Συνελήφθη οδηγός που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα οδήγησης…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Λευκάδα

 

Επιπλέον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης

 

Συνελήφθη, σήμερα (23-09-2020), τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας, ημεδαπός για οδήγηση υπό την επήρειας μέθης και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27955 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Χρόνια πίσω την αρχή της δεκαετίας του 1980 , κάποιος τύπος εκ της Νήσου Λευκάδος, οικοδόμος χρόνια στην πρωτεύουσα, είχε σε πολύ εκτίμηση τον εαυτό του- και διατυμπάνιζε σε γνωστούς φίλους παρέες- ότι οδηγεί χωρίς δίπλωμα στην πρωτεύουσα που ζούσε, και μάλιστα είχε και ένα βαρύ όχημα μεγάλο τύπου sedan για λόγους προστασίας της εποχής.
  Το μεγάλο αυτό κούρσα όχημα ήταν και εντυπωσιακό και ασφαλώς την εποχή της λύσσας και μανίας με το μεγαλύτερο αυτοκίνητο να συνιστά και κοινωνικό stotus , έκανε τον ίδιο ( που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ) να νοιώθει σαν κάπως δηλαδή καλύτερος απ τους άλλους .
  Ήταν και η εποχή που επεβλήθησαν τα μονά ζυγά , και άρχισε η στροφή του κόσμου και στα μικρότερα αυτοκίνητα και ταυτόχρονα είχε διπλασιαστεί η τιμή των αυτοκινήτων – το 1980- σε μια νύχτα λόγω ύξησης της φορολογίας που τότε τέλος της δεκαετίας του 1970 αρχή των ‘980s τα έσοδα απ την φορολογία των αυτοκινήτων στήριζαν το 30% του προυπολογισμού εσόδων του κράτους σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ίδιου του κράτους.
  Ο χωρίς δίπλωμα αυτός οδηγός – αυτοσχέδιος οικοδόμος , πολύ κορδωμένος λόγω αυτοκινήτου που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα,- δεν είχε ούτε ασφάλεια του αυτοκινήτου που ώς τότε δεν ήταν υποχρεωτική ,- το υποχρεωτικό έγινε αργότερα- , αλλά και υποχρεωτική να ήταν ασφάλιση του αυτοκινήτου δεν μπορούσε να κάνει εφ όσον δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.
  Αυτός ο τύπος ανθρώπου παρήγαγε μάλιστα και ιδεολογία και κοινωνική πρακτική, μια και πάρκαρε το βαρύ αυτοκίνητο κατά μεσίς δρόμων για να επιδικνύει την κοινωνικόοικονομική άνοδό του , που συνοδευόνταν και απ την προτίμησή του να πίνει ου’ι’σκυ – έπινε τότε Τζώννυ που πορπατάει ( Τζώννυ Γουόκερ ) – όταν το ου΄ισκυ ήταν περίπου άγνωστη ποσότητα στα τότε καφενεία και στις γεύσεις της επαρχίας και γενικά και της πρωτεύουσας και της Ελλάδος.
  Την πρακτική της μαγκιάς και της κορδωμένης λογοδιάρροιας την συνέχισε για χρόνια ηλικιακά. Και ένοιωθε σαν κάπως ο ίδιος καλύτερος και φκιαγμένος κοινωνικά και κορδωμένος – ( γαμάτος σε μάγκικους όρους μεταγενέστερους ) χρόνια.
  Μπορεί ηλικιακά να είναι εν ζωή ακόμη ή όχι … όπως και νάναι εν ζωή ή να μην είναι όμως αυτός ο τύπος ήταν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.