Σύψας: Μέτρα έως το καλοκαίρι του 2021 – 1,5 χρόνο για το εμβόλιο


«Το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε το δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα, ελπίζουμε να είναι ηπιότερο από το κύμα της άνοιξης. Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.  Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανακλειστούμε σπίτι» σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας. Επίσης, εκτίμησε ότι και του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε μέτρα καθώς για το εμβόλιο χρειάζεται 1-1,5 χρόνος.

«Ξεκινάμε από πολύ καλές προϋποθέσεις» είπε ο ίδιος σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στην καραντίνα: «Έχουμε R0 κάτω από το μισό, πολύ καλό καιρό που κατά πασά πιθανότητα δεν ευνοεί τη μετάδοση του ιού, αλλά ο ιός δεν συγχωρεί τα λάθη. Αν συνεχίζουμε να συνωστιζόμαστε σε μεγάλους βαθμούς μπορεί να έχουμε πισωγυρίσματα ή μπορεί να έχουμε ακόμη και επάνοδο του lockdown».

«Σχετικός κίνδυνος εισροής τουριστών που θα είναι φορείς»

«To κομβικό σημείο στον τουρισμό είναι οι αεροπορικές συγκοινωνίες ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις πως θα λειτουργήσουν οι ευρωπαϊκές. Αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές θα υπάρχουν διμερείς αποφάσεις. Δεν τέθηκε θέμα τεστ πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο και προφανώς είναι τεχνικά δύσκολο. Το ιδανικό αυτόν θα ήταν. Αλλά είναι οικονομικά ασύμφορο εκατομμύρια τεστ για εκατομμύρια τουρίστες».

Ως προς τον τουρισμό, εκτίμησε πως θα υπάρχει ένας σχετικός κίνδυνος εισροής τουριστών που είναι φορείς του κορονοϊού, παρά την εκτεταμένη χρήση μάσκας στις αεροπορικές συγκοινωνίες, τα νέα φίλτρα εξαερισμού στα αεροσκάφη, τον διαφορετικό τρόπο προσέλευσης των τουριστών στο αεροδρόμιο και τα λοιπά μέτρα.

Αναφερόμενος στις παραλίες, ο κ. Σύψας σημείωσε πως «όλα είναι θέμα συνηθείας. Το βασικό είναι το μπάνιο, το ότι στριμωχνόμαστε σε ένα μπιτς μπαρ θα το στερηθούμε για ένα καλοκαίρι». Πρέπει να προσέξουμε τον συνωστισμό στις παραλίες, για να μην ξανακλείσουν. Το αντισηπτικό αρκεί. Ο ιός δεν μεταδίδεται από τη θάλασσα, από το νερό», σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Το επίπεδο στην χρεωκοπημένη Ελλάδα με τις καθέδρες των ατομθκών δικαιωμάτων,και τον τουρισμό ώς κουλτούρα , δεν είναι ικανό ούτε πρόκειται να ακούσει απόψεις ειδικευμένων.
    Πρόσθετα και γιατί πρέπει αυτό το επίπεδο να προβάλει τα νέα μοντέλα ταυουάζ στις πλάζ.
    Μπορεί να απαγορευτεί το ιδιωτικό ατομικό δικαίωμα της έκθεσης των ταουάζ?? Πλέον τα νέα μοντελάκια μπανιερά ( μαγιό).Και αυτός είναι ο λόγος που ήδη γέμισαν χυμάτα και τσουβαλάτα από την αρχή Μάη οι παραλίες. Είναι και τα επιδόματα που εξυπηρετούν το όλο consept.
    Το κράτος καλά είναι να σκεφτεί να δώσει επίδομα εφαρμογής των ιατρικών συστάσεων
    Τότε μπορεί κάποιοι να ακούσουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.