Συνάντηση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά με την Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 19 Δεκεμβρίου 2019

 

Θανάσης Καββαδάς: «Το Καρσάνικο Κέντημα γίνεται το πρώτο στοιχείο λευκαδίτικου πολιτισμού που εντάσσεται επίσημα στη λίστα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας» – Συνάντηση του Βουλευτή με την Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη

 

Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας της Ελλάδας εγγράφηκε το Καρσάνικο Κέντημα, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν.Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά και ενέργειες της κυρίας Μαύρας Αρβανίτη. Η σχετική απόφαση, που υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, έπειτα από συνάντηση με τον Βουλευτή, βάζει για πρώτη φορά ένα στοιχείο του λευκαδίτικου πολιτισμού στον χάρτη της εθνικής παράδοσης.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν στις 10 Φεβρουαρίου 2018, έπειτα από συνάντηση του Βουλευτή με την κ.Αρβανίτη, την οποία καθοδήγησε προκειμένου να υποβάλλει αίτηση στο Υπουργείο πολιτισμού, για την αναγνώριση της τέχνης ως στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, στο πλαίσιο σχετικής Σύμβασης της UNESCO.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με υπογραφή της Υπουργού κ.Μενδώνη, παρουσία του Βουλευτή, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που έχει η παράδοση αυτή για την Λευκάδα, επισημαίνοντας ότι η εθνική αναγνώριση και η διεθνής προβολή θα δώσει κίνητρα σε νεότερες γενιές να ασχοληθούν και να συνεχίσουν την τέχνη, ενώ θα κάνει πιο αναγνωρίσιμα τα έργα των κεντήστρων της Λευκάδας και θα τους δώσει προστιθέμενη αξία.

Επισημαίνεται ότι φάκελοι για ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας έχουν κατατεθεί επίσης για τις Φακές Εγκλουβής, το παιχνίδι Αμπαλί και το Πορσάνικο Μαχαίρι, για την πορεία των οποίων ο Βουλευτής σχεδιάζει νέο κύκλο συναντήσεων.

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.