Συνάντηση Ρόδης Κράτσα με τους νέους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος Ιονίων Νήσων και Κέρκυρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ηΠεριφερειάρχηςΡόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τους νέους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος Ιονίων Νήσων και Κέρκυρας

 

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας, ο νέος  Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων,Αρχιπύραρχος,  Ιωάννης Πανόπουλος και  ο νέος Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Πύραρχος, Νίκος Κολοβός.

 

Η συνάντηση, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ.Πανόπουλου , στη Διεύθυνση της Περιφερειακής Διοίκησης Ιονίων Νήσων και του κ.Κολοβού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού Κέρκυρας.

 

Ηκ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου καλωσόρισε  τους νέους διοικητές και τους ευχήθηκε  γόνιμη και παραγωγική θητεία, ενώ επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία  μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, όπως και με τον κ.Πανόπουλο από τη θητεία του στη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σταθμού Ζακύνθου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκανθέματα που αφορούν την πυρασφάλεια, την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία κυρίως σε περιοχές με ιδιαίτερες συνθήκες, όπως η παλιά πόλη της Κέρκυρας, οι παραδοσιακοί οικισμοί των χωριών, όπου καθίσταται δύσκολη η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων.

 

Η Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των πολυσύχναστων παραλιών  και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων πρόληψης και πυρασφάλειας σε παραλίες που δεν υπάρχει διέξοδος διαφυγής, όπως είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αλλά και σε  άλλες περιοχές που δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 

Παράλληλα η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις υποδομές, την ανάγκη στελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και τις επικρατούσες συνθήκες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικότερα της Κέρκυρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισφραγίστηκε η αμοιβαία συνεργασία και η συμπόρευση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, της περιουσίας τους και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.