Συναυλία του Γερμανικού Μουσικού Σχολείου “Erich Klausener Realschule”….


Oι τελειόφοιτοι του γερμανικού Μουσικού Σχολείου EKS – Big Band θα βρεθούν για δεύτερη φορά στη Λευκάδα για να χαρίσουν όμορφες μουσικές στιγμές με ξεχωριστές μελωδίες μεταξύ των οποίων και ελληνικές στο ειδυλλιακό Κηποθέατρο , στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Λευκάδας.

Εδώ και 20 χρόνια, από το 1997, κάθε δεύτερη χρονιά οι απόφοιτοι του σχολείου επιλέγουν την Πρέβεζα τόσο για τις διακοπές τους όσο και την παρουσίαση της δουλειάς τους μέσα από συναυλίες που δίνουν στην ευρύτερη περιοχή.
Για φέτος συναυλίες το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί στην Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, και τη Λευκάδα.

Η πρωτοβουλία να έρχονται στην Πρέβεζα ξεκίνησε μετά από πρόταση που έγινε πριν από πολλά χρόνια από την Χρυσάνθη Παππά – Καρλ, με καταγωγή από την Πρέβεζα, κάτοικο τότε Γερμανίας, η οποία θέλοντας να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προβολή της ευρύτερης περιοχής, έκανε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σχολείο επιλέγει δύο ευρωπαϊκές χώρες, εναλλάξ κάθε χρόνο. Η μία είναι η Ελλάδα και η δεύτερη η Αγγλία.
Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός πως οι συναυλίες όχι μόνο δίνονται δωρεάν αλλά και όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, σίτισης κ.λπ., καλύπτονται από τα ίδια τα παιδιά και το ταμείο τους, από χρήματα που έχουν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας συναυλίες στην χώρα τους.

Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η ελληνική βραδιά που διοργανώνει η κ. Παππά – Καρλ σε συνεργασία με τον Δήμο Χέρτεν στην Γερμανία, τον Οκτώβριο, μετά την επίσκεψή του σχολείου στην Ελλάδα, η οποία συγκεντρώνει πάνω από 3000 άτομα κάθε φορά. Εκεί, μεταξύ άλλων προβάλλονται τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο από την ευρύτερη περιοχή, που έχουν συγκεντρώσει οι μαθητές του σχολείου, αλλά και των συναυλιών στα μέρη που έχουν δώσει, συμβάλλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο στην προβολή της Ελλάδας.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22945 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.