσα στην κοινωνία και από την κοινωνία ζούμε, που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο και είναι ντροπή να αδειάζουμε κόσμο.

Prevezatoday: Έχουμε δει την ομάδα να μην κάνει ένα καλό 2ο γύρο, έχουν έρθει μερικά αρνητικά αποτελέσματα και πλέον η ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση (47βαθμούς), 9 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πινάκα. Πώς το βλέπει το Δ.Σ. όλο αυτό;

Θ. Βάρλας: Τηρούμενων των αναλογιών και τις συνθήκες αυτές που επικρατούν, η ομάδα δεν έχει αυτό το μπάτζετ και την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει. Αν υπήρχε οικονομική δυνατότητα περά από τον Δημουλιά και τον Τουλκερίδη που αποκτήθηκαν το Δεκέμβριο θα αλλάζαμε τη μισή ομάδα. Δεν κρυβόμαστε από κάποιον, όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έχουμε ξεφύγει ήδη στα οικονομικά με τον ερχομό του Δημουλιά σύμφωνα με την δυνατότητα που έχουμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε να βοηθήσει την ομάδα ο οποιοσδήποτε και πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και τις εποχές που ζούμε.

Prevezatoday: Είχε ακουστεί στις αρχές ότι κάποιο άτομο είχε ζητήσει την ομάδα ισχύει κάτι τέτοιο;

Θ. Βάρλας: Δεν είχε τεθεί θέμα αλλά και ούτε γνωρίζω κάτι τέτοιο.

Prevezatoday: Ποια είναι η γνώμη σας κ. Βάρλα για το φετινό πρωτάθλημα και την καθιέρωση των μπαράζ;

Θ. Βάρλας: Σαν ιδέα τα μπαράζ δεν είναι άσχημη , γιατί δίνεται μια 2η ευκαιρία σε ομάδες οι οποίες είχαν κάποια άτυχα αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό. Κακά τα ψέματα σ ’αυτό ευελπιστούμε και εμείς να επανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και μέσω της διαδικασίας των μπαράζ να κάνουμε την προσπάθεια την οποία επιθυμούμε.

Prevezatoday: Ας υποθέσουμε ότι ο Π.Σ. Πρέβεζας πρωταγωνιστεί στα μπαράζ διεκδικώντας την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Θα μπορέσει η ομάδα να σταθεί ξανά επάξια στα επαγγελματικά σαλόνια;

Θ. Βάρλας: Η αλήθεια είναι πως μέσα σε αυτές τις εποχές είναι τόσο μεγάλη η οικονομική κρίση που θεωρώ ότι αυτό είναι ένα όνειρο και μόνο. Αν και με μεγάλη μας χαρά αυτό το όνειρο  μπορέσει και γίνει πραγματικότητα σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλη ευθύνη για εμάς που βρισκόμαστε ήδη στο Δ.Σ. αλλά θεωρώ και πως μια τέτοια ευτυχή συγκυρία θα αλλάξει πολλά πράγματα. Δηλαδή θα αντιμετωπιστεί με διαφορετικό μάτι η ομάδα και η ομάδα η οποία ανεβαίνει Γ’ Εθνική σίγουρα προσελκύει και περισσότερους.

Prevezatoday: Ποια είναι η κατάσταση των οικονομικών της ομάδας αλλά και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ;

Θ. Βάρλας:  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ είναι προβλήματα που έχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο στερείται ατόμων που θα μπορούσαν να προσφέρουν προσωπική δουλειά. Η αλήθεια είναι πως η δουλειά τόσο η δική μου όσο και του κ. Μέξη δε μας επιτρέπουν να είμαστε καθημερινά δίπλα στην ομάδα, παρ’ όλα αυτά τα καταφέρνουμε. Άτομα τα οποία έχουν καθημερινή επαφή με την ομάδα όπως ο Γενικός αρχηγός , ο Σπύρος ο Κοψάρης, είναι και αυτά τα οποία προσπαθούν να μας μεταφέρουν το κλίμα ή τα προβλήματα που προκύπτουν και εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να είμαστε κοντά. Τα οικονομικά τώρα, πέρα από τα χρήματα τα οποία βάζουμε από το υστέρημα μας ,  προσπαθούμε με τρόπους όπως η λαχειοφόρος αγορά ή τα ημερολόγια να προσθέσουμε κάποια επιπλέον έσοδα στην ομάδα, τα οποία βοηθούν την ομάδα όχι ότι έχουμε το τρελό μπάτζετ το οποίο θέλοντας και μη θα βγούμε στη Γ Εθνική ούτε όμως και να δημιουργηθούν χρέη τα οποία να μην μπορούν να ξεχρεωθούν.

Prevezatoday: Έχετε σκοπό να παραμείνετε στο Δ.Σ της ομάδας και του χρόνου;

Θ. Βάρλας:  Αυτό δε μπορώ να σας το απαντήσω τώρα. Η απάντηση μου θα είναι συνάρτηση της κουβέντας που θα κάνω με τον κ. Μέξη. Φέτος υπήρξαμε εντελώς άπειροι και σε θέματα διαχείρισης των οικονομικών, που δε σας κρύβω ότι του χρόνου αν ασχοληθούμε θα έχει μια εντελώς διαφορετική μορφή η ομάδα, αλλά και σε θέματα λειτουργικότητας. Είναι πράγματα που από τη στιγμή που δε τα έχουμε ζήσει, δεν ξέρουμε και πώς να τα αντιμετωπίσουμε. Σε αυτούς τους 7-8 μήνες, είδαμε λίγο πως λειτουργεί το όλο σύστημα, είδαμε τι χρειάζεται να γίνει ώστε μια ομάδα να είναι υγιής και να το βγάζει αυτό και προς τα έξω. Θεωρώ μάλιστα πως αν υπάρξουν οι σωστές συνθήκες του χρόνου και παραμείνουμε ξανά θα αλλάξουν ριζικά πράγματα στην ομάδα. Δεν είναι σωστός ο τρόπος αυτής της δουλειάς που γίνεται τώρα.

Prevezatoday: Έχουν ακουστεί κάποια σχόλια σχετικά με την επιστροφή του κ. Γκαρτζονίκα. Πολλοί λένε ότι με την έλευση του ήρθαν και τα αρνητικά αποτελέσματα. Θα υπάρχει κάποια αντικατάσταση τη νέα χρονιά;

Θ. Βάρλας:  Η αλήθεια είναι, όπως σας προείπα, ότι δεν ξέρω αν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίζουμε τη νέα χρονιά. Ο χρόνος λιγοστεύει, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δε μας επιτρέπουν να μπορούμε να είμαστε καθημερινά στο πλευρό της ομάδας. Αλλά όσο και για το σκέλος των αποτελεσμάτων θεωρώ πως όλο αυτό είναι πλασματικό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία των μπαράζ και με την προσωπική μου ματιά και τα λίγα που ξέρω και από ότι έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει διαφορά στην πρώτη πεντάδα των ομάδων.

Prevezatoday: Σας είδαμε την Τετάρτη στον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στον Θρίαμβο Λούρου και τον Πανλευκάδιο σε ένα γεμάτο από φιλάθλους Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας, αντίθετα με τους αγώνες του Π.Σ Πρέβεζας στο τοπικό πρωτάθλημα που η προσέλευση του κόσμου δεν είναι ικανοποιητική. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό.

Θ. Βάρλας:   Καταρχάς ήμουν στην κερκίδα του Θρίαμβου Λούρου  γιατί η καταγωγή μου είναι από τον Λούρο και έχω πολλούς φίλους εκεί. Όσο για την προσέλευση του κόσμου,όλοι γνωρίζουμε ότι η κακή απόδοση απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα αλλά και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Όταν στη μέση της χρονιάς βγαίνουν προς τα έξω έριδες και κόντρες και το Διοικητικό Συμβούλιο μένει το 1/3 από τα 11 μέλη, σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη εικόνα. Ένα δυνατό διοικητικό συμβούλιο είναι αλήθεια πως πρέπει να λειτουργήσει και καλύτερα, έχει μεγαλύτερη και καλύτερη επόπτευση όλων όσων επικρατούν στην ομάδα και αντιμετωπίζει και καλύτερα τις δυσκολίες. Όμως θεωρώ ότι τηρουμένων των αναλογιών και με βάση όλα αυτά που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα δε μπορώ να πω ότι η ομάδα έδωσε το 100 %, απλά βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αν με ρωτάτε αν Π.Σ ή ΠΑΣ Πρέβεζα και ικανοποιητικό επίπεδο πάνε μαζί, θα σας απαντήσω ότι ασφαλώς και δεν πάνε μαζί, απλά και εμείς ήρθαμε σε δυσάρεστη θέση εκείνο το  χρονικό διάστημα.  Σε μια σύντομη κουβέντα με τον κ. Μέξη εκείνο το διάστημα είπαμε να μην κάνουμε πίσω ,ότι πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να τηρήσουμε συμφωνίες που είχαμε κάνει όλοι μαζί στην αρχή του πρωταθλήματος. Όλοι δε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, έτσι είναι η ζωή. Εδώ είμαστε να τα φτιάξουμε όλα. 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.