Στο προσκήνιο και αυτό το καλοκαίρι η πολύπαθη παραλία “Μύλος”


Στο προσκήνιο έρχεται και αυτό το καλοκαίρι η πολύπαθη παραλία Μύλος, καθώς στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Lefkadatoday έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο άσπρο κουτί, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι καντίνα.

Ωστόσο από την φωτογραφία δεν φαίνεται ευδιάκριτα που είναι τοποθετημένη και  αν αυτή βρίσκεται στον παλιό Αιγιαλό,  καθώς αν συμβαίνει αυτό θα πρέπει  ο εκμισθωτής να  έκανε τροποποίηση της σύμβασης με την ΕΤΑΔ, διότι με την περυσινή σύμβαση είχε μόνο δικαίωμα διέλευσης από εκεί.

Υπάρχει όμως και περίπτωση να έχει τοποθετηθεί σε χώρο ιδιοκτησίας του, κάτι που δεν φαίνεται καθαρά από τις φωτογραφίες.

Η διετής σύμβαση του εκμισθωτή λήγει αυτό το καλοκαίρι και με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις παραλίες και αιγιαλούς για να εκμισθωθεί ξανά, χρειάζεται η πλειοψηφία του νέου δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή οι 17 από τους 33  δημοτικούς συμβούλους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη καντίνα, αλλοιώνει την ομορφιά μιας παρθένας παραλίας, που οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, ξεπέρασαν την χώρα μας και πήραν παγκόσμια διάσταση.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25721 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Δεν έχει χαθεί η ευκαιρία για δόμηση οικιστική καθ ύψος μάλιστα της περιοχής Μύλος. says:

  Η μεγάλη ευκαιρία για την Λευκάδα χάθηκε, όταν δεν είχε αυτοπροταθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η παραλία Μύλος και η κτηματική περιφέρεια της παραλίας, για να γίνουν ουρανοξύστες 1000 μέτρα.
  Υπάρχει όμως ακόμα ευκαιρία, μια και οι Γιαπωνέζοι πειραματίζονται χρόνια με ουρανοξύστη 2000 μέτρων μελετητικά, και τα Ελληνικά υπουργεία χωροταξίας περιβάλοντος και το κτηματολόγιο και οι πολεοδομίες να έχουν κατά νού και να είναι έτοιμοι για να προσφερθεί η περιοχή για την εν λόγω κατασκευή και εκμετάλευση. Ενας πρόσθετος λόγος που ευνοεί το όλο σχέδιο είναι ότι τώρα πλέον υπάρχουν οι κτηματογραφικές ηλεκτρονικές συνισταμένες γεωγραφικού πλάτους και μήκους , και μπορεί να αποφευχθούν προβλήματα δόμησης και ιδιοκτησίας χωραφιών που θα αποτελέσουν την οικοπεδική θέση στην περιοχή του όλου εγχειρήματος. Ο παλιός κίνδυνος όταν γίνεται η εκσκαφή στην ιδιοκτησία στην πλαγιά να υποχωρεί και η ιδιοκτησία της κορυφογραμμής , με τις νέες τεχνικές κτηματογράφησης και δόμησης μπορεί να αποφευχθούν. Ακόμη στο όλο σχέδιο για την κατασκευαστική δόμηση της περιοχής Μύλος, να προταθεί και το αρχιτεκτονικό σχέδιο της γυάλινης διπλής διαγωνίου σε μορφή ουρανοξύστη, όπως οι ουρανοξύστες στην Νέα Υόρκη. Αυτό θα είναι μια καινοτομία αρχικεκτονική για την περιοχή.
  Η ευκαιρίες για την Λευκάδα και την δόμηση στην περιοχή Μύλος δεν έχει χαθεί.

 2. Ορατή αρχιτεκτονική έξαρση καθ ύψος από Πευκούλια ώς τα Νηρά Λευκάτα. says:

  Στο τμήμα της Λευκάδος αοό Πευκούλια ( Λαγκάδα παλαιότερα) μέχρι τα Νηρά και τον φάρο Λευκάτα , μπορεί να γίνει ένα παράλιο συνεχόμενο τουριστικό θέρετρο μετην μορφή οικιστικού παραλιακού μετώπου καθ ύψος -κατά μεγάλο ύψος δόμησης της αισθητικής της ορατής εκ μακρόθεν έξαρξης εφάμιλη σε ουρανοξύστες του Μανχάταν της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με την αισθητική του Ντουμπά’ι’.
  Μια αρχιτεκτονική έκφραση ομησης σε μιγμα οπλισμένου σκυροδέματος, σιδήρου σιδεροκολώνες και γυαλί ( υαλοπετάσματα) πρόσοψης. Μέσα στο βραχώδες όπου υπάρχει έδαφος μπορι να δημιουργηθούν στα υπόγεια των κτιριακών συγκροτημάτων, των ουρανοξυστών, έξοδοι πρός την θάλασσα και τεχνητές παραλίες για τους παραθεριστές.Και όπου υπάρχει παραλία ήδη τα κτίσματα να γίνουν πίσω απ αυτή.
  Ειδικές για celebrities και vips παραθεριστές κατασκευές θα πρέπει να γίνουν ώς υπόσκαφα μέσα στα βράχια ( όπως στην Σαντορίνη) και special παραθεριστική διαμονή θα πρέπει να γίνουν οι υπάρχουσες σπηλιές στα βράχια στα Νηρά , πουβπρέπει να διαμορφωθούν απλά στο φυσικό τους δεδομένο, ώστε οι spesials vips παραθεριστές να ζούν την πρωτόγονη και αρχέτυπη φυσική ζωή σαν τα θαλασσοπούλια που θα κουρνιάζουν μαζλι με τους vios celebrities παραθεριστές σε αυτές τις σπηλιές.
  Δηλαδή μια διαφημιστική καμπάνια για την περιοχή : “” Άνθρωποι και θαλασσοπούλια”” ή “”Άνθρωποι Θαλασσοπούλια””.
  Το όλο αυτό κατασκευαστικό καθ ύψος μέτωπο consept θάναι ορατό από μακρυά μέσα απ το Ιόνιο Πελαγος ( Πέλαο το λέγανε παλαιότερα ) και το βάθος του πος οίσω απ την ακτογραμμή μπορεί να είναι ανάλογα το σημείο της ακτής. Για ένα τέτοιο κατασκευαστικό τουριστικό πρόταγμα ασφαλώς και απαιτείται βάθος οικιστικό και για να είναι εκμεταλεύσιμο θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 5 σειρές γραμμικά κτιριακών συγκροτημάτων πρός τα πίσω με τους αντίστοιχους δρόμους μεταξύ των κτιρίων για την προσβασιμότητα. Τα στοιχεία υποδομών εύκολα γίνονται , η κατά μήκος σειριακή τοποθέτηση των κτιριακών συγκροτημάτων θα εξοικονομεί πόρους και λειτουργισμού μειώνοντας την διασπορά των δικτύων στο συνεχές.Και βέβαια μαρίνες ελιμενισμού και απόπλου σκαφών και μεγάλων θαλαμηγών, είναι εύκολο να γίνουν μια κα τα θαλάσσια βάθη στην περιοχή είναι εκ του φυσικού επαρκή. Τα κατασκευάσματα που φαίνονται στην φωτό ως πάνω απ την παραλία Μύλος, με τις γυάλινες επιφάνειες ώς ιδιωτικές κατοικίες ή μικρές εκμεταλεύσεις είναι και προάγγελος και σχηματική καρικατούρα μαζί των όσων οικιστικών τουριστικών αναγκαίων εφελκύει η περιοχή και η βιοφυσική εδαφική δομή καιο αναπτυξιακός οίστρος των γηγενών ή και δυνάμει αλλογενών επενδυτών.

 3. Η επίλυση του φαύλου κοινωνικού κύκλου με αφορμή την εκμίσθωση της παραλίας Μύλος. says:

  Η εκμίσθωση της παραλίας και η επαύξηση ίσως των εκμισθωμένων χρήσεων θα επιφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία , υπέρ του αριστερού κυβερνητικού ταμειακού πλεονάσματος που το 2018 ήταν 7,2 δις ευρώ και το πρώτο δίμηνο του 2019 υπερέβη κατά πολύ τον στόχο για επαύξηση ετήσια.
  Τέτοια πειθαρχία στο οικονομικό τοπίο μαζί με την επίτευξη του προγραμματισμένου στην οικονομία , θα τον ζήλευαν ακόμα και οι χώρες της οικονομικής προγραμματικής πρωτοπορείας.
  Βέβαια εδώ προκύπτουν και οι διαπιστώσεις.
  Αν η παραλία Μύλος δεν δοθεί για εκμετάλευση ή δεν επαυξηθεί η εκμετάλευση, πώς θα υπάρξουν ταμειακά έσοδα και πλεονάσματα ώστε να δοθούν τα ταμειακά επιδόματα (4-5 τον αριθμό που δόθηκαν προεκλογικά το 2019 ως τώρα )??? Και αν δεν δοθούν αυτά τα επιδόματα και η 13η σύνταξη ( που δεν ήταν ακέραια σύνταξη αλλά δεν ήταν και επίδομα γιατί φορολογήθηκε .. άλλος γρίφος εδώ !!!) αν δεν δοθούν λοιπόν αυτά τα επιδόματα ΄που είναι ενίσχυση όπως λένε στους ανέργους ( εδώ υπάρχει άλλο θέμα για το που και πώς δίνονται τα επιδόματα ) και στους πιεσμένους οικονομικά, πώς αυτοί οι οικονομικά δυσκολεμένοι θα μπορέσουν να καθίσουν στις ομπρέλες και στις ξαπλώστες της παραλίας Μύλος που κοστίζουν????
  Εδώ είναι πρόβλημα αλληλίας νοηματικής: Που καταλήγει απ το τέλος στην αρχή. Αν δεν ΄δοθεί για εκμετάλευση η παραλία Μύλος, δεν θα εισπράξει το κρατικό ταμείο, δεν θα υπάρξει πλεόνασμα ταμειακό, δεν θα δοθούν τα κοινωνικά επιδόματα και έτσι δεν θα μπορούν οι επιδοματούχοι να πάνε στην παραλία Μύλος να πληρώσουν ξαπλώστρςς και έτσι δεν θα εισπράξει το κρατικό ταμείο και δεν θα υπάρξει ταμειακό πλεόνασμα και δεν θα ξαναδοθούν τα κοινωνικά πλεονάσματα. Ο απόλυτος φαύλος κύκλος και σύμπτωμα ιστορικού μηδενισμού.!!!!!
  Αυτοί και όσοι διαμαρτύρονται για την εκμετάλευση της παραλίας Μύλος , είναι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν τις ξαπλώστρες στην παραλία γιατί δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Και αυτό έρχεται να διορθώσει η εκμίσθωση της παραλίας για να μπορούν μέσω επιδομάτων να πληρώνουν ξαπλώστρες οι μη έχοντες την δυνατότητα ( αν δεν τους δοθεί το επίδομα).
  Τι άλλο καλύτερο ως κοινωνική οικονομική πολιτική περιμένουν – απ αυτή των ταμειακών πλεονασμάτων και διανομής επιδομάτων- αυτοί που διαμαρτύρονται για την εκμίσθωση της παραλίας Μύλος???
  Προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα. Η αριστερή κυβερνητική εφαρμοστικά προοδευτική ιδεολογία ( αυτή των ταμειακών πλεονασμάτων και της διανομής επιδομάτων) βρίσκεται στις καλύτερες ιστορικά στιγμές της.
  Λύνει τον φαύλο κύκλο εφαρμοστικά και εφαρμοσμένα και η θεωρητική υποψία της εννοιλογικής αλληλίας στο όλο φαινόμενο μένει μορφολογικό γραμμματολογικό φαινόμενο.
  Γιατί διαμαρτύρονται όσοι διαμαρτύρονται ????

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.