Συμμετοχή συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας στην κινητοποίηση της Πρέβεζας για την υγεία…


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

—————————————————————————————–

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας για την Υγεία

ΤΡΙΤΗ 26/5 &ΩΡΑ 7:30 μμστα παλαιά ΚΤΕΛ Πρέβεζας

—————————————————————————————–

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕΛΩΝΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Συνεχίζουμε τους κοινούς αγώνες ενάντια στην καταστροφική πολιτική για τους εργαζόμενους και το λαό, της κυβέρνησης &  της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου.

 

  • Πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης  της υγείας.
  • Πολιτική διαχρονικής μείωσης των Κρατικών δαπανών  και μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.
  • Πολιτική που μεταφέρει στις πλάτες των ασφαλισμένων και των εργαζομένων τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας που αναγκάζονται χρόνο με το χρόνο να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας, ενώ την ίδια ώρα πληρώνουν ασύλληπτους  φόρους.
  • Πολιτική που θεωρεί «έξοδο» και «κόστος» τη στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.Πολιτική που καταδικάζει το επιστημονικό προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό κτλ), στην περιστασιακή απασχόληση, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας,στην ανεργία και  στο ξενιτεμό.
  • Πολιτική που διέλυσε τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και αναγάγει την πρόληψη σε ατομική υπόθεση.
  • Πολιτική που ενισχύει και επιδοτεί με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας και τους κλινικάρχεςπου κατά  τη διάρκεια της πανδημίας αποδείχτηκε  περίτρανα ο παρασιτικός και κερδοσκοπικός του χαρακτήρας.
  • Πολιτική , που με αφορμή την πανδημία τουκορονοϊούκαι την βαθιά ύφεση στις καπιταλιστικές οικονομίες, σημάδια της οποίας προϋπήρχαν πριν την πανδημία, τσακίζει τα  εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, επιδοτεί με δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και στέλνει το λογαριασμό στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.

 

Συμπορευόμαστε μαζί με άλλα  εργατικά σωματεία,  στο διαρκή αγώνα για αποκλειστικά δημόσια  και δωρεάν υγεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αγωνιζόμαστε για να είναι τα νοσοκομεία χώροι κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.Παλεύουμε για να είναι η υγεία κοινωνικό αγαθό  και όχι «εμπόρευμα» που θα πουλιέται και θα αγοράζεται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

Συμπαραστεκόμαστε στο  σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας που όλο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας ταξικό προσανατολισμό, ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας και μπήκε μπροστά διεκδικώντας καλύτερες και  δωρεάν υπηρεσίες υγείαςγια όλους τους εργαζόμενους  και τον Πρεβεζιάνικο λαό.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου  Πρέβεζας που στόχο έχουν να φοβίσουν τους εργαζόμενους χτυπώντας πρωτοπόρους αγωνιστές.

ΔΕΝ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους !!!

Η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα πρέπει να είναι η απάντηση μπροστά  στην εξελισσόμενη σφοδρή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου ενάντιαστους εργαζομένους και τηνεργατική τάξη.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας. Προετοιμαζόμαστε  για σκληρή  μάχη απέναντι στον «ορατό» εχθρό που είναι η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Αρκετά   πληρώσαμε   την   κρίση   &  την  ανάπτυξή τους

Όλοι   στον   συλλογικό αγώνα

Όπλο  μας    η   αλληλεγγύη μας

Το  ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.