Συνάντηση προέδρου Επιμελητηρίου και προέδρου ΕΟΑΕΝ Σωτήρη Σκιαδαρέση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΑΕΝ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

Συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για ζητήματα των νησιωτικών περιοχών, διεξήχθη τη Δευτέρα 2/12 στο Υπουργείο Τουρισμού. Στη συνάντηση που έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Δημήτρης Συξέρης και το μέλος του Δ.Σ του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης, τόνισε στον Υπουργό την σημασία που έχει για την ανάπτυξη, η τουριστική εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών και εργαζομένων και ζήτησε την ενίσχυση του θεσμού. Ο κ. Σκιαδαρέσης, παρουσίασε αναλυτικά στον Υπουργό τις θέσεις του ΕΟΑΕΝ για το συγκεκριμένο θέμα, για τις οποίες ο κ. Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι τεκμηριωμένες και άκρως ρεαλιστικές. Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης μια σειρά από επιμέρους ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως την αναγκαιότητα κατάργησης του τέλους διανυκτέρευσης, τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (τ.Air BnB) κ.α

Παρουσιάστηκε επίσης η δυναμική των ειδικών μορφών τουρισμού (Ιαματικός, Γαστρονομικός, Θαλάσσιος) και την αναγκαιότητα για εξειδικευμένη προβολή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και την διάθεση των νησιωτικών Επιμελητηρίων να συμβάλουν στις σχετικές προσπάθειες του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Αναφορά έγινε επίσης στην πρόταση του ΕΟΑΕΝ για θεσμοθέτηση του θεσμού του «Τοπικού Συνοδού-Ξεναγού» και την συμβολή του στην προώθηση της ιστορίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής στους τουρίστες.

Ο Υπουργός ζήτησε την ενεργή συμμετοχή του ΕΟΑΕΝ σε μια σειρά ενέργειες και δράσεις για την βελτίωση του Τουριστικού Προϊόντος της Χώρας, κάτι που αποδέχτηκε αμέσως η αντιπροσωπεία του ΕΟΑΕΝ, δηλώνοντας στον κ. Θεοχάρη πως θα υποβληθούν μια σειρά εξειδικευμένων προτάσεων στο Υπουργείο το προσεχές διάστημα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.