About Ομάδα Σύνταξης 28530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

6 Comments

 1. Οι πολίτες δεν είναι αρκούδια για να τους ρίχνουν κέρματα και να χορεύουν. says:

  Mέχρι την τελευταία στιγμή το κυβερνητικό μόρφωμα θεωρούσε – και σίγουρα η κουλτούρα αυτή δεν αλλάζει- τους πολίτες ζώα επί αμοιβή.
  Σου δίνω επιδόματα για να σου πάρω τον ψήφο.
  Και ακόμα θεώρησε τους συνταξιούχους τσακάλια δίνοντάς τους την σύνταξη την 24η Μαίου Παρασκευή για να τους πάρει την ψήφο την 26 Μαίου Κυριακή.
  Το φορολογητέο επίδομα το ονόμασε 13η σύνταξη για να το φορολογήση, προσπαθώντας προκλητικά να δείξει στους συνταξιούχους ότι μπορεί ακόμα να τους επιβάλει και λεξιλόγιο.
  Άρπαξε από κάθε λογής εργαζόμενο και συμνταξιούχο την τεράστια εισφορά αλληλεγγύης μετά το 2016 , για να επιδοτήσει κάθε ψήφο που ήθελε να αρπάξει.
  Και το χειρότερο, θεώρησε ότι την μεταπολιτευτική μεσαία κατακτηθείσα τάξη – που πλήρωσε η χώρα 150 χρόνια για να την δομήσει- μπορούσε μα την αλλοιώσει σε 4 χρόνια με τα επιδόματα. Και αυτό το επεδίωκε ως πολιτική αριστερή ιδεολογία και κουλτούρα και μάλιστα εντεινόμενη το τελευταίο 5μηνο.!!!
  Κανένας απ τους βουλευτές του ΄δεν θέλει εκλογές γιατί θα χάσουν για το επόμηνο τρίμηνο ή τετράμηνο την βουλευτική αποζημίωση , και που να βρούνε 6-7000 ευρώ τον μήνα , οι για καιρό 4 ετών εκλαμβάνοντες τους πολίτες για ζώα.
  Θέλανε να κάνουν την ίδρυμα και τους πολίτες ιδρυματιζόμενους.
  Καλά τόσο βλάκες ήταν οι ιδεολόγοι της Δημοκρατικής αριστεράς προόδου από το 1974. Δεν είχαν καταλάβει ότι οι πολίτες δεν είναι ζώα, και δή οι πολίτες της πλατιάς μεσαίας τάξης από το 1974 και μετά. Και νομίζανε ότι σε λίγο χρόνο θα αλλοιώσουν την βιωμένη στο πετσί των Ελλήνων μεσαία μεταπολιτευτική τάξη???
  Ή μήπως ο στόχος ήταν άλλος, μια και η μεσαία τάξη ήταν ταυτάριθμη και ταυτόσημη με την κοινοβουλευτική δημοκρατία από το 1974??
  Και αυτό να το σκεφτούν καλά οι πολίτες για το τι επεδίωξαν???

 2. Aυτό το δυναμικό της Μεσαίας τάξης, το οποίο κατέβασε τα αφτιά του αφελή μεταφοιτητή Τσίπρα , ( μια και νόμιζε ότι μπορεί να διαλύσει την μεσαία τάξη), αυτό το δυναμικό δεν κινητοποίησαν οι πολιτικές δυνάμεις από το 2010 για να αντισταθούν στην επιτροπεία και την χρεωκοπία που ουσιαστικά επέβαλαν- δίκην κανονιοφόρων του 19ου αιώνα- από το 2010.
  Και καλά είναι να σκεφτούν οι πολίτες, το τι έγινε σε βάρος του Ελληνικού λαού και της χώρας, και εξηγείται έτσι και η συριζαική κυβέρνηση ως επιθετική συνέχεια της όλης απενεργοποίησης του λαού από το 2010.
  Για ποια ” ώρα των πολλών ” είχε κατά νού ο πρωθυπουργός απ τα προεκλογικά πατάρια??

 3. Στην δήλωση του ο αφελής Τσίπρας μίλησε για το δίλλημα συνέχειας της χώρας στην Ευρώπη με ότι μεθόδευσε ο ίδιος.
  Δηλαδή γιατί εφ όσον μεθοδεύτηκε η πορεία της χώρας στην Ευρώπη απ τον ίδιο, και σε συμφωνία με την Ευρώπη, γιατί θα αμφισβητηθεί από άλλη κυβέρνηση. ??? Ακόμα τεχνάσματα και κατεργαριές διχασμού ??? Μυαλό δεν έβαλε ούτε απόψε που του κατεβάσανε τα αυτιά οι πολίτες??
  Η χώρα και το κράτος δεν έχει συνέχεια ???
  ή μήπως ο ίδιος ο Τσίπρας και οι δικοί του ήθελε να μην έχει συνέχεια???

 4. Γιατί θεώρησε δεδομένο η προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση της αυτοαπακαλούμενης αριστεράς ( σκληρή κατασταλτική πρακτική εφάρμοσε) ότι “”είχε τον κόσμο””?
  “”Σας έχω “” έλεγε η κυβέρνηση.
  Γιατί θεωρούσαν οτι έχουν τον κόσμο??
  Ή αυτούς τους είχαν χρονια κάποιοι άλλοι και μονο αυτό είχανε μάθει ??
  Οι σχέσεις εξουσίας είναι παραγωγικές και παράγουν ανακλαστικές συμπεριφορές.
  “”Ποιοί τους είχαν”” χρονια από το 1974 και μετά και τους διδάξανε το “”σας έχω”.

 5. Οι κύριοι της αυτοαπακαλούμενης αριστεράς ( ενιαίας προδικτατορικής) και διεσπασμένης μεταπολιτευτικής καλά είναι να σκεφτούν και ιστορικά .
  Η Δεξιά ( το λαικό κόμμα μορφοποιηθέν και ιδρυθέν κύρια απ τον Δ.Γούναρη το 1917) κατάφερε το 1974 και ανανεώθηκε ιδεολογικά ριζοσπαστικοποιηθείσα απ τον Μοναρχισμό.
  Η αριστερά ενιαία και διεσπασμένη ( μέχρι κονιορτοποθημένη σε προσωπικές εξουσίες και ηγετικά καπετανάτα) πότε μπόρεσε να ανανεωθεί ώς τις μέρες μας??
  Ή μήπως οι διασπάσεις και τα ηγετικά κομματικά φέουδα και κομμητείες ιδεολογικών αποχρώσεων θεωρούνται ανανέωση??
  Ή μήπως τελικά η αυτοαποκληθείσα στην Ελλάδα αριστερά φιλοδοξούσε να υποκαταστήσει την παλαιοπολιτική αναχρονιστική δεξιά και έτσι ,και για τούτο ,το έκανε να θέλει λυσσωδώς να αλλοιώσει την μεσσαία κοινωνική μεταπολιτευτική πλατιά βάση της χώρας??
  Ή με ιδεολογικό υπόβαθρο τις αναλύσεις στα καφενοβειακά ούζα, με μεζέ ραπανάκια της λαικής της Καλλιδρομίου; νομισαν και νομίζουν ότι θα παραγάγουν πολιτικό υπόβαθρο.
  Και καλά είναο όλοι αυτοί της αριστεράς ενιαίας και διεσπασμένης να καταλάβουν και να στοχαστούν για την σχέση αριστεράς χρόνου ιστορίας και κοινωνίας.

 6. Μέσα στην Ιερουσαλήμ σήμερα 27/5/2019 μαθαίνουμε -είναι πλέον γνωστό πλατιά- ότι στην πλατεία Ελευθερίας ( λέγετε και Πλατεία Κουμουνδούρου) οι μαύρες πλερέζες, τα δάκρυα, οι πονεμένες εκφράσεις, τα παραπονεμένα λόγια, τα χαρτομάντηλα ( πάνε τα παλιά πανινα μαντήλια πλέον) έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό αξιοθέατο και αξιοπερίεργο ακόμα για τους μετανάστες και τους Κινέζους εμπόρους.
  Τόσο δάκρυ πλανταγμός και κλάμα με χειμάρους δάκρυα ούτε ακόμα και οι ταλαίπωροι μετανάστες όταν αφήνουν τις πατρίδες τους δεν έχουν ρίξει.
  Όλη η περιοχή πέριξ της πλατείας Ελευθερίας μέχρι τα Άνω Πετράλωνα και την πλατεία Αμαλίας Μερκούρη μέσα στην Ιερουσαλήμ κυριαρχείται απ την τις οιμωγές και τα πλαντάγματα .
  Μέσα στην Ιερουσαλήμ. Αλλά μαθεύτηκε και στους παροίκους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.