Συνάντηση Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη….


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην πρωτεύουσα της Ελλάδας

Συνάντηση Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

 

Σε ζεστό και δημιουργικό κλίμα έγινε η συνάντηση της  Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με θέμα συζήτησης την παρουσία των Ιονίων Νήσων στην Αθήνα, με το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό των επτανησιακών κοινοτήτων αλλά και τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για την ανάδειξη των συμβόλων και του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης παρουσίασε στο Δήμαρχο Αθηναίων το χρόνιο αίτημα των Επτανησίων για την τοποθέτηση αγάλματος του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού σε κεντρικό σημείο (πλατεία) της Αθήνας.

Αναφέρθηκε σε διαβήματα χωρίς θετική ανταπόκριση που έχουν γίνει σε προηγούμενους Δημάρχους της Αθήνας, καθώς και σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το 2013 με δέσμευση μάλιστα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση της φιλοτέχνησης του αγάλματος.

«Οι επετειακές εκδηλώσεις για το 2021 αποτελούν το ιδανικό πλαίσιο για να αναδειχθεί η προσφορά των Επτανησίων στην Εθνική Επανάσταση και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, να τιμηθούν τα πατριωτικά και τα δημοκρατικά της ιδεώδη με κορυφαίο σύμβολο το Διον.Σολωμό αλλά και η συμμετοχή στο χτίσιμο της νεώτερης Ελλάδας», τόνισε η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Ο δήμαρχος Κ.Μπακογιάννης δέχθηκε την πρόταση με ενθουσιασμό και διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη για την προσωπική του ενασχόληση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και την ευχαρίστησε για την προσφορά της Περιφέρειας προς την Αθήνα.

Ο Δήμαρχος άκουσε επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον  την πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τη συνεργασία τους, με στόχο τη δημιουργία Επτανησιακής Λέσχης στην Αθήνα σε κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει ο Δήμος της Αθήνας και να επισκευάσει και εξοπλίσει η Περιφέρεια με τη συνεισφορά χορηγιών.

«Ο πολιτισμός μας ασκεί γοητεία  παντού στην Ελλάδα. Πρέπει να γίνει ορατός στην καρδιά της χώρας και στο κέντρο των αποφάσεων που είναι η Αθήνα. Οι Επτανήσιοι της πρωτεύουσας αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τις πρωτοβουλίες μας και αρχίζουν να ανακτούν τη χαμένη τους υπερηφάνεια. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στη δέσμευσή μας για μεγαλύτερη λάμψη των νησιών μας και στην προετοιμασία ενός καλύτερου μέλλοντος», κατέληξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24647 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.