ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Η Αλήθεια για το Νοσοκομείο Λευκάδας


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

«…Αν όλα αυτά προχωρήσουν αλλοίμονο σε όποιον αρρωστήσει και δεν έχει την δυνατότητα μιας χρυσοπληρωμένης ιδιωτικής ασφάλειας…»

Κι εκεί που περιμέναμε να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, έχουν φουλάρει για τα καλά τις μηχανές τους για την κατεδάφιση του Ε.Σ.Υ. και του δημόσιου χαρακτήρα του, προκειμένου να προχωρήσει μετά η Κυβέρνηση Α.Ε. στο ξεπούλημα τμημάτων φιλέτων στους ανυπομονούντες σπόνσορες. Τόσον αγώνα έκαναν, τζάμπα ο κόπος;

Πρώτο θύμα στα καθ’ υμάς το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Ξεκίνησε η εκστρατεία με τον απόλυτα προβλέψιμο και μονότονα επαναλαμβανόμενο τρόπο των εκφραστών νεοφιλελεύθερων πολιτικών με στημένα δημοσιεύματα και τους κλασσικούς λαγούς (Μπάμπης Παπαδημητρίου για το νερό, ΠΟΕΔΗΝ για την Υγεία, κ.λπ.)

Έχουμε από τον Απρίλιο ένα μπαράζ δημοσιευμάτων τοπικά, κατά εργολαβικό τρόπο από συγκεκριμένο site συνεπικουρούμενο από τους συνήθεις γνωστούς υπόπτους του fb, οι οποίοι έχουν τόση σχέση με τα θέματα υγείας όση έχει και κατά την λαϊκή ρήση «ο φάντης με το ρετσινόλαδο». Στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων αυτών η κατασυκοφάντηση, η απαξίωση και η διαστρέβλωση γαρνιρισμένα πάντα από fake news.

Κανείς δεν αναφέρει ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία χρεοκοπημένη χώρα το 2015, παρέλαβε ένα Νοσοκομείο με καμία πρόσληψη μονίμου ιατρικού προσωπικού από το 2010 και με ιατρικό δυναμικό μόλις 19 γιατρών, με ένα χρέος 1.500.000 € και με 280.000 € βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία από νοσήλια ανασφάλιστων συμπολιτών μας για τα έτη 2013 και 2014.

Το 2019 παρέδωσε ένα Νοσοκομείο με :

Πλεόνασμα 1.200.000 € από χρέος 1.500.000 €

Διαγραφή των χρεών των ανασφάλιστων στην Εφορία

Ιατρικό δυναμικό 39 ιατρών (22 μόνιμοι, 15 επικουρικοί και 2 ειδικευόμενοι)

Καρδιολογική Κλινική και μονάδα εμφραγμάτων, για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Λευκάδας, μέσω της πρόσληψης 2 μονίμων και 1 επικουρικού ιατρού που προστέθηκαν στον ήδη υπηρετούντα 1 μόνιμο.

Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νέο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία από την δαπάνη αγοράς του από το εμπόριο.

Εγκεκριμένο, από το απερχόμενο Δ.Σ., Οργανόγραμμα που προβλέπει 68 θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού έναντι των 45 θέσεων που προέβλεπε ο Οργανισμός του 2012.

Αντί αυτών σήμερα έχουμε:

Κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής με την αποχώρηση 2 ιατρών, ενός μονίμου και ενός επικουρικού. Ο επικουρικός αποχώρησε επειδή έληγε η θητεία του και δεν υπήρχαν πιστώσεις για την επαναπρόσληψή του ή την αντικατάστασή του με άλλον από την λίστα επικουρικών. Να θυμίσουμε ότι στα τέλη του 2018 έληξε η θητεία 3 επικουρικών ιατρών (Χειρουργός – Αναισθησιολόγος – Νεφρολόγος). Τότε όμως με διαδικασίες fast track εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις, αντιμετωπίστηκαν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και σε 3-7 μέρες επαναπροσλήφθηκαν. Η σύγκριση με το σήμερα είναι τραγική. Ο έτερος, μόνιμος ιατρός έκανε χρήση του Ν. 3852/2010 και πήρε απόσπαση για την Πρέβεζα απογοητευμένος συγχρόνως, έχοντας πέσει θύμα δημόσιας καταγγελίας εκ μέρους του βουλευτή για την ψήφο του στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και η οποία δεν ικανοποιούσε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Καββαδά. Ωραία αντίληψη περί δημοκρατίας. Ας καταργήσουν λοιπόν το Δ.Σ. για να ησυχάσουμε όλοι, απλά και παστρικά.

Η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Λευκάδας σχετικά με το νέον οργανισμό που προβλέπει όπως αναφέραμε εξήντα οκτώ (68) θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού, έχει σταλεί στο Υπουργείο και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Απόρριψη του αιτήματος για άμεση αύξηση των πιστώσεων κατά 775.000 €, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι τέλους του 2019.Α ντί αυτού είχαμε έγκριση 25.000 € (!!!) η οποία μόλις επαρκεί για την μισθοδοσία του επικουρικού χειρουργού του οποίου η πρόσληψη είχε εξασφαλιστεί από την λίστα επικουρικών από τον Απρίλιο, αλλά μετεκλογικά χάθηκε. Διαβάζουμε στο Δ.Τ. του βουλευτή μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Κικίλια κατά γράμμα ‘’Σχετικά με τις θέσεις που είχαν ήδη προκηρυχθεί ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε ότι για τη θέση του αναισθησιολόγου δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος ιατρός, ενώ για τις θέσεις του οδοντιάτρου και του χειρουργού υπάρχει ενδιαφέρον. Για όλες όμως τις παραπάνω θέσεις δεν υπάρχουν πιστώσεις έτσι ώστε να μπορούν να προσληφθούν’’.

Εγκατάλειψη της ανασταλείσας λόγω εκλογών προκήρυξης 6 θέσεων μονίμων ιατρών βάσει της υπουργικής απόφασης Α.Π. Γ4α/γ.π.36305 / Σχετ. 33374, 29312, 31649 /17-5-2019 (2 Αναισθησιολόγοι, 1 Νεφρολόγος, 1 Παθολόγος, 1 Βιοπαθολόγος και 1 Γυναικολόγος).

Αντί όλων αυτών σε Δ.Τ. του βουλευτή έχουμε αόριστες αναφορές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδέχτηκε εισήγηση που κατέθεσε ο ίδιος για την κάλυψη 11 μονίμων θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς όμως να μπαίνει στον κόπο να μας αναφέρει ποιας διαβούλευσης του και με ποιους θεσμικούς φορείς ήταν αποτέλεσμα αυτή η εισήγησή του. Επειδή όμως κάτι ξέρει ή κάτι υποπτεύεται γράφει επί λέξει στη συνέχεια ”δεσμεύτηκε (η ηγεσία δηλ) για την άμεση και ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ στο αίτημα για κάλυψη των κενών« δηλ. σε απλά ελληνικά »φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά ……”.

Τίποτε βέβαια από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο!

Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που ήδη έχουν εκφραστεί και που στοχεύουν να παραδώσουν κρίσιμους τομείς στην κερδοσκοπία ημέτερων φίλων και χορηγών. Το είδαμε με την δήλωση Μπάμπη Παπαδημητρίου περί «απαράδεκτα φτηνού νερού», το είδαμε με τις δηλώσεις Χατζηδάκη περί οικονομικής κατάρρευσης της ΔΕΗ και φορτώνοντας ήδη αυξήσεις τον κοσμάκη για να την παραδώσουν πιο κερδοφόρα σε κάποιον ημέτερο. Την ίδια ώρα τα οικονομικά στοιχεία του 1ου εξαμήνου του 2019 δείχνουν ότι η ΔΕΗ είναι σε καλή πορεία και δεν έχει καμία σχέση με το καταστροφολογικό σενάριο Χατζηδάκη.

Το είδαμε και στη Λευκάδα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ σε ρόλο λαγού για το Νοσοκομείο, προκειμένου να προχωρήσουν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη περί ΣΔΙΤ και ενοικίασης μηχανημάτων από ιδιώτες (αξονικών και μαγνητικών τομογράφων).

Αν όλα αυτά προχωρήσουν εκτός του ότι «θα πούμε το νερό – νεράκι», αλλοίμονο και σε όποιον αρρωστήσει αν δεν έχει την δυνατότητα μίας χρυσοπληρωμένης ιδιωτικής ασφάλειας!

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.