Στον «αέρα» ο τουρισμός: Ξενοδόχοι και γιατροί γυρνούν την πλάτη στα υγειονομικά πρωτόκολλα


Την ώρα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει εκπονήσει ένα άρτιο σχέδιο για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα κρούσματα κορονοϊού, εισαγόμενα και εγχώρια, οι ξενοδόχοι, της γυρνούν την πλάτη. Η χώρα μετρά αντίστροφα για να ανοίξει πλήρως τα σύνορα, όμως τα νησιά δεν βάζουν… πλάτη. Ξενοδοχεία καραντίνας μετρημένα στα δάκτυλα, ακόμα λιγότεροι οι γιατροί που θα τα στελεχώσουν και το πλάνο-τουρισμός, με το οποίο η κυβέρνηση παίζει τα… ρέστα της για να ρεφάρει μεγάλο ποσό από τη δημοσιονομική τρύπα που δημιούργησε ο κορονοϊός, δείχνει να τινάζεται στον αέρα.

«Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά. Έχουμε μόνο έναν αγροτικό γιατρό, δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας. Υπάρχει ένας ακόμα γιατρός που είναι από τους Γιατρούς του Κόσμου. Δηλαδή υπάρχουν δύο γιατροί για όλο το νησί» λέει στο Open TV ο Αντώνης Αγάς, που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο στο νησί της Φολεγάνδρου. «Η λήξη της προθεσμίας ήταν την Πέμπτη (.σ.: 18 Ιουνίου) κι αυτή τη στιγμή είμαστε χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας» τονίζει στο Ανοιχτό Κανάλι, η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πάρου. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία καραντίνας απέφερε μόλις 40 αιτήσεις από τα τουλάχιστον 100 που χρειάζονται. «Ποιος θα μπει σε μία τέτοια διαδικασία, εάν θέλουν να πάνε σε ένα ξενοδοχείο με 40 δωμάτια. Με τον ΦΠΑ είναι 400 ευρώ την ημέρα. Αυτό το ξενοδοχείο για να επανδρωθεί θέλει το λιγότερο 10 άτομα. Με 12.000 ευρώ το μήνα, με τον ΦΠΑ μέσα θα μπορέσει ένα ξενοδοχείο να πληρώσει; Δεν πρέπει να καθοριστεί η αμοιβή; Πρέπει να είναι έρμαιο ο ξενοδόχος;» διερωτάται ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου (ΠΙΣ).

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποτελούν τροχοπέδη για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προέτρεψε μέσω των διαγγελμάτων του ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους και τους ζήτησε να μην αφήσουν κλειστά τα καταλύματά τους, οι ξενοδόχοι δεν ξέρουν εάν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα, καθώς καλούνται να βρουν λύσεις στο θέμα με τους γιατρούς. Κι αυτό διότι το πρωτόκολλο ασφαλείας ορίζει έναν γιατρό για κάθε ξενοδοχείο. «Με τους ιδιώτες γιατρούς που μιλήσαμε κανένας δεν δέχεται να αναλάβει αυτή την ώρα την ευθύνη» τονίζει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Προφανώς κάποιος πρέπει να μας πει με ποιους γιατρούς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Απ ό,τι ακούω υπάρχει θέμα αμοιβών» σημειώνει η Μάνια Αμπατζή.

Πάντως, ο ιατρικός σύλλογος δηλώνει «παρών» με 200 ιδιώτες γιατρούς που είναι διαθέσιμοι στις Κυκλάδες για να εξετάζουν ύποπτα κρούσματα, ενώ θα υπάρχει και ομάδα άμεσης επέμβασης που θα πηγαίνει στα μικρά νησιά. Αυτό που καλείται να εξαργυρώσει η χώρα μας είναι η επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Όλοι ελπίζουν σε επανάληψη του ελληνικού θαύματος τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27513 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Το μεταφυσικό στοιχείο και ο αέρα πατέρα προσδιορισμός των κοινωνικών φαινομένων και λειτουργιών, η τυχαιότητα και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, είναι το βασικό χαρακτηριστικό εγγενές και αξιωματικό της Νεοελληνικής πραγματικότητας και καθημερινότητας.
    Σε μια χώρα σε 10ετή μνημονιακή χρεωκοπική ή αμέσως μεταχρεωκοπική επιτροπεία, με διαλυμένες τις κοινωνικές υποδομές μετά την 10 ετή συγκυρία, με την αίσθηση εξάντλησης των ανθρώπων, μπορεί κανένας να υποθέσει ότι μπορεί έστω και κάτω από όποια αναγκαιότητα μπορεί να υπάρχει συντεταγμένη δυνατότητα λειτουργίας??? Και αν η αντινετώπιση της επικίνδυνης πανδημίας αναγκαστικά πέρασε χωρίς απώλειες και ευτυχώς για την χώρα , αυτό έγινε μετά από γενναία αναγκαία πολιτική απόφαση να κλείσει η χώρα , και έτσι έπρεπε να γίνει.
    Τίποτα όμως δεν εγγυάται για την ευρυθμία λειτουργίας του συστήματος της καθημερινότητας στη ή αμέσως αρχικά μετακορονοική εποχή ( ο κίνδυνος κατά τους ειδικούς παραμονεύει ). Εύρυθμη λειτουργία υπό συνθήκες όμως της προφύλαξης απέναντι στον κορονοιό.
    Αφαίρεση του πραγματικού καλά είναι να μην γίνεται ποτέ , έστω και στην περίπτωση του άκρως ελπιδοφόρου ιδεαλιστικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.