Συνεδρίαση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), με τηλεδιάσκεψη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΤΑ Σ.Ο.Π.Π. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΟΥ

 

 

Το συντονισμό των Οργάνων και Φορέων για την ενημέρωση της αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού είχε ως αντικείμενο η συνεδρίαση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e:Presence.gov.gr, την οποία προσκάλεσε η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Συμμετείχαν περιφερειακοί σύμβουλοι που αποτελούν μέλη των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και στελέχη των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και των Διευθύνσεων Υγείας, στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Διευθυσεων Αστυνομίας κάθε Περιφερειακής Ενότητας, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων και οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κάθε Περιφερειακής Ενότητας, οι Λιμενάρχες Κερκυρας και Κεφαλονιάς, οι διοικητές των Νοσοκομείων και στέλεχος του ΕΚΑΒ, οι Διοικητές των Αεροδρομίων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Ιθάκης.

Η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων αφορούσε στις εξελίξεις εξάπλωσης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Οργάνων και Φορέων και τις σχέσεις με τις Δημοτικές Αρχές αλλα και με την κυβέρνηση στην εκστρατεία αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί και η ανάγκη συνεχούς τήρησή τους από τους πολίτες και οι ιδιαίτερες περιπτώσεις που πρέπει να τύχουν εξειδίκευσης σε ομάδες εργαζομένων.
Συζητήθηκαν οι ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την προστασία του προσωπικού τόσο για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, όσο και σε επιπεδο δομών υγείας (Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ) και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους.

Δρομολογήθηκαν και επιλύθηκαν ζητήματα που έθεσαν οι Υπηρεσίες των οργάνων και συζητήθηκαν τα σχέδια προετοιμασίας για σενάρια αυξημένων αναγκών σε όλα τα επίπεδα σε περίπτωση πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων.

 

Αυριο, Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, και ώρα 10πμ, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου, έχει προσκαλέσει, σύσκεψη εργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των 11 Δήμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης “e:Presence.gov.gr” (https://epresence.gov.gr), με κύριο θέμα: “Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19”.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.