Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου σε στελέχη της Eurobank


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.  Σκιαδαρέσης Σωτήρης συναντήθηκε χθες με την Περιφερειακή Διευθύντρια της Eurobank για την αγορά Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας κα Μπαλαούρα και με τον Υπεύθυνο Υποκαταστήματος  Λευκάδας κ. Λάσκαρη.

Η συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε  σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο,  επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται του επιχειρηματικού και του τραπεζικού χώρου.

Είναι  προφανές  ότι  επιχειρηματικότητα χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν υφίσταται αλλά εξίσου  προφανές  είναι ότι και τράπεζα χωρίς επιχειρηματίες δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Τα στελέχη ενημέρωσαν τον Πρόεδρο ότι η Εurobank στοχεύει στην στήριξη της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας στον τουριστικό τομέα, βοηθώντας  στην πράξη τους επαγγελματίες, να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις σύγχρονες και ολοένα πιο απαιτητικές ανάγκες ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού κλάδου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, συζήτησε με τα στελέχη της τράπεζας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες με το ποσοστό της προμήθειας που εισπράττουν τα τραπεζικά ιδρύματα στο σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες μέσω των συσκευών POS.  Για το λόγο αυτό, έκανε αίτημα να προσφερθεί έκπτωση από την Eurobank, ειδικά στα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Η κα Μπαλαούρα υποσχέθηκε ότι θα εξετάσουν το θέμα και θα απαντήσουν άμεσα στον φορέα.

Συμφωνήθηκε επίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα η διοργάνωση εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Λευκάδας με εξειδικευμένα στελέχη της τράπεζας Εurobank για την άμεση ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Να ενισχύσουν την εργασία όχι τις επιδοτήσεις αποχώρησης απ την εργασία says:

    Να μην πιέζουν τους εργαζόμενους να αυτοπαραιτηθούν με δήθεν εθελουσία με κάπια αποζημίωση , γιατί ενισχύουν το φαινόμενο της γενικευμένης απαξίωσης της εργασίας. Και οι κάθε λογής εργοδότες να προσπαθήσουν να ανοίξουν αναπτυξιακούς δρόμους με θέσεις εργασίας, όχι με θέσεις εθελουσίας ανεργίας.
    Εκτός και την ανάπτυξη της χώρας την βλέπουν ως ανάπτυξη όχι για όλους.
    Το φαινόμενο της εθελουσίας αποχώρησης απ την εργασία αριθμεί κοντά 30 έτη με ένταση από το 2002 και μετά, που επιδοτήθηκε μη εργασία.
    Για τούτο και η μαζική ανεργία σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.