Στο πρόγραμμα Φιλόδημος παραπέμπει το Υπουργείο την κατασκευή του ιστορικού κινηματογράφου της Λευκάδας “Απόλλων”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την φύλαξη και αποκατάσταση του ιστορικού κινηματογράφου της Λευκάδας “Απόλλων”, από το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνεται ότι βάσει του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων, ο Δήμος Λευκάδας δικαιούνται το ποστό των 690.200 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Επίσης, το Υπουργείο αναφέρει ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ζητήσει στοιχεία από το Δήμο Λευκάδας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 19078/20-03-2020 έγγραφο και, μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφο.
                                                                                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Φύλαξη και αποκατάσταση του ιστορικού κινηματογράφου της Λευκάδας “Απόλλων”», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Στο Δήμο Λευκάδας αποδόθηκε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (Σ.Α.Τ.Α.) για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων το έτος 2019 συνολικό ποσό 729.600,00 €.

Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών, δημιούργησε το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με σκοπό την ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης των Δήμων της Χώρας, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 30292/19-04-2019 (Α. .Α.: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που αφορά στην «Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», συνολικού ύψους 150.000.000,00€, με σκοπό την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, που εντάσσονται στους ακόλουθους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος: α) Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων και β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.

Ο Δήμος Λευκάδας, δικαιούται 690.200,00€, βάσει της κατανομής της ανωτέρω επιχορήγησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην εκπόνηση και υλοποίηση του συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος έργων στην τοπική αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» που έχει στόχο τη βελτίωση όλων των υποδομών.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία επί του θέματος από το Δήμο Λευκάδας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 19078/20-03-2020 έγγραφο και, μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.