Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: “ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  την καταδίκη και την τιμωρία των  Ναζί-Φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.”


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  την καταδίκη και την τιμωρία των  Ναζί-Φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.

 

Συνάδελφοι υγειονομικοί εργαζόμενοι

Μετά από πέντε χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων τελειώνει η δίκη του πολιτικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής».Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη  ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου. Στα πέντε αυτά χρόνια  αποδείχτηκε ο πραγματικός χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής» ως εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης, ως εργαλείο του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλωνενάντια στους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, ενάντια στο ίδιο το λαϊκό-εργατικό  κίνημα.

Υπάρχει άλλωστε, η ιστορική πείρα που φανερώνει ότι το «αυγό του φιδιού» γεννιέται και θρέφεται στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του κέρδους. Αξιοποιείται σε συνθήκες δυσκολίας του αστικού πολιτικού συστήματος να ενσωματώσει τη λαϊκή  δυσαρέσκεια   και σκοπό έχει να τσακίσει το  εργατικό-λαϊκό κίνημα και τις αγωνιστικές του διαθέσεις όταν  βρίσκονται σε άνοδο, όπως έγινε τα πρώτα χρόνια της δεκαετούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και την περίοδο 2010-2014.

Στρέφεται  ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό ανεξάρτητα από τη γλώσσα, το φύλο, τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, κλπ. Χρησιμοποιείτε για να προστατέψει   τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, όπως φάνηκε από τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της «Χρυσής Αυγής», τη δολοφονία του αντιφασίστα  Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕστη  Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές και λαϊκούς ανθρώπους.

Η ίδια, όμως, ιστορική πείρα αποδεικνύει πως η αποφασιστική απάντηση στο φασισμό και στο ναζισμό, σε οργανώσεις όπως η “Χρυσή Αυγή”, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα  του λαϊκού κινήματος, με αιτήματα που θα στοχεύουν  και θα αναδεικνύουν τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Ως ταξικό  σωματείο  ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο του μόχθου, κάθε λαϊκό άνθρωπο να απομονώσει  κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Γιατί οι λαοί δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα μεταξύ μας. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και το σύστημά της, που γεννά τις κρίσεις, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την προσφυγιά.

Και επειδή ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, ο Φασισμός-Ναζισμός  θα υπάρχει όσο θα υπάρχει και  καπιταλισμός, είναι επίκαιροι όσο ποτέ  και δείχνουν το δρόμο,οι στίχοι του Φώντα Λάδη:

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος! Τσάκισέ τον!».

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου την ΤΡΙΤΗ 6 Οκτώβρη ώρα 7:00 μμ στον Αη-Μηνά,  ενώνοντας τη φωνή μας με εκατοντάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και συνδικάτα  με αίτημα:

«ΟΙ  ΝΑΖΙ  ΣΤΗ  ΦΥΛΑΚΗ» 

Το ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.