Στο πλευρό των εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ,ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος


Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Νομού Κέρκυρας Γιώργο Άνθη και τα μέλη Κώστα Πανάρετο και Ευγένιο Σαλβάνο συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι συνδικαλιστές των πυροσβεστών ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ανανέωση και επαναπρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών και ζήτησαν την παρέμβασή του καθώς η αντιπυρική περίοδος ξεκινά και επίσημα την 1η Μαΐου. Ζήτησαν επίσης στήριξη στο αίτημά τους για μεταβολή του καθηκοντολογίου τους και απονομή πλήρων καθηκόντων και στους 5ετους θητείας πυροσβέστες προκειμένου να παύσουν οι διακρίσεις στους υπηρετούντες στην Πυροσβεστική.
Πάγιο αίτημα επίσης για τον κλάδο αποτελεί η στήριξη του θεσμού των συμβασιούχων πυροσβεστών με 6μηνη σύμβαση εργασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου κατά έτος και αξιοποίησής τους κατά την υπόλοιπη περίοδο, δεδομένης της εμπειρίας τους, στην Πολιτική Προστασία των ΟΤΑ ή άλλο φορέα σχετικό με πυρόσβεση ή πρόληψη.
Τη συζήτηση απασχόλησαν και τα πρόβλημα στην κτιριακή υποδομή των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας των συμβασιούχων κλπ.

Οι συνδικαλιστές των πυροσβεστών παρέδωσαν υπόμνημα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, συνηγορώντας για τα αιτήματά τους, προκειμένου να εμπεδωθεί η ασφάλεια στα Ιόνια Νησιά για την πρόληψη και καταπολέμηση των φυσικών καταστροφών.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.